хора, забравил съм в правилника какво означаваше непрекъсната жълта линия?
всеки ден пътувам по България като отивам и като се връщам от работа, та от 10-на дни най-дясната лента е отделена с непрекъсната жълта линия. Да не би да означава, че е само за автобуси??
Защото преди 2 дни в 8:30 сутринта, в най-големия трафик, една полицейска кола с включена лампа, караше с не повече от 10 км/час и на практика никой друг не се движеше там и лентата беше неизползваема........
Бул. България - жълта линия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Бул. България - жълта линия
luciuz написа:хора, забравил съм в правилника какво означаваше непрекъсната жълта линия?...
Същото, каквото означава и бяла непрекъсната. Нямаш право да я пресичаш.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
luciuz написа:е това е голяма глупост, там минават точно 2 автобуса.........
добре нямам право, но ако искам да завия надясно, а автобуса е направо - какво правя? От средна десен??
Явно не си гледал добре

Това го виведе НОВИЯ кмет - боядиса линиите и накара КАТ да следят кой кара там. До скоро ги нямаше тея линии
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
luciuz написа:е това е голяма глупост, там минават точно 2 автобуса.........
добре нямам право, но ако искам да завия надясно, а автобуса е направо - какво правя? От средна десен??
Винаги съм се чудел защо на Плиска по Цариградско стават задръствания. Две скоростни ленти една за автобуси отбивка на спирката..... Оказва се че семи се ебаваме....Карат си гяволетата по бус лентата и като наближат спиракта почват да ебават останалите с престроявания........Един познат като се върна от Рим ми разправя стоим си в лентите в задрастване -бус лентата празна един не се изкуши да препусне по нея.... Те един месец да се залостят ченгата на Цариградско в двете посоки да пишат актове и ще го решат проблема........ама трябва и два автубуса дебелогъзи каки да докарат и да пишат актове на конвейр.........
luciuz написа:... лентата беше неизползваема........
лентата е за автобуси и пр. осен това за автомобили със специален режим на движение /линейки и др./
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
FLY написа:...линейки и др./
Абсолютно. Може рядко да се случи да мине линейка или пожарна да речем, но би било много добре да ИМА откъде да мине, което в тези задръствания е доста трудно обикновено.
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе честно казано товеа е тъпо яко и без товва са ни тесни улиците и место 3 ко0лони пражиме по 6 а сега още по малко място а и имам клип4е ..............бул.Сливница отсе4ката между моста Чавдар Сточна гара страшното задрастване
и гледаш как колите се джижат по жълтата лента а реисовете перкат в краина дясна и никои не му пука
трябва да го конвертна и ще го кача

трябва да го конвертна и ще го кача
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
luciuz написа:май-големия майтап е че са забравили да я прекъснат на Нишава. Това означава, че тия които се движат по България нямат право на десен......
А тия дето излизат от Нишава? Ще карат в лентата за автобуси, докато изчезне? Големи тъпънари:)...
Хехе, то пак е цяло чудо че няма ченгета да дебнат да посъберат някой лев. Ходи им обяснявай, че няма как иначе да се мине

Върни се в “ОФФ-Топик - други”