Петролът достигна четиримесечен минимум

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

Петролът достигна четиримесечен минимум

Мнениеот duini » Чет 17 ное 2005 10:29

"Цените на петрола вчера спаднаха под 57 долара за барел, достигайки четиримесечен минимум в очакване на увеличен обем на американските запаси, съобщи АП."
"Междувременно вчера Вагит Алекперов, генералният директор на "ЛУКойл България" Валентин Златев и вицепремиерът и министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров подписаха меморандум. В него е записано, че цените на горивата за българския пазар ще се изчисляват по специална методика в следващите 6 месеца.
Така горивата у нас ще останат значително по-евтини в сравнение със страните от региона и Европейския съюз, обясни Румен Овчаров. "ЛУКойл" ще намали търговската си печалба, за да може цените да се поддържат ниски. В момента 63% от цените на горивата са данъци и акцизи, уточни Валентин Златев.
По време на разговорите с министър-председателя Станишев и с Румен Овчаров е било предложено акцизите за бензина и дизела да бъдат намалени за сметка на метана и на пропан- бутана, каза Валентин Златев." Монитор

А какво става по нашите бензиностанции???

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 17 ное 2005 10:38

Еми какво става.. Вчера заредих за 1.66 нафта от ЛукОйл. Малко офф, но искам да попитам - защо нафтата на ЛУК е с 2ст по-скъпа от тази в останалите големи вериги???

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 17 ное 2005 10:42

защото се опитват да се конкурират с лукойл та затова..
то и бензина май е с 1ст по евтин...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 17 ное 2005 10:49

Аз пък си помислих, че слагат някакви добавки.. Иначе нафтата им е хубава.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 17 ное 2005 15:26

ACCELERATOR написа:Еми какво става.. Вчера заредих за 1.66 нафта от ЛукОйл. Малко офф, но искам да попитам - защо нафтата на ЛУК е с 2ст по-скъпа от тази в останалите големи вериги???

Според мен си заредил на хибрида наречен "Лукойл - Петрол". Големи скъпари станаха тия образи. 8) Аз зареждам в "Красна поляна" - на газостанцията на "Газтрейд" в дъното има дизелова колонка за шефовете и всичко е точно. Цената, преди час беше 1.59 лв/л. :) Нафтата твърдят, че е румънска. :roll:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Чет 17 ное 2005 19:32

Аз заредих преди наколко дена А95 за 1.65лв. Ще вземе да стане бензина по-евтин от нафтата :) Един познат ми разправяше, че след нова година разликата м/у бензин и газ щяла да бъде 10ст., което не ми се вярва.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”