Човешката простотия край няма

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Човешката простотия край няма

Мнениеот LiRiX » Вто 25 ное 2008 18:15

Здравейте, искам да Ви разкажа една случка за простотията в България и по-точно по магазините.

Та значи, обаждам се на един мой приятел да ме придружи до ел. магазин "Никдим" (за справка http://nikdim.bg/index.php ) И тръгваме, та аз си търсех Кръстат ключ(мисля, че така се казваше), не девиаторен и си говорим с него за какво ми трябва, че е много удобно с такъв ключ и т.н.

Стигнахме до магазина отивам до рафта с ключовете и контактите и идва 2рата магазинерка и ме пита какво искам.
Заявявам, че търся Кръстат ключ при което тя почва да ми обяснява, че НЯМАЛО как да е кръстат защото просто такъв не съществувал. Обясних и набързо, че от едната страна на терасата ни има 3 жици, тозно за девиаторен ключ, но от другата страна е кръстат и трябва ената верига да се прекъсва, а другата да се включва.
При което тя започва да ми повишава тон за да ми втълпи, че такъв ключ не съществувало или дори да е имало, то вече не ги били произвеждали, имало само девиаторен ключ. Извади ми някаква диаграма, някакво малко листче, и ми показва как трябвало да са свързани жичките. Добре, казах и че знам какво е девиаторен и че знам какво точно търся и че щом предишния кллю Е БИЛ Кръстат, няма как да не се произвеждат, като СЕ произвежда и изглежа СЕ ползват.
Въпросната служителна отново започна да ми повишава тон при което вече не се здържах и отново подчертах, че знам какво търся и щом нямат в наличност не е необходимо да ми повишава тон, нито да ми казва, че небили произвеждали.
Ядоса се почна да ме обижда, че не съм знаел какво да търся и че съм се правил на интересен О_О при което се ядосах и и каза, че не се правя на такъв, а напротив ТЯ.

Шокиращо!

Започна да ме бута! Представете си О_О Продавач да Ви избутва като мръсно коте, а Вие да нямате абсолютно никаква вина.
Вратата беше на около 4-5 метра от рафта, как и кога започна да ме бута дори не можах да го осъзная! Стигнах до врата неусетно(подчертавам, че тя ме буташе, а аз не съм се съпротивлявал, но ме буташе, като ме беше хвалана за раката).
Рабирасе, пъровото което казах е "КОЙ Е УПРАВИТЕЛЯ???" и тя ми зяви, че била тя и "Изчезчезвайте келеши с келеши". Леле подивях буквално. Приятела ми не го е бутала, но той нямаше никаква вина, нищо не беше казал или направил за да заслужи този комплимент.
Изхвърли ме, затвори врата и я държи от вътрешната страна О_О аз се опих да вляза още 1 път за да се свържа с управителя, но тя държеше здраво врата.
Погледах вратата и на нея имаше ГСМ номер на МОЛ-а обадих се незабавно(като през това време тя се отдръпна и се скри за някакви рафтове, вероятно е видяла, че звъня някъде), но отговори същата магазинерна и ми се правеше на управителка, при което като я попитах как се казва ЗАТВОРИ.

Върнах се в магазина, попитах другата служителка дали тя е управителя наистина и тя поклати глава. Погледнах злобната маазинерка и казах, че искам да се извини на мен и на приятеля ми за наглото и и грубо поведение или ще си търся правата в "Защита на потребителя".
Като чу това първата магизнерка ми каза "Извинявам се от нейно име, много съжелявам" но аз исках другата да ни се извини!
Получих отговор, че щяла да извика полиция, ако не си тръгна(друг е въпроса, че правехме сеир на двама клиента в магазина) заявих, че ще я изчакам, ако осеми изобщо да се обади.

Тръгнахме си и заявих, че няма да оставя нещата без последствия!

Току-що се обадих на главния управител на фирмата, но не работеше. Оставих съобщение на секретарката му и след 10 минути ми се обади управителя на регион Търговище.

Раказах му и се оказа, че не съм първия, а втория О_О с подобен проблем в магазина. Обеща, че ще има поседици, но не гаранти за изгонване. Настоях, но все пак не знам какво ще стане.

Така, че търсете си правата!!!
Благодаря Ви, че ме изслушахте. :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: Човешката простотия край няма

Мнениеот веселин » Вто 25 ное 2008 18:24

LiRiX написа:Така, че търсете си правата!!!
Благодаря Ви, че ме изслушахте. :)

Моля - съчувстваме ти!
Аз скоро видях на една врата да пише - ЖЕНИ ! Влизам вътре - тоалетна!
На кого да се оплача?!?! :roll: :oops spam :lock: :lock: :lock:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 25 ное 2008 18:40

LiRix Малко са хората дето ще се занимават с такъв боклук толкова дълго време. Напълно те подкрепям! Винаги трябва да си търсим правата при подобни случай! :да: ;)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 25 ное 2008 18:42

Все по-често се чудя това, което посещавам всеки ден, автомобилен форум ли е или ... изповедалня :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”