Колеги, нещо сериозно съм се замислил да си реализирам най-накрая мечтата и да замина със семейството (жената) да живея и работа (по-скоро работя и живея) в Германия.
Моля колегите, който имат информация в тази връзка да споделят. Иначе се занимавам с security(PKI, encryption, authentication, etc.).
Надявам се да няма много спам защото темата е сериозна.

Работа в Гемания
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
mladvampirTDI написа:hooligans написа:ходи да миеш чинии и кенефи за същите пари в евро ....
с желание , тук можеш да се реализираш и да си много по добре ...
Както писах по-горе, се надявам, че спама ще е на минимум.....
колега не е спам , познавам доста хора които едвам свързват двата края там ... с по 2 работи , сори ако съм спамил но е така , пък особено в тази криза , която не засяга толкова осезаемо БГ...
ако и това сметнеш за спам , ще помоля да ги изтрият

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз рано или късно ще шетна пак до чуждо.... ....но няма да работя по специалност ..имам предвид нещо от сорта на две години рейнджър в защитен резерват в Тазмания, Австралия, Океания .... иначе не виждам защо да ида да работя по спецеиалност на друго място ...единствената разлика от тука със Стара Европа е че е уредено чисто и спокойно..... парите съобразени с покупателната способност са подобни.......искам нещо дето да ми поразпали кръвта ..... заобиколен от топ 10 отровни гадинки ме устройва ...
в тоя ред на мисли всеки да иде където желае ...човека иска инфо за Германия ..не е наша работа да го убеждаваме или разубеждаваме ....

в тоя ред на мисли всеки да иде където желае ...човека иска инфо за Германия ..не е наша работа да го убеждаваме или разубеждаваме ....
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Спамим на човека в темата, НО:
Българската представа за богатсво е една доста изкривена величина. Потвърждавам, че никъде в Германия с редови труд няма да надиплиш парите, които един БГ строителен "предприемач" (на)трупа. (като пример искам да спомена, че немски ерген плаща над 40% данъци, ясно ти е строителя кво плаща и кво не => разликата между двамата при един и същ доход е брутална)
Твоята дефиниция на "добре" е "пачка", моята може би е "сигурност", "инфраструктура", "спокоен живот". Зависи какво си търси човека. Затова му предложих да обменим мисли на ЛС.
Айде стига спам
Българската представа за богатсво е една доста изкривена величина. Потвърждавам, че никъде в Германия с редови труд няма да надиплиш парите, които един БГ строителен "предприемач" (на)трупа. (като пример искам да спомена, че немски ерген плаща над 40% данъци, ясно ти е строителя кво плаща и кво не => разликата между двамата при един и същ доход е брутална)
Твоята дефиниция на "добре" е "пачка", моята може би е "сигурност", "инфраструктура", "спокоен живот". Зависи какво си търси човека. Затова му предложих да обменим мисли на ЛС.
Айде стига спам

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Така, да дефинирам и аз целите си - не искам забогатяване, искам като имам деца живот и здраве, да растат като деца в нормални условия, не както беше илюстрирано много добре то БТВ новините оня ден и снощи. Това е основното. От друга страна, мисля, че тук, в БГ достигнах максимума си на развитие - един от малкото добре подготвени технически специалисти в областа ми, мръднах малко и в мениджмънта, но без подпори в Бг толкова. От тук натам или яко близинг(не ми е в кръвта) или кротваш и това е. Мисля, че в Германия ще мога да развия поне техническите аспекти на кариерата си(не си създавам илюзии за нещо повече). А и като човек са ми малко далечни балканските нрави.
BTW Чудомир, пратих лично, ама не знам дали е тръгнало, появи се errоr message.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
mladvampirTDI написа:Така, да дефинирам и аз целите си - не искам забогатяване, искам като имам деца живот и здраве, да растат като деца в нормални условия, не както беше илюстрирано много добре то БТВ новините оня ден и снощи. Това е основното. От друга страна, мисля, че тук, в БГ достигнах максимума си на развитие - един от малкото добре подготвени технически специалисти в областа ми, мръднах малко и в мениджмънта, но без подпори в Бг толкова. От тук натам или яко близинг(не ми е в кръвта) или кротваш и това е. Мисля, че в Германия ще мога да развия поне техническите аспекти на кариерата си(не си създавам илюзии за нещо повече). А и като човек са ми малко далечни балканските нрави.
Позволете да се намеся

Единственото което препоръчвам от тук нататък е да пишеш по късно какво си решил и ако отидеш там да не забравяш какво да си купиш

- ChampioN
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:айде не ми обяснявай че ще забогатее там...
добре означава че няма да се лишава от нищо но и няма да е богат
Айде недей обяснява дали 6те може да zабогатее или не

Квалифициран специалист в ИТ бран6а има много добри 6ансове zа добри zаплатки, о6те пове4е ако има6 и мениджърски способности. Теzи кадри са много високо ценени

- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Инженери се търсят много - отиди на monster.de, избери си няколко фирми и напиши Bewerbung с автобиография и всичко както е реда. Ще бъдеш извикан на персонален разговор. Без това не може да се разминеш, но поне сега е лесно - има wizz и пдобни евтини компании. Ако се хванеш сериозно, гарантирам ти че до 3-4 месеца ще имаш работа по специалността. Фактически фирми, посредници, приятели не са ти необходими, може спокойно и сам да се справиш.
От такава работа не се забогатява, но си осигуряваш сносен живот без да ти липсват нормалните житейски радости.
От такава работа не се забогатява, но си осигуряваш сносен живот без да ти липсват нормалните житейски радости.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”