при пожар..тел160

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

при пожар..тел160

Мнениеот gas » Вто 04 ное 2008 3:00

искам да ви разкажа на какво станах свидетел току що,защото не мога да си намеря място..изпитвам силна нужда да нахраня цялата тая смехория наречена 'пожарна безопасност и защита на населението'...
действието се развива в София кв.бенковски...часът е около 2 през ноща,прибирайки се забелязахме силна жълта светлина,огромни пламъци,дим,хвърчащи угарки навсякаде...съвсем близо до блока в който живея..пълна тишина..паникьосани се затичваме натам и виждаме горяща къща,около нея претичващи 2-3ма човека..казаха че са се обадили на пожарната и че идват...влязохме в двора,видяхме мъж и жена-възрастни хора...изведохме ги заедно с някакви животни...светкавичната служба идва след 10мин с две коли,една 'мадарка' и една чисто нова...слизат и започват да се разхождат като туристи,едни рошави и сънени..едвам-едвам вързаха някакви маркучи,чисто новия камион се счупи..откачват връзват на мадарката,оказва че в нея няма вода :!: :?: ....събират се по двама-трима и започват да си шушукат....викат 'идва още една кола'...започнаха да се мотат,връзваха си кубинките,обличаха се...всичко правиха но не и да гасят пожара....един отиде до оградата на къщата с един маркуч дето става да си миеш колата с него и започна да пръска все едно си полива градината...седиме и не можем да повярваме на очите си...все едно на забавен кадър,пълни небрежарки около 30мин се разхождат,всичко гори с пълна сила,връзваха маркучи от единия камион на другия...по едно време шурна вода и от двата камиона и изтече на улицата(ушкем нямаше вода в камионите),тръгнаха да търсят кран да набавят вода ходейки като баби..пуснаха пак някаква ,маркуча се проби и започна да хвърчи вода,дойде един и настъпи дупката с кубинката си..и се смее..пълен абсурд,снимахме с телефон как шурти вода по улицата от 'чисто новата' пожарна(утре ще кача клипове)...повече от половин час гледах,щях да полудея от нерви и се махнах....не успорвам че това е тежка професия,но това което видях е пълна пародия,хорицата гледат как домът им гори,до като 'спасителите им' се въртят като обрани...на 20тата минута се усетиха че може зад тая къща да има друга,втурнаха се чак тогава да проверяват....думи нямам,господ да ни е на помощ,ако се наложи да разчитаме на тая банда бездарници..
ще дойдат с две коли-една счупена и една без вода,ще започнат да се обличат,да се размотават,да се смеят..забавно им беше...половината от това,което изгоря,можеше да се спаси...сви ми се сърцето като гледах как тия стари хора,наблюдаваха безгрижието на единствените, способни да спасят дома им.мамка му.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Вто 04 ное 2008 3:37

Баси мамата, тея не знаят за какво са там. Аз ако се обадя за термити че имам, тея ще дойдат супер надъхани все едно ще спасяват света.
Вярно че могат да се оправдаят със стара техника, но пък поне това което имат като не използват...
Имах приятел на който баща му беше пожарникар в Подуене, тоя беше кинта и двайсе и по цял ден се наливаше, интересно какъв им е проблема :?:

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот nina » Вто 04 ное 2008 8:56

Нищо не може да ме учуди вече.... :roll: Докато няма наказателна отговорност за неизпълнение на служебните задължения особено при професии като пожарникари, полиция, лекари и т.н. няма да се оправят нещата...

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 04 ное 2008 9:32

"....думи нямам,господ да ни е на помощ,ако се наложи да разчитаме на тая банда бездарници.."

И аз така съм си казвал докато бях в казармата :) Изобщо всичко що е държавно е така ! ...да ме извиняват колегите на държавна работа....има единици който си вършат работата, но като цяло всичко е един голям фалш !

Последна промяна от Stoi на Вто 04 ное 2008 9:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 04 ное 2008 9:36

мога да го потвърда същото - преди време стана пожар в Южен Парк,
обадих се - бяха се обадили и преди мен също - с голям зор намериха мястото, вързаха маркуча и т.н. докато дойдат пожара угасна mhihi

Нямаха прожектор даже с който да осветят пожара - никакви финанси :cry:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 04 ное 2008 9:38

Аре и аз да пиша като патил човек преди 1 месец... Бях в Созопол да се гмуркам. Обаждат ми се от с.Крушовица (там ми е вилата - на 40 км. от София). Викат "Викторе, вилата ти гори"
Аз съм на 400 км от там. Вдигам телефона и звъна на 112. Хората проемта обаждането, обаждат се на пожарната в ЕЛИН ПЕЛИН, който е на 20 км. от Крушовица. Момчетата тръгват, стигат до там и ЗАГАСЯТ къщата в рамките на 30 минути. Ерго: за 15 минути са отишли и за 15 мин. са загасили. Искам само да ви кажа, че пътя до там е планински, с наклон към 40 градуса и завой ПОД 120 градуса НЯМА!!!
Ако не са успяли да я загасят толкова бързо, цялата къща е щала да рухне.
Като се врънах в София, отидох да Елин Пелин да има благодаря. Млади момчета, които си вършат работата честно и свестно. Почерпих ги.
Така, че аз съм доволен от младежите. Дано не ви се налага да им ползвате "услугите" че е гадна работа. Но наистина работят бързо и добре

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 04 ное 2008 10:12

И аз имах премеждия с един една запалена кола преди два месеца точно на бул Европа се беше запалила една кола.. НИКОЙ !! НИКОЙ не спря да помогне на жената
ние бяхме единствените
пробвахме се да загасим малко (беше се запалила предницата) обаче найси.. пожарогасителя (тея дето ги продават в комплектите) гасеше малко повече от дезедорант!!! и пръскаше по същия начин! възмутен съм! една баба ни извика и ме закара в някаква хлебарница дето имало големи пожарогасители..
взех един ама и той не помогна
след 15 минути дойде пожарната и оправи работата..
няколко човека се опитаха да сгазят доктора които помагаше на жената..
ужас беше! ебахти народа честно..

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 ное 2008 10:19

Ами.. така е.. защото няма работа за тях! На смяна правят по 15:13 резултат на белот..
Като няма работа съответно и бюджета им не е на приоритет, съответно и техниката, с която разполагат.
Преди 1-2 години нова година, всичко гърми с пълна сила, хората празнуват. На един съседен на нашия блок се запали тревата отдолу, предполагам от пиратки, ракети и т.н. Звъня, казвам така и така, оня от там "Ми в момента всичките ни коли са заети, щото горят 2 апартамента и една къща" :shock :shock "Ако можете да слезете и да гасите вие, ние няма да можем". Нормално, за целия регион има 3-4 коли (в движение) и като има някакъв такъв пик просто няма как да се раздвоят.
Отделно го има и факта, че като човек работи едно нещо вече претръпва с всякакви гледки и ги приема като рутина. Новобранците идват надъхани и правят нещо, тичат, мъчат се, докато старите кучета седят и гледат отстрани сеир. В стара загора мисля пожарникарите бяха изобретили нещо.. казваха по новините, ама не помня.. Та те са някакви ентусиасти, те вършат евентуално някаква работа...
Има една приказка "като се знам какъв съм майстор ме е страх да отида на лекар", при тях е същото...

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 04 ное 2008 10:23

На мой приятел на село 5км от Плевен му се запали някаква постройка, господата от пожарната дойдоха може би 15-20мин след като се обадихме поне 4-5 пъти, при което пожарната присна вода точно за 2мин и свърши водата, докато дойде другата сичко беше до основи.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 04 ное 2008 10:25

една къща гореше в Ст.Загора преди време...
при положение че не бях се обадил първи колата дойде след 45 мин.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 04 ное 2008 13:57

е тва е българия, някой да е учуден :!: :!: :!: :?: :roll:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 04 ное 2008 14:59

Ужас...Миленка кво стана в крайна сметка...твърде късно ли стана?Сичко ли изгоря?

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Вто 04 ное 2008 15:07

Kozunak написа:...

бях бесен,тресях се от нерви и трябваше да си тръгна щото не издържах да гледам тая пародия,ще отида след работа да видя,какво е станало....

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 04 ное 2008 15:48

Добре дошли в Абсурдистан :evil:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 04 ное 2008 16:11

Да не дава господ да ги търся тези!