Протест ? Защо пък не ?? + Анкета
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Протест ? Защо пък не ?? + Анкета
Защо да не се направи една организация от всички авто клубове за един цивилизован простест срещу нереално високите цени на горивата например.Всички говорим ,че не е редно и трябва да се направи нещо защо това нещо да не го направим ние.Модераторите могат да комуникират и да се съберем за един мирен протест.Например да се съберем 100 или повече коли просто за да се види че има и будни хора които не се съгласяват с абсолютно всичко.
Последна промяна от dready на Сря 23 ное 2005 17:59, променено общо 3 пъти.
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
tyan написа:На българина протестите са в стила му само в краен случей... нямаше протести като беше 98 2.20 лв та сега като е 1.80 лида правим
Абе прав си ,но нали знаеш по добре късно отколкото никога.И то беше ясно ,че цените ще паднат и ,че бяха нереално високи.Но кажи ми защо газта си остана 1.07?А и аз само предлагам ,пък дали ще стане е друг въпрос.А сега поне се обсъждат цените на горивата в министерството си мислех ,че може пък и да се получи нещо.Ако не ще направим една мега среща на клубовете

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Jerom написа:dready написа:Jerom написа:Успех...
Мислиш идеята за глупава или за неосъществима?
Еми то идеята е супер...ама аз пробвах няколко пъти...без успех...та за тва ти пожелавам да успееш да накараш хората в този форум да се замислят(ама айде на пролет ако ше се замисляте...че са яко клинч![]()
![]()
Ами ето не виждаш ли в мен единомислие

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това с газта беше пределно ясно, че ще стане
само метана нямат основание да вдигнат, но и на това не би ме изненадало
не бих отишъл на протест, защото по темата с горивата нищо не можем да променим т.к. цените зависят от ВЪНШНИ фактори
Да бяхме Кувейт и да дигнат да протестираме
ама тука ........ не зависи от нас 

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
dready написа:На срещата между Румен Овчаров и Валентин Златев е била обсъдена
идеята за намаление на цените на най-масово използваните горива у нас
като дизел и някои бензини, като им се намалят акцизите и частта на поевтиняването на налога да се разпредели върху метана и пропан бутана.
Така горивата ще поддържат прилични цени, без това да се отрази върху приходите в хазната, които са обвързани с ангажименти към Международния валутен фонд, обясни шефът на "ЛУКойл България".
Не е тайна, че при ценообразуването на горивата 63% от тях представляват данъци,
а едва 37% от тарифата се формира от цената на петрола и разходите по доставката и преработката му, коментира Златев.
И какво казваш ,че нямало смисъл да протестираме ?
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Във връзка с акциза виж това
http://www.minfin.government.bg/docs/Glava_10_bg.pdf
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Стиви Джи написа:Във връзка с акциза виж това
Много полезна информация ,но просто след 4ти ден 12часова смяна не мога да го прчета.Но след някой друг ден ще го направя със сигурност.Ще съм ти благодарен ако с няколко реда ми обясниш какво имаше в предвид

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Мисълта ми беше, че повишаването на акцизите е заложено при преговорите с ЕС, които завършват с изготвяне на договор, който има задължителен характер и тъй като международното право стои над националното държавата не може много-много да шава. (ето ти думи прости).
И с оглед на това, което казваш, че не може 1 резервоар да те стува 1/3 от заплатата следва, че не ни е скъп бензина, а са ни малки заплатите. Не знам дали не звучи цинично обаче тва е положението.
Всъщност нямах предвид да четеш всичко, а има там един текст за акцизите на тютюн, алкохол и ЕНЕРГИЙНИ НОСИТЕЛИ (мисля, че горивата са в тази категория).
И с оглед на това, което казваш, че не може 1 резервоар да те стува 1/3 от заплатата следва, че не ни е скъп бензина, а са ни малки заплатите. Не знам дали не звучи цинично обаче тва е положението.
Всъщност нямах предвид да четеш всичко, а има там един текст за акцизите на тютюн, алкохол и ЕНЕРГИЙНИ НОСИТЕЛИ (мисля, че горивата са в тази категория).
Върни се в “ОФФ-Топик - други”