Сладкарници "Неделя" - игра на дребно

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
vankata_i
Автомобил:
Двигател:

Сладкарници "Неделя" - игра на дребно

Мнениеот vankata_i » Вто 11 ное 2008 9:42

Здравейте!

Постоянен клиент съм на верига сладкарници "Неделя", тъй като имам две малки момчета и с радост я посещаваме. Винаги сме били доволни от предлаганите артикули, обслужване и атмосфера. Затова и винаги сме поръчвали и купували торти оттам за нашите семейни празници.

На 04.11.2008г. в 20.30ч. отидох ЗАЕДНО с 5-годишният си син в сладкарницата - София, бул. “Шипченски проход” 19, срещу зала “Универсиада”, за да купим торта за 3-годишният ми по-малък син, с която да почерпи в детската градина на другия ден.

Взехме Мини Торта - шоколад + свещичка с цифра 3, обслужиха ни чудесно, опаковаха, платихме и си тръгнахме.

На сутринта 05.11.2008г. я занесохме в градината и лелката ме попита къде е сертификата. И аз премигнах:

- Моля... (тук е моята грешка, не знаех за това, че трябва да има сертификат, срок на годност и т.н., винаги съм смятал, че при продуктите на сладкарници "Неделя" няма проблем от това естество, затова им се доверяваме и плащаме малко по-скъпо отколкото на другите места/.

След дълго търсене намерихме в кутията под тортата листчето на което пише произведена на 02.11.2008г. консумирай преди 05.11.2008г.

Изображение

Нямя да Ви описвам как се почувствах и накъде отиде празничното настроение на мен и детето. Разбира се в детската градина не я взеха.

Въпроса ми е следния - нормално ли е да се продава торта на която остават 4 часа до изтичане срока на годност. И след като съм с малко дете и взимам торта със свещичка с цифрата 3, персонала не беше ли редно да ме информира за краткия срок (оставащи 4 часа) в който трябва да се изконсумира тортата. Не бих приел теза за недоглеждане, тъй като имат достатъчно много персонал и съм убеден, че прекрасно знаят коя торта кога е направена. Но предполагам, че им налагат глоби или ги лишават от бонуси, ако има нещо непродадено.

Изпратих първо веднага на мейла на фирмата подробно писмо и исках от тях САМО разумен и адекватен отговор с което да се прекрати подобна практика. В отговор получих анонимен мейл е поне е от адреса office@nedelya.com, сигурно някакъв автомат ги генерира ;) където в шеговит клонящ към подигравателане тон ми препоръчват да си оправя грешките в писмото и ми дават някъкви телефони на които да се оплаквам.

Внимавайте и гледайте!!!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 11 ное 2008 9:51

1. Никога не съм знаел за сертификата! БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОТО!
2. Благодаря, че си направи труда да се регнеш и да ни информираш, все пак касае здравето! :bowdown :bowdown :bowdown
3. Винаги съм мислил, че като купиш торта я правят веднага и има трайност поне седмица след това :oops:

Последна промяна от chefito на Вто 11 ное 2008 9:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 11 ное 2008 9:52

Реално погледнато си купил торта, която е била годна за употреба в момента на покупката.
Наистина обаче, е било редно продавача да те предупреди, просто заради лоялната търговска практика. Все пак е задължение на клиента да гледа срока на годност, а етикет е имало.
Не мисля, че можеш да имаш някакви претенции.

Искам обаче, да обърна внимание на лелката в детската градина.
Моя съвет е да отидеш и да я почерпиш :idea:
Евала на лелката, че си върши работата!
Поне заради този случай можеш да си спокоен, че за детето ти се грижат отговорни хора ;)

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Вто 11 ное 2008 9:53

Специално за това си се регнал?
Кофти случка, но принципно погледнато когато са ти я продали е била в срок!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Вто 11 ное 2008 9:54

Да си жив и здрав за темата! По-важно от децата няма ... и ще се внимава винаги занапред!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 11 ное 2008 9:55

Деюре нищо не може да им се каже.
Морално погледнато е следвало да те предупредят

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Вто 11 ное 2008 9:57

chefito написа:...3. Винаги съм мислил, че като купиш торта я правят веднага и има трайност поне седмица след това :oops:

В големите вериги няма как да е веднага, защото си имат отдалечени цехове!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 11 ное 2008 10:16

какво толкова е станало незнам:
всички знаете че срока на годност не е докато вкисне един продукт а доста преди това.
ако е имала срок на годност до 5-ти,това не значи че на 5-ти я хвърляш.
а и по добре ли щеше да се чустваш ако от сладкарницата бяха сменили само бележката до 6-ти например за да могат да я продадът.
малко се получава че защитавам сладкарницата ама такъв е живота хора.ако е била хубава тортата няма кво да се оплакваш.
ако беше развалена щях да съм съгласен с теб.
една бележка вкус не прави.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 11 ное 2008 10:29

редовни клиенти сме на Неделя /имам 2 щерки/ и пазаруваме торти здраво /обикновено една за вкъщи и една за детската градина/ :D ... Досега не ми се е случвало да купя вчерашна торта, камо ли на няколко дни... Явно в случая е лош късмет и наистина сервитьорът е трябвало Ви предупреди за датата...

А бележката е задължителна за ДГ за да си "вържат гащите" - какво ще стане, ако децата се натровят и тортата е с изтекъл срок???

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 ное 2008 11:53

Наистина такъв сертификат задължително трябва да има. Искат го и в случай, че носите торта на детски рожден ден в детски парти клуб.
Но при мен се изложиха с друго. За втория рожден ден на сина ми поръчахме торта във формата на гъбка - много красива беше наистина. Когато я поръчвахме питахме дали е съобразена и става за деца като съставки. Отговорът беше - "Не се притеснявайте, всичко е съобразено!"
Какво беше учудването ни, когато при разрязването на тортата установихме, че е направена от течен шоколад!!! Става въпрос за деца на 2 години, на които, както родителите знаят, не е особено правилно да се дава шоколад, особено в такива количества. Да не говорим, че не беше шоколадов крем, а направо течен шоколад. Както и да е, рожденния ден мина, но за напред, винаги указвайте какви точно съставки да има в тортата. Защото явно съобразяването не е на ниво. Да не говорим, че блата беше леко сух.
Иначе във всички други случаи съм бил доволен от тях, включително и онзи ден когато взех торта за моя рожден ден.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 11 ное 2008 12:12

Благодаря за предупреждението!
Понеже има една наблизо до нас често ходим с приятелката там, ще знам да не ходим вече.
На парче торта в чинийка не пише срока на годност.
da_buzz: Ти на твоето дете ще дадеш ли торта с изтекъл срок на годност? Или "щом не е позеленяла става за ядене".
Щом на етикета пише ДО 5 значи е ДО 5, а не ДО 6!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 ное 2008 12:14

ISRalien написа:ще знам да не ходим вече.

Ти пък! Тортите им са хубави, просто трябва при определени случаи човек да внимава повече, особено когато се касае за малки деца.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 11 ное 2008 12:15

dobrin написа:
ISRalien написа:ще знам да не ходим вече.

Ти пък! Тортите им са хубави, просто трябва при определени случаи човек да внимава повече, особено когато се касае за малки деца.

Няма как да питам сервитьорката кога изтича срока на тая торта.. Само на вкус.. Ама я го усетя я не..

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 11 ное 2008 12:16

от тази сладкарница си повярваха че са страшни от как сложиха по три звезди на заведенията и вдигнаха цените :wink:
като ми трябва торта ходя до Романса и всичко е ОК :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 ное 2008 12:23

Те цените им отдавна са доста по-високи от другите. Ама пък и обстановката в повечето случаи е по-добра от другите, а и тортите на мен ми харесват. Преди те да започнат този бизнес по този начин, другите сладкарници го караха през просото. Сега като има конкуренция е по-добре.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”