Препоръки за Метеора ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Препоръки за Метеора ?

Мнениеот hooligans » Вто 11 ное 2008 0:01

Реших да заведа жената на екскурзиика и реших да е на Метеора в Гърция .
Моля дайте ми препоръки и мнения за това място , работно време на манастирите и всичко полезно :)

ПП: Пътищата и тамошните куки са ми пределно ясни :)

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 11 ное 2008 0:17

хубаво е
доволен ша останеш :)

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 11 ное 2008 0:19

zdrash написа:хубаво е
доволен ша останеш :)

туй го знам , дай нещо друго дето ще ми е полезно :)

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Вто 11 ное 2008 0:32

http://www.greecetravel.com/meteora/monasteries.html
на края пише работното време на всеки манастир.
аз не съм ходила там, но днес уреждах едно пътуване до Лариса с културна програма и ходене до Метеора и тн. Метеора е на около 70км. от Лариса. днес отново говорих с един грък по тоя повод, но цените, които имам няма да ти свършат работа. ето ти обаче тел. на единия манастир там 0432/22220 - Holy Trinity Monastery.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 11 ное 2008 2:01

joser написа:http://www.greecetravel.com/meteora/monasteries.html
на края пише работното време на всеки манастир.
аз не съм ходила там, но днес уреждах едно пътуване до Лариса с културна програма и ходене до Метеора и тн. Метеора е на около 70км. от Лариса. днес отново говорих с един грък по тоя повод, но цените, които имам няма да ти свършат работа. ето ти обаче тел. на единия манастир там 0432/22220 - Holy Trinity Monastery.

мерси , ама ти намери на единствения неразбиращ англииски такъв линк да пратиш ... мерси за инфото още утре ще организирам едно преводче да видим за какво става въпрос :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 11 ное 2008 10:54

Метеора е супер местенце.
Ти с кола ли ще ходиш? Ако да - гледай да си сложил зимните гумета, че там пътя е страховит - има място точно за разминаването на 2 коли, няма мантинела, а дъното на пропастта не се вижда.
Отворени за посетители са 2-3 от всикчките манастири. Аз ходих там през 2003 година - входът струваше нкъде около 2 Евро.
След като се нагледате на това чудо, отидете в Калампака - градчето точно под Метеора.Там има магазин за икони и сувенири на много добри цени. :D

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Препоръки за Метеора ?

Мнениеот VW-fenka » Вто 11 ное 2008 11:14

hooligans написа:Реших да заведа жената на екскурзиика и реших да е на Метеора в Гърция .

Там е невероятно.... за жалост ние имахме време само да посетим Големия Метеор (ние ходихме тази година) ... ще ходим пак живот и здраве и този път ще посетим всички манастири до които има достъп.
Тази вечер ще провера дали имам някакво инфо :wink:
Много добре си решил да заведеш жена си там :P Красиво е.... пожелавам хубаво време :wink:

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Вто 11 ное 2008 20:07

Какви зимни гуми в Гърция?
Пресно инфо от преди около месец и половина. Пътят до The Great Metheora е напълно асфалтиран и е достатъчно широк. За завоите - не са по-остри, от колкото на прохода Шипка.
За работно време пишат до 9-17, но моят съвет е да отидеш след 10 и да не си там след 16 (в 16:30 започват да пъдят деликатно посетителите).
При пълно разглеждане на всички, които можеш да посетиш един ден е вероятно да не ти стигне. От всички препоръчвам Главния Метеор, хем той самият е интересен, хем и гледките, които се откриват от него са страхотни (носи и освен фотото и статив).
Цените са народни.
Повече се плащат ТОЛ такси по т.нар. им магистрала от Солун надолу.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 11 ное 2008 20:19

connor cane написа:Метеора е супер местенце.
Ти с кола ли ще ходиш? Ако да - гледай да си сложил зимните гумета, че там пътя е страховит - има място точно за разминаването на 2 коли, няма мантинела, а дъното на пропастта не се вижда.
Отворени за посетители са 2-3 от всикчките манастири. Аз ходих там през 2003 година - входът струваше нкъде около 2 Евро.
След като се нагледате на това чудо, отидете в Калампака - градчето точно под Метеора.Там има магазин за икони и сувенири на много добри цени. :D

дам с кола ще съм , но не ме притесняват завоите , а гумите задължително ще ги сложа защото в БГ го дават след седмица да вали сняг :)
а за каламбака , там имаме 2 нощувки така че ще го разгледаме много добре :)

фенке мерси за пожеланията :)
ако изровиш нещо полезно ми е добре дошло :)
вие за колко време го разгледахте големия манастир ? дали ще стигне един ден за всичките отворени ?
и да питам , в сайта на виамишелин го дават 7:30мин път от софия до каламбака , найстина ли е толкова или...

Джон , ами ще гледаме да стигне пък после ще пиша :)
ами нямам толкова добро фото , ама ако остане някой лев ще зема за тама нещо по добро :)
а ТОЛ таксите ще си ги плащам , поне знам че карам по магистрала без дупки а не по дупки с магистрала mhihi

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Вто 11 ное 2008 20:30

Пътят от Големия метеор до Кулата е точно 4 часа и няква минута, при положение, че се спазват ограниченията.

btw, гледай добре, че има едни знаци, дето са с радар и ти следят скоростта и май правят снимки, като ги задминеш.

А това, че караш по път, след Солун надолу е малко по-иначе, макар и без дупки.
И липсата на табели градовете ... гадове :)

Ама си е емоция де.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 11 ное 2008 20:41

John3V написа:Пътят от Големия метеор до Кулата е точно 4 часа и няква минута, при положение, че се спазват ограниченията.

btw, гледай добре, че има едни знаци, дето са с радар и ти следят скоростта и май правят снимки, като ги задминеш.

А това, че караш по път, след Солун надолу е малко по-иначе, макар и без дупки.
И липсата на табели градовете ... гадове :)

Ама си е емоция де.

знам за тия табелки , не те снимат а след 4-5 км те спират и ти праскат глоба ... вече патих :lol: :lol: :lol:
а иначе до лариса пътя е хубав , бях след Великден до атина и пътя си е нормален до лариса , след като се отбиеш за менеора вече незнам какъв е :)

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Вто 11 ное 2008 20:49

Абе далеч от качеството на National Road е, но няма нищо общо с лунните пейзажи и опесъчаванията в област на пътя, която нямаш видимост... и то през лятото по нашите пътни артерии (които май са хванати от артерослероза).

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Вто 11 ное 2008 22:05

абе по това време горе си е бая студ да ти кажа.. :roll:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 12 ное 2008 10:21

hooligans написа:фенке мерси за пожеланията :)
ако изровиш нещо полезно ми е добре дошло :)
вие за колко време го разгледахте големия манастир ? дали ще стигне един ден за всичките отворени ?

Часове за посещения на манастирите :

Св. Манастир на Големия Метеор : Отворен всеки ден освен вторник. Часовете за посещение 9:00-13:00 и 15:20-18:00. Тел: 24320-22728
Св. Манастир Варлаам : Отворен всеки ден без петък. Часове за посещение 9:00-13:00 и 15:30-18:00
Св. Манастир Русану : Отворен всеки ден. Часове за посещение 9:00-18:00 Тел: 24320-22649
Св. Манастир Св. Никола Анапавса : Отворен всеки ден. Часове за посещения 9:00-17:45 Тел : 24320-22375
Св. Манастир Св. Тронца : Отворен всеки ден освен четвъртък. Часове за посещение 9:00-12:30 и 15:00-17:00. Тел: 24320-22220
Св. Манастир Св. Стефан : Отворен всеки ден без понеделник. Часове за посещение 9:00-13:00 и 15:20-18:00 Тел : 24320-22279

Тази информация е от една книжка за Метеора издадена тази година...предполагам, че е актуална (ако искаш мога да ти я дам да прочетете за манастирите и да си изберете кои да посетите, ако няма да имате време за всички ) :wink: Не знам дали ще успеете да разгледате всички манастири.... При нас заваля дъжд и имахме време само за Големия Метеор ( май един час се мотаехме там ..от вас си зависи ) :? Поради тази причина пак бихме искали да отидем за да видим колкото се може повече и времето да е хубаво и топло, защото на тази височина мн бъзо се променя времето. За 5 минути се вдигна мъгла, заваля и някои манастири дори не се виждаха...толкова беше гъста мъглата :)
Поздрави ! :P

Това е снимка направена от Големия Метеор...май беше на манастир Варлаам ..тук мъглата започна да се надига... ако времето беше хубаво всичко щеше да е лудница.... гледката би била уникална
Изображение

За жалост Манастира Св. Стефан беше затворен :?

Изображение

Последна промяна от VW-fenka на Сря 12 ное 2008 11:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 12 ное 2008 11:03

еми идваите с нас тогава :P
аз имам една книжка и предполагам е същата ...
ама пусто време нямам да я прочета....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”