Температурите започнаха да се понижават и се притеснявам, че главата на водоструйката при отрицателни температури е възможно да се спука.
Проблема, който ме интересува е как да зазимя водоструйката - като изкарам водата от цилиндъра ( цилиндрите ) или като я оставя?
Притесненията са ми свързани с това, че водата е лоша и ако я изкарам е възможно да се получи отлагане на котлен камък и при евентуално включване на водоструйката през пролетта е възможно да се получи надиране по цилиндъра и буталото или някакво запушване. Ако пък оставя водата не знам до колко е хубаво да седи цяла зима.

Въпрос свързан със зазимяване на водоструйка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
най-добре е да източиш водата, като включиш помпата да работи за кратко "на сухо", за да изхвърли водата от главата. котлен камък се образува при наличие на топла вода - в твоя случай (говориш за водоструйка) едва ли има риск от отлагане на котлен камък. по-елегантното решение е да я захраниш с антифриз - да засмуче от съд, който си поставил на 1м. над земята и да пръскаш на ниско налягане, докато се увериш, че на изхода излиза антифриз. но и двете неща са безсмислени, ако наистина ще я съхраняваш на плюсови температури.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”