Здравейте,
Имам нужда от съвет по следният проблем с ГО. Имах ГО при Евроинс, съвсем нормална със зелена карта. Преди около 1 година направих катастрофа в Германия. След това нещата станаха доста сериозни, дела, аз признах 4е съм виновен, но застраховката не искаше да плати, та се съдиха до миналият месец. Аз трябваше да платя около 1300 евро разходите на пострадалият по делото.
Не знам как е завършило вси4ко, но 4овека при който склю4их застраховката ми каза 4е в такива слу4аи те поемат разходите на пострадалият по делото. Понеже аз ве4е съм ги платил, ги помолих най културно да ми върнат парите, изпратих нужните документи и 4акам. Преди няколко дена се обаждам да питам кво стана, и полу4авам следният отговор: със застраховка за 150 лв. какво искаш??? Въпросат ми е следният- някой знае ли каде мога да намеря договора по който съм застрахован, с условията. Проблемът ми е 4е не съм в България и по тел. малко трудно се движат нещата. Някакъв линк или просто съвет. До колкото знам закона за застраховатлите е един и същ за вси4ки фирми. Вярно ли е или всеки може да си допълва собствени клаузи?
Мерси предварително за помоща!
Проблем с ГО Евроинс
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
колега от форума имаше подобен проблем. с обаждане до наща ЗК му покриха всичко на пострадалия без да го замесват него.иде реч за Германия.
след като Евро Инс са ти дали Зелена карта към Г.О. трябва да си покрият щетата към пострадалия
иначе жалба до http://www.fsc.bg/
след като Евро Инс са ти дали Зелена карта към Г.О. трябва да си покрият щетата към пострадалия

иначе жалба до http://www.fsc.bg/
Re: Проблем с ГО Евроинс
rusty написа:...със застраховка за 150 лв. какво искаш
Пък иначе изтъкваха, че цените високи защото покривали щети до 700 хил.
Re: Проблем с ГО Евроинс
Dr.Watson написа:rusty написа:...със застраховка за 150 лв. какво искаш
Пък иначе изтъкваха, че цените високи защото покривали щети до 700 хил.
Глупости...! Поне като не си запознат не лъжи хората! Застраховката ГО + ЗК ти покрива щетите до лимита на отговорност за съответната държава! Примерно във Франция няма лимит, така че иск може да има и до много повече от 700 000.00лв.
Колега, ВСИЧКИ разходи, които са дължими по отношение на делото са дължими от застрахователната ти компания, тя си преценява дали да плати или не навреме и дали да се бори за извънсъдебно решение. Бил си тотално в грешка за плащането на тия 1300 евра, не е било задължително изобщо да ходиш на делото, камо ли да ги плащаш, и сам си се набутал между шамарите. Решението ти е да се обадиш на отдел Зелена карта на Евроинс, да искаш да говориш с началника на отдела и да разкажеш какво си направил (т.е. че си платил колкото си платил), да им представиш разходните документи за сумите и да си ги гониш до дупка да ти ги върнат! Ако искаш пиши ми на ЛС, ще ти окажа съдействие ако имаш желание!
- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
2)
Решението на съда е аз да поема 1/3 от съдебните разходите на пострадалия за адвокати и делото, останалите 2/3 ги поема држеството зелена карта в германия, според решението на съда, но те мисля обжалват още но понеже аз за да обжалвам ми триабва адвокат, а той ми струва доста пове4е, си ги платих
и като се обадих на евро инс да ги питам, те ми казаха 4е ще ми ги върнат понеже в договора на застраховката пише 4е те поемали вси4ки съдебни разходи на пострадалия.
Решението на съда е аз да поема 1/3 от съдебните разходите на пострадалия за адвокати и делото, останалите 2/3 ги поема држеството зелена карта в германия, според решението на съда, но те мисля обжалват още но понеже аз за да обжалвам ми триабва адвокат, а той ми струва доста пове4е, си ги платих

Върни се в “ОФФ-Топик - други”