Работа в Гемания

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Работа в Гемания

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 01 дек 2008 22:49

Колеги, нещо сериозно съм се замислил да си реализирам най-накрая мечтата и да замина със семейството (жената) да живея и работа (по-скоро работя и живея) в Германия.
Моля колегите, който имат информация в тази връзка да споделят. Иначе се занимавам с security(PKI, encryption, authentication, etc.).

Надявам се да няма много спам защото темата е сериозна.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 01 дек 2008 22:52

ходи да миеш чинии и кенефи за същите пари в евро ....
с желание , тук можеш да се реализираш и да си много по добре ...

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 01 дек 2008 23:01

hooligans написа:ходи да миеш чинии и кенефи за същите пари в евро ....

Както писах по-горе, се надявам, че спама ще е на минимум.....

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 01 дек 2008 23:05

mladvampirTDI написа:
hooligans написа:ходи да миеш чинии и кенефи за същите пари в евро ....

Както писах по-горе, се надявам, че спама ще е на минимум.....

колега не е спам , познавам доста хора които едвам свързват двата края там ... с по 2 работи , сори ако съм спамил но е така , пък особено в тази криза , която не засяга толкова осезаемо БГ...
ако и това сметнеш за спам , ще помоля да ги изтрият ;)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 01 дек 2008 23:05

Колега като гледам си в IT средите, имаш ли нещо предвид като работа? Държиш да е точно в твоята област или просто работа да е пък квато ще да е?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 01 дек 2008 23:35

Изпреварваш събитията с 1-2 месеца. Аз съм твоя човек :-) Повече на ЛС.

hooligans написа: тук можеш да се реализираш и да си много по добре ...

spam
Дефинирай "добре"

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 02 дек 2008 0:25

За там ти трябват документи за работа :roll:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 02 дек 2008 0:30

аз рано или късно ще шетна пак до чуждо.... ....но няма да работя по специалност ..имам предвид нещо от сорта на две години рейнджър в защитен резерват в Тазмания, Австралия, Океания .... иначе не виждам защо да ида да работя по спецеиалност на друго място ...единствената разлика от тука със Стара Европа е че е уредено чисто и спокойно..... парите съобразени с покупателната способност са подобни.......искам нещо дето да ми поразпали кръвта ..... заобиколен от топ 10 отровни гадинки ме устройва ... :)

в тоя ред на мисли всеки да иде където желае ...човека иска инфо за Германия ..не е наша работа да го убеждаваме или разубеждаваме ....

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 02 дек 2008 1:10

Чудомир написа:Изпреварваш събитията с 1-2 месеца. Аз съм твоя човек :-) Повече на ЛС.

hooligans написа: тук можеш да се реализираш и да си много по добре ...

spam
Дефинирай "добре"

айде не ми обяснявай че ще забогатее там...
добре означава че няма да се лишава от нищо но и няма да е богат ;)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 02 дек 2008 1:18

Спамим на човека в темата, НО:

Българската представа за богатсво е една доста изкривена величина. Потвърждавам, че никъде в Германия с редови труд няма да надиплиш парите, които един БГ строителен "предприемач" (на)трупа. (като пример искам да спомена, че немски ерген плаща над 40% данъци, ясно ти е строителя кво плаща и кво не => разликата между двамата при един и същ доход е брутална)

Твоята дефиниция на "добре" е "пачка", моята може би е "сигурност", "инфраструктура", "спокоен живот". Зависи какво си търси човека. Затова му предложих да обменим мисли на ЛС.
Айде стига спам :D

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 02 дек 2008 8:02

Така, да дефинирам и аз целите си - не искам забогатяване, искам като имам деца живот и здраве, да растат като деца в нормални условия, не както беше илюстрирано много добре то БТВ новините оня ден и снощи. Това е основното. От друга страна, мисля, че тук, в БГ достигнах максимума си на развитие - един от малкото добре подготвени технически специалисти в областа ми, мръднах малко и в мениджмънта, но без подпори в Бг толкова. От тук натам или яко близинг(не ми е в кръвта) или кротваш и това е. Мисля, че в Германия ще мога да развия поне техническите аспекти на кариерата си(не си създавам илюзии за нещо повече). А и като човек са ми малко далечни балканските нрави.

BTW Чудомир, пратих лично, ама не знам дали е тръгнало, появи се errоr message.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 02 дек 2008 8:19

mladvampirTDI написа:Така, да дефинирам и аз целите си - не искам забогатяване, искам като имам деца живот и здраве, да растат като деца в нормални условия, не както беше илюстрирано много добре то БТВ новините оня ден и снощи. Това е основното. От друга страна, мисля, че тук, в БГ достигнах максимума си на развитие - един от малкото добре подготвени технически специалисти в областа ми, мръднах малко и в мениджмънта, но без подпори в Бг толкова. От тук натам или яко близинг(не ми е в кръвта) или кротваш и това е. Мисля, че в Германия ще мога да развия поне техническите аспекти на кариерата си(не си създавам илюзии за нещо повече). А и като човек са ми малко далечни балканските нрави.

BTW Чудомир, пратих лично, ама не знам дали е тръгнало, появи се errоr message.

Позволете да се намеся :) Бих препоръчал такава стъпка при условие че Там в Германия си намериш добра работа според специалността ти и можеш да се разиваш и учиш... Сам го виждаш тук ..А за жена ти незнам предполагам и тя ще иска да работи нещо сносно не просто чинии или нещо от сорта.. С една дума от работата е обусновано - ако можеш давай смело. Помисли Германия е близо на една кола разстояние-. Ако нещо има проблем може да си дойдеш когато искаш. От друга гледна точка виждам мисълта за децата ти.. много правилно си се насочил .

Единственото което препоръчвам от тук нататък е да пишеш по късно какво си решил и ако отидеш там да не забравяш какво да си купиш :D

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 02 дек 2008 8:25

StS написа:обусновано

:banghead:

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Вто 02 дек 2008 11:11

hooligans написа:айде не ми обяснявай че ще забогатее там...
добре означава че няма да се лишава от нищо но и няма да е богат ;)

Айде недей обяснява дали 6те може да zабогатее или не :lol: Да, теzи които са 4иста4и мия4и и работници, каквито ти поzнава6, няма да zабогатеят. Германия си е социална държава и 6 месеца в годината работи6 само zа държавата, но пък с това се финансират пъти6та, цялата бурокрация и тн. Обратното като има6 10% данък 6е се радва6 на дупките и неуредиците.

Квалифициран специалист в ИТ бран6а има много добри 6ансове zа добри zаплатки, о6те пове4е ако има6 и мениджърски способности. Теzи кадри са много високо ценени :!: Друг е въпроса, 4е може би от гледна то4ка на Тайминга може би не си в най добрата поzиция да полу4и6 добра оферта. Доста фирми от ИТ бран6а свиваха персонала с по 20%, а дори и големи проиzводители като Инфенион съкратиха хиляди. Но в твоя индивидуален слу4ай, ако има6 големи предимства пред другите може би 6те има6 късмет :)

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Вто 02 дек 2008 16:44

Инженери се търсят много - отиди на monster.de, избери си няколко фирми и напиши Bewerbung с автобиография и всичко както е реда. Ще бъдеш извикан на персонален разговор. Без това не може да се разминеш, но поне сега е лесно - има wizz и пдобни евтини компании. Ако се хванеш сериозно, гарантирам ти че до 3-4 месеца ще имаш работа по специалността. Фактически фирми, посредници, приятели не са ти необходими, може спокойно и сам да се справиш.

От такава работа не се забогатява, но си осигуряваш сносен живот без да ти липсват нормалните житейски радости.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”