Родителите ми спечелиха дело преди 4 години за отнето имущество . Същото имущество се налага да си го вземе със съдия изпълнител , но вече 4 години след като са подадеди необходимите документи на съдията той е образувал изпълнително дело , но до ден днешен няма никакъв резултат . Часните съдии мисля , че няма да се съгласят да направят нещо , защото стойността на имуществото е ниска.
Дайте съвет как да помогна на баща ми .
Едва ли в това малко провинциално градче има толкова много изпълнителни дела , че съдята да не успява да смогне.
Благодаря предварително.

Съдия изпълнител
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Съдия изпълнител
Кое градче колега?niviat написа:Едва ли в това малко провинциално градче ...
независимо, че стойността е малка мисля, че няма да ти откажат - все пак взимат такси за работата си. Избираш си един частен с район на действие Кюстендил от тук http://www.bcpea.org/bg/resour_regis.htm - провеждаш предварителен разговор с него и ако е съгласен да поеме нещата подаваш молба за прехвърляне на делото при него.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
G5SV написа:независимо, че стойността е малка мисля, че няма да ти откажат - все пак взимат такси за работата си. Избираш си един частен с район на действие Кюстендил от тук http://www.bcpea.org/bg/resour_regis.htm - провеждаш предварителен разговор с него и ако е съгласен да поеме нещата подаваш молба за прехвърляне на делото при него.

П.П: А случайно да сте им изпратили покана на тези, които ви държат имота да ви плащат наем? Защото 4 години по 50 лева на месец са 2400 лева ... И знаеш ли как хубаво ще ги стимулират да си предадат имота без съдия изпълнител!
Не е имот . Но да се водят дела и за пропуснати ползи , още колко години , здраве и нерви ще отидат.Може би аз като един от наследниците да заведа дело за пропуснати ползи .5 години от момента на обсебване до спечелването на делата + 4 години чакане да върнат имуществото = 9 години .
Аз съм млад може и да доживея да спечеля.
Аз съм млад може и да доживея да спечеля.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”