Наскоро мой приятел летеше за Лондон и по него помолих да ми изпратят клещи за кримпване /това е инструмент с който се поставят накрайниците на кабела за телефон или интернет/ Води се специализиран инструмент и моят приятел ги беше сложил в ръчният си багаж - грешка! На летището като минавал проверка на багажа, му ги отнели /конфискували/ Тези клещи бяха закупени на цена от 65 лв. При въпрос от моя страна към митническите служители къде да отида за да си ги получа обратно като се върна или може ли някой да ги вземе вместо мен ми беше отговорено, че конфискуваните предмети не се пазят а се унищожават! На въпроса ми има ли опис или списък с тези предмети за да се види наистина ли са унищожени - все пак това са собственост на клиенти на летището а не на служителите, отговорът беше отрицателен.
Колкото и да се старая да мисля позитивно ми се струва, че не е редно да се взимат неща и предмети от гражданите и да се унищожават ей така без повод или липса на доказателство, че са извзети. Всеки служител на гранична полиция може да си ги занесе в къщи и да си ги ползва без проблем. Все пак това не са контрабандни стоки и не са забранени от БГ законодателството. Забраната е само за пренасяне в РЪЧЕН багаж. Аз се върнах от Англия и отидох да си прибера инструмента който ми е нужен в работата, но служителя ми отговори, че е унищожен без да има никакви доказателства за унищожаването му !?!?! Не ми приляга идеята за спонсорство на някой непознат.
Пускам темата, не за да се оплаквам а за да знаете какви недомислици/абсурди има по държавните органи от който би трябвало да взимаме пример., който ни водят напред като държава. Сега са ми отнеле на мен предмет за 65лв., /не са малко/, но ако ви отнемат на вас когато утре пътувате лична вещ за 300-400 лв. и нагоре и знаете, че някой кокошкар сержант от гишето ще си го занесе в къщи как ще се почувствате?

Абсурд на летище София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
стара практика на летището,и не само на нашето.Май повече те яд за протокола от унищожаването
Изрично е записано как се пренасят тези вещи(не че няма да изчезнат от мулетата де)и в случая е трябвало да ги даде на някой близък който е бил с него на летище да го изпрати
Поне аз така процедирам,като изпращам някой.Оставам докато немине граничен контрол,и ако има нещо за което да му се заядът,го взимам обратно

Изрично е записано как се пренасят тези вещи(не че няма да изчезнат от мулетата де)и в случая е трябвало да ги даде на някой близък който е бил с него на летище да го изпрати

Поне аз така процедирам,като изпращам някой.Оставам докато немине граничен контрол,и ако има нещо за което да му се заядът,го взимам обратно

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Абсурд на летище София
filipov написа: клещи...
..... се унищожават!
Специално клещите не се унищожават, а се използват по предназначение, но такъв е живота

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами такива са новите мерки за сигурност, има на летището списък с забранените предмети за пренасяне в ръчен багаж и освен това по радиото непрекъснато тече инфо за това какво можете да пренасяте в ръчния си багаж дори за количеството течности. Тези предмети който се конфискуват на гранична зона се пазят няколко дни и наистина след това нико не носи отговорност че не сте си потърсили вещите. Само за информация дори и обсужващия персонал на Летището няма право да внася клещи през пропусквателните пунктове , въпреки че на някой им служат за работа . Както каза Митко , обикновенно има изпращачи и когато някъкъв предмет не можете да пренесете просто им го предавате и ви си продължавате. Това е , няма начин след 11 септември мерките са много строги
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Тези предмети който се конфискуват на гранична зона се пазят няколко дни и наистина след това нико не носи отговорност че не сте си потърсили вещите
Преди няколко месеца изпращах тъщата за Лондон и й "конфискуваха" две бутилки домашнярка от ръчния багаж, като ги хвърлиха в един кош - това става пред мен. На въпрос към служителя може ли да си ми ги върне, той категорично отказа. Така че се съмнявам, че някой пази нещо - или се изхвърля или се взема за домашна употреба.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
е това е БГ манталитета.
Хората написали какво може да мине,но ние нали сме тъпи и упорити,все се пробваме да се минем м/у капките.
Ми така е,ще гледате как ви ги взимат
Хората написали какво може да мине,но ние нали сме тъпи и упорити,все се пробваме да се минем м/у капките.
Ми така е,ще гледате как ви ги взимат

Последна промяна от LILO&STICH на Пон 08 дек 2008 9:43, променено общо 1 път.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM

П.П. Навремето батето Славков се ядосваше че му конфискували ножичка за пури (ако се сещате как изглежда) и се чудеше с какво е опасна та не може да я качва в самолета!! Единствено му беше дошло на акъла че можел да обреже пилота с нея!

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не виждам никакъв абсурд! Просто е трябвало да се съобразите с правилата относно обектите, които не можете да носите в ръчния си багаж. Просто и трябвало да бъдат в другите куфари. За това е виновен само пътника и нямаш право да се сърдиш никому.
Просто е трябвало да се сети да ги даде на този, който го изпраща - на нашето летище още е възможно.
Просто е трябвало да се сети да ги даде на този, който го изпраща - на нашето летище още е възможно.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”