Хотел в Мелник

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Хотел в Мелник

Мнениеот connor cane » Пон 10 ное 2008 17:37

Колеги,
мисля тоя уикенд да запаля колата (да и поразтъркам новите зимни гуми :lol: ) и да отида до Мелник.
Питане към колеги, които са ходили - в кой хотел отседнахте и доволни ли сте. Ако може - уеб сайт или телефон - да направя резервацийка.
Мерси предварително на всички. :D

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 10 ное 2008 17:40

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 10 ное 2008 18:05

http://www.bolyarka.hit.bg/

долу има хубава механа с добро вино и прилична кухня

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Пон 10 ное 2008 21:34

Мелник е чудесно място за хапване, пийване тез три неща :lol:

Бях там с гаджето миналия месец и си изкарахме страхотно. Само дето в хотелите нямаше места и спахме в една къща "При Стамена", от която останах много доволен. А иначе кръчми има бол и жаден и гладен няма да останеш.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 11 ное 2008 14:46

Благодаря много на отзовалите се.
Преди 2 часа си намерих частна къща - 2 спални с баня - точно каквато ми е нужна на мен. По хотелите няма места - на 10 съм звънял поне.
В събота сабахлем паля и заминавам.
Да не ми мине котка път де.
Кееееф! :D

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 11 ное 2008 14:53

В мелник повечето хотелчета са еднакво скъпи с изключение на последния с тигъра и басейна... Мелник е много добро място за хапвеане пииване и почивка. Аз бях в един хотел точно на първия завой на главната улица. 60лв нощувка на човек. Сутринта хазяйте ни посрещнаха със хубава домашна баница и биволско мляко... Мястото е уникално! Желая ти да си изкараш перфектно колега! :да: ;)

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Вто 11 ное 2008 18:44

ие в Мелни отседнахме в къщата на "Шестака" , останахме много доволни.
Ако ходиш до Мелник да не забравих да идеш и до Роженския манастир и пирамидите !!!
П.П. и Рупите

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 12 ное 2008 0:25

B12Gold написа:ие в Мелни отседнахме в къщата на "Шестака" , останахме много доволни.
Ако ходиш до Мелник да не забравих да идеш и до Роженския манастир и пирамидите !!!
П.П. и Рупите

И до златолис. Там има манастир със енергиен стълб. Когато стъпиш на него и усещаш безтегловност и тялото ти започва да се клати. На времето е живяла свещенна пророчица като баба ванга. Съвсем сериозно майтап няма! Заслужава си и там да идеш и да научиш малко от историята за манастира..... :roll:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 17 ное 2008 15:39

За всички колеги, които биха искали да прекарат един уикенд извън София и едновременно с това да посетят изключително интересни места:
разстоянието от София до Мелник е точно 180 км - зависи откъде в София тръгваш де, ако си от Павлово или Кнжево примерно, ще излезе 170 км. Пътят е приятен (като за България - перфектен, даже и 30-тина км магистрала има), взема се за около 2-2.5 часа с почивка и без да настъпваш много - минава се през населени места, има ченгета по пътя на доста места и не си струва разправиите, ако те спрат.
В Мелнк отседнах в частна къща - хотелите бяха всичките резервирани за събота вечер - когато на мен ми трябваха 2 стаи (една за мен и приятелката ми и една за двама приятели). По интернет (някакъв сайт с обяви за частни квартири намерх телефона на човек, който пък ме препрати към комшията си) открих точно каквото ми трябваше - 2 стаи - едната с голямо легло, другата с две единични. Баня обща за двете стаи - по-добре е да има във всяка стая, ама не е болка за умиране. Цена - 15 лева на човек - 60 лева за двете стаи. Условията бяха перфектни - новички мебели, подновена баня, чисти и нови чаршафи, отпление с електрически печки. Като за една нощувка и за тези пари - перфектно.
За заинтересовани давам телефона на хазяина - много свестен възрастен човек - казва се Страхил - 0888 544 328.
Хазяите ни препоръчаха механа "Менчева къща". Беше много добре - перфектна кухня на нормални цени. На всички любители на гъбите препоръчвам да опитат гъбената салата - не съм ял другаде такава - умрях от кеф, а струваше само 3 лева и нещо - .аси комунизма. Винцето беше идеално - аз не съм много по вината, но в Мелник е грехота да не опиташ от местното.
Кордопуловата къша е най-популярната забележителност - входа за българи е само 1 лев. Има и винарна в мазето с безплатна дегустация. Бе хубаво си е мелнишкото вино - спор няма.
В неделя сутринта отидохме до Роженския манастир - на 6-7 км от Мелник е, струва си да се види.
По пътя на връщане спряхме (по препоръка от бащата на единия от пичовете) в Мурсалево, за да хапнем скара в едно крайпътно заведение. Супер вкусно и неприлично евтино беше - 80 стотинки кебапче в нормален ресторант като този скоро не бях виждал, а и едва ли ще видя някъде другаде. Заведението се пада от дясно на пътя в посока София, почти веднага след като влезеш в селото - има жълти надписи - "Магазин и скара" или нещо такова. Супер чисто и културно.
Та - ако искате да се поразходите с приятеля/ката за уикенда, Мелник е супер предложение. :D

golfman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfman » Пон 17 ное 2008 15:44

Тук можеш да видиш с писък с хотели в Мелник:

Хотели в Мелник

Има адреси, телефони, сайтове на хотелите... гледам също има и разни мнения и оценки на хоре вече посетили хотелите. Надявам се да ти свърши работа.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 17 ное 2008 17:26

Колега радвам се, че си си изкарал перфектно. Малко са хората, които се връщат оттам с кофти настроение.... Относно салатките и ястията почти всичко е домашно, а от това по-хубаво няма! Който ходи нека посети и златолис. На 30-тина км от мелник е но си заслужава... Изобщо този край на бг е пълен с енергия и е много релаксиращ! На тези, които им предстои да ходят сами ще разберат... ;)

Потребителски аватар
Dasti
Автомобил:
Двигател:

-

Мнениеот Dasti » Пон 17 ное 2008 20:16

При Митко Шестака 07437/234 0887545795
:да: много добре в Мелник миналата есен за един ден два пъти се направих :drunk :044: :055:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”