Съдия изпълнител

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Съдия изпълнител

Мнениеот niviat » Чет 27 ное 2008 9:46

Родителите ми спечелиха дело преди 4 години за отнето имущество . Същото имущество се налага да си го вземе със съдия изпълнител , но вече 4 години след като са подадеди необходимите документи на съдията той е образувал изпълнително дело , но до ден днешен няма никакъв резултат . Часните съдии мисля , че няма да се съгласят да направят нещо , защото стойността на имуществото е ниска.
Дайте съвет как да помогна на баща ми .
Едва ли в това малко провинциално градче има толкова много изпълнителни дела , че съдята да не успява да смогне.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Съдия изпълнител

Мнениеот vasstop » Чет 27 ное 2008 9:49

niviat написа:Едва ли в това малко провинциално градче ...
Кое градче колега?

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Чет 27 ное 2008 10:03

Кюстендил

G5SV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G5SV » Чет 27 ное 2008 10:13

независимо, че стойността е малка мисля, че няма да ти откажат - все пак взимат такси за работата си. Избираш си един частен с район на действие Кюстендил от тук http://www.bcpea.org/bg/resour_regis.htm - провеждаш предварителен разговор с него и ако е съгласен да поеме нещата подаваш молба за прехвърляне на делото при него.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 27 ное 2008 10:53

G5SV написа:независимо, че стойността е малка мисля, че няма да ти откажат - все пак взимат такси за работата си. Избираш си един частен с район на действие Кюстендил от тук http://www.bcpea.org/bg/resour_regis.htm - провеждаш предварителен разговор с него и ако е съгласен да поеме нещата подаваш молба за прехвърляне на делото при него.

:да: Ето това е реда. Никой от частните съдебни изпълнители няма да се лиши от накоя и друга такса. Особено като става въпрос за имот.
П.П: А случайно да сте им изпратили покана на тези, които ви държат имота да ви плащат наем? Защото 4 години по 50 лева на месец са 2400 лева ... И знаеш ли как хубаво ще ги стимулират да си предадат имота без съдия изпълнител!

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Чет 27 ное 2008 11:38

Не е имот . Но да се водят дела и за пропуснати ползи , още колко години , здраве и нерви ще отидат.Може би аз като един от наследниците да заведа дело за пропуснати ползи .5 години от момента на обсебване до спечелването на делата + 4 години чакане да върнат имуществото = 9 години .
Аз съм млад може и да доживея да спечеля.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 27 ное 2008 14:22

давайте го на частен, без да се замисляте, първо разбира се разговор дали ще се съгласи

Върни се в “ОФФ-Топик - други”