Може ли от windows vista home premium да се върна към XP ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Може ли от windows vista home premium да се върна към XP ?

Мнениеот pit » Пон 27 окт 2008 19:16

Здравейте, може ли от windows vista home premium да се върна към XP ? Става дума за лаптоп Тошиба, човека който го ползва не се е занимавал досега с компютри и иска да му е на БГ, но лаптопа е с виста..или ако има за вистата бг интерефейс?Ако инсталирам ХР, губи ли се гаранцията?

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 27 окт 2008 19:20

Може. Аз т'ва направих с кеф като си взех лаптопа :lol: :lol: ОБАЧЕ :!:

Трябват ти всички видове драйвъри, свали ги от :arrow: http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... service=EU

Трябва да смениш и драйвърите на BIOS-а.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 27 окт 2008 19:34

В уиндоус ъпдейт си има езикови пакети. Дърпаш български и от регионални и езикови опции в контрол панела го инсталираш. Изобщо не е като при ХР, хелпа също е на Български.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пон 27 окт 2008 22:24

езиковите пакети са само за ултимейт версията на уиндоус.на хоум премиум няма езикови пакети

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 27 окт 2008 22:26

:oops: :oops: :oops: Ъъ а може ли да си плата някъде или на някой и да извърши тази операция с смяната на Windows-те ?Мен ме е страх :oops:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 27 окт 2008 22:32

canyoubounce написа::oops: :oops: :oops: Ъъ а може ли да си плата някъде или на някой и да извърши тази операция с смяната на Windows-те ?Мен ме е страх :oops:

Пич, недей да даваш грешни пари. Това не е кой знае чак толкова трудно. Само запомни че предварително трябва да си набавиш всички драйвери.
Аз така преди няколко месеца на един приятел му върнах лаптопа, даже Тошиба беше от Виста към ХР.
Бих могъл да ти свърша услуга някой път ако не съм зает и не ме мързи много :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли от windows vista home premium да се върна към XP

Мнениеот musura » Пон 27 окт 2008 23:01

pit написа:Ако инсталирам ХР, губи ли се гаранцията?

Гаранцията не е свързана със софтуера, демек може да си инсталираш и MacOS ако те кефи... Въпроса е, дали можеш да се справиш с инсталацията, в най-лошия случай ще се наложи да се обърнеш към специалист :idea:

К.Одаджийски написа:В уиндоус ъпдейт си има езикови пакети.

Това важи само за Ultimate (и Business май, но не съм сигурен), останалите трябва да са съответната версия, демек Vista Home не може да се българизира през windows update :idea:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 27 окт 2008 23:12

canyoubounce написа::oops: :oops: :oops: Ъъ а може ли да си плата някъде или на някой и да извърши тази операция с смяната на Windows-те ?Мен ме е страх :oops:

ма може разбира се :wink: И аз поне не виждам какво им е грешното на 20 лева (миналата седмица носих лаптопа на една приятелка - MSI ) при положение, че качиха всичко което им казах :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 28 окт 2008 0:15

jetttlii написа:не виждам какво им е грешното на 20 лева

;) За някой хора е по-добре да си загубят цял ден да търсят драйвери, да точат и да пускат теми по форумите "как да си пусна еди-кое-си", от колкото да си гледат кефа и някой да им свърши работата за жълти стотинки ;)

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 28 окт 2008 0:19

Моята Тошиба я направих перфектна за около 3 часа (това включва чакането за сваляне на драйвърите, инсталация на BIOS-a за XP, инсталация на самото XP и инсталация на драйвърите). В момента абсолютно всичко си ми работи перфектно. А ако се забози...recovery-диска винаги се притича на помощ :lol: :lol:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 28 окт 2008 12:49

DimitarBT написа:езиковите пакети са само за ултимейт версията на уиндоус.на хоум премиум няма езикови пакети

Не е така, Vistalizator www.froggie.sk оправя нещата при всяка една Виста.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 28 окт 2008 13:06

Аз колко съм се блъскал главата с тая виста и исках ХП. Но всеки път прочитам написаното с главни букви, че гаранцията не важи при смяна на ОС'а.
Вече свикнах с Вистата и не ми прави голямо впечатление.

А по темата да може правил съм операцията на колежка от офиса но тя не е с тошиба мисля с НР.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 28 окт 2008 13:11

Adnan написа:Аз колко съм се блъскал главата с тая виста и исках ХП. Но всеки път прочитам написаното с главни букви, че гаранцията не важи при смяна на ОС'а.

Къде го пише т'ва?? :shock

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 28 окт 2008 13:19

Kingpin написа:
Adnan написа:Аз колко съм се блъскал главата с тая виста и исках ХП. Но всеки път прочитам написаното с главни букви, че гаранцията не важи при смяна на ОС'а.

Къде го пише т'ва?? :shock

С шрифт 22 на кутията на лаптопа лепено е после аз като ги видях и бегом се върнах в магазина тия да не са се побъркали. Но ми казаха, че при тях е така.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 28 окт 2008 16:16

Да наистина има такава лепенка. Снощи купихме една тошиба Сателит А300 и на лепенката пише и за софтуера. :( Ще направя един имидж на С:/-то и тогава почвам с експериментите. Мисля да пробвам това да видим какво ще стане. Нещо не ми харесва тая Виста. Натрупана е с много галимации. Освен това са наблъскали предимно трайал версии на антивирусни, офиси итн. :evil:

А някой да знае читав LIP за XP SP2? Аз имам един който е около 5 МВ и е от 2004-та но в края на инсталацията дава някаква грешка и връща всичко обратно и отказва да се инсталира гадината...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”