Депутатина пак се изказа неподготвен

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Много ли са полицаите в България

ДА, трябва да се съкратят
28
24%
НЕ, искам до колата ми нощно време по един
59
51%
Ако до всяко добро същество застане поне още едно- няма нужда от тях
28
24%

Общо гласове: 115
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Депутатина пак се изказа неподготвен

Мнениеот calm » Вто 23 дек 2008 1:54

В Ню Йорк един полицай пази 269 души, у нас- на фуражка по 111 българи
Една трета от полицейския състав в страната трябва да бъде съкратен, категоричен е шефът на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Минчо Спасов.

Според него протестите на полицаите са следствие от лошите социални условия и лошото заплащане, а лошото заплащане се дължи на неоптимизираното разпределение на финансовия ресурс на министерството.

"Причината за ниските заплати е прекалено големият брой на служителите", заяви Спасов.

"В 14-милионен Ню Йорк за реда се грижат 52 000 полицаи, а в 7-милионна България 63 000 полицаи не могат да се преборят с престъпността", допълни депутатът от НДСВ.

Още преди шест месеца Спасов е предложил на министър Михаил Миков МВР да се очисти от паразитните структури - част от които са още от времето на Студената война.

“За съжаление министър Миков не прие да съкрати състава на МВР, което, разбира се, не е никак лека задача и изисква много кураж и воля”, каза още Минчо Спасов.

Минчо Спасов! Ей на тоя левнтин Изображение
куките са му много. За него няма толкова работа, която да изискват такъв ресурс. За него престъпниците са достатъчно респектирани от законите, че да не е необходимо повечко живо присъствие по улиците. За него законите в щата Ню Йорк действат със същата сила и всяват същия респект както в цяла България.
За него това че, на една фуражка в Ню Йорк се падат около 230кв.м. охранявана зона(ако говори за "сърцето"), или 3350кв.м. охранявана зона(ако говори за метрополиса), а на българската кука 17620кв.м. всякакъв ландшафт, е все тая!!!

Все пак, трябва да му се признае едно попадение- много са! Не куките- депутатините са много! В Ню Йорк живеят 18 800 000 души. Законодателната власт е в градската управа която се състои от 51 члена, избирани на 4 години, всеки представящ участък с около 157 000 жители. България, с население 7 640 000 души, я управляват 240 народни представители, или един депутат "изказва мнение" на 31 833жители на родината. А колко по- арен щеше да е парламента с 48 депутатина...

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Вто 23 дек 2008 1:59

Смятам че са малко патрулиращите и по крастовишта и тнт . Просто трябват още според мен :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 23 дек 2008 2:29

Според мен нищо лошо не е казал депутатина. Очевадно е, че в БГ нищо държавно не работи ефективно - нещо като наследство ни е от комунизма. Може и 100 000 000 полицаи да има в БГ и пак няма да си гледат съвестно работата, пак няма да спират на улицата лимузините с тъмни стъкла и пак ще намерят откраднатия ГСМ само на някой посланик, но не и на обикновения гражданин.

Така че спокойно може да им се редуцира бройката, ако се увеличи ефективността им, което всъщност важи за цялата бюджетна сфера - като се почне от НАП та се свърши с лекарите ...

Добрия пример в случая е силовото застраховане на времето - с колко мутри се охраняваше един средно голям БГ град (примерно 100 000 души)? Да не би да са били няколко хиляди? Защо не крадяха "застрахованите" автомобили или не обираха "застрахованите" офиси?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 23 дек 2008 7:20

Това за ефективността е вярно. В Ню Йорк полицията идва до 5-10 минути. Тук за обикновен полицай се чака поне половин час, а за КАТ най малко час и половина.... Явно или са мързеливи или им е лоша организацията.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 23 дек 2008 8:29

В крайна сметка не количеството е важно а качеството.
На всеки служител от държавната администрация,част от която са и полицаите и служителите на МВР, заплатата му идва отчасти от данъците които плащат останалата маса народ,тоест и всички ние тук от форума.
А тая наша държавица на какво ли не слага данъци и акцизи,само и само да е сигурна че поне от тях догодина в бюджета ще има пари за заплати в бюджетната сфера.
И най са ми интересни като кажат ´´13 заплата е от икономии´´--е какво произвеждат там,каква суровина спестиха или намалиха производствените разходи,че да са ´икономисали´?
Именно затова щатския или западноевропейския полицай уважава гражданина и се отнася с респект към него и гледа да си изпълнява задълженията--знае че заплатата му идва от него.
Ако ще и всеки втори българин да стане полицай--полза никаква.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 дек 2008 8:53

Според мен трябва да се подмени,стария и корунпиран състав,а на тяхно място да се назначът млади и кадърни хора.Да им се дава добра заплата,и да се съсздадът добри условия за работа.И най-вече да знаят,че имат защита от институцийте при изпълнение на служебния дълг,каквато сега липсва.Не е нормално да съдиш полицай за това,че е застрелял престъпник като Чората.На запат за това ги награждават.По този начин те не са стимулирани да работят,вярвам,че много от вас ще се съгласят с мен.Ако вие си вършите работата съвестно,а шефа ви глобява или ви наказва,ще имате ли стимул за работа?Аз поне няма да имам,ще ми е все тая,дали ще си свършаработата или не.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 23 дек 2008 9:01

theultimate написа:Това за ефективността е вярно. В Ню Йорк полицията идва до 5-10 минути. Тук за обикновен полицай се чака поне половин час, а за КАТ най малко час и половина.... Явно или са мързеливи или им е лоша организацията.

Доиграват си 4-ката белот с другата патрулка и тогава идват бе колега :lol:

А иначе като бройка може и да са достатъчно, но как да ги видим като стоят или в кафетата на топличко, или скрити в някой храсти да дебнат не крадеца, а точно този данъкоплатец за който споменахте по-нагоре. Мястото на полицая е на улицата, а не някъде другъде. НЕ БЛАГОДАРЯ казвам аз на такава закрила на данъкоплатеца. Това не са полицаи, а чиста проба "Бакшиши" :wink:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 дек 2008 9:06

На запад полицай на улицата рядко можеш да видиш,но я мини на червено, или направи нещо да видиш какво ще стане.Глобите са адски големи,и колкото си по известен толкова по лошо за теб.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 23 дек 2008 9:10

Че то това редуциране и съкръщаване на персонал трябва да се извърши в почти всяка държавна институция.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 23 дек 2008 9:16

Не мога да сведа само до сухи цифри това колоко полицаи и колко депутати трябва да има у нас. Нещата са комплексни и взаимосвързани и независимо, че в крайна сметка се стига до чиста статистика трябва да се преценяват съобразно нашата действителност. Част от колегите го казаха, опира се до законови правомощия и защита, до изграждане на начина на мислене и възприятие, до отърсване от постоталитарни навици и не на последно място професионализъм, чуство за дълг и отговорност. Е някои страни са намерили оптималното, ние още не смеем, защото така ни е по-добре. Аз съм на държавна работа и въпреки това смея да твърдя, че намаляването на държавната структура е възможна и необходима.
Какво да се прави, в някои отношения си имаме твърде малко в други твърде много, явно баланса се намира в дисбаланса. Все още преболедуваме.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 23 дек 2008 9:25

calm,
Хубава статистика имаме горе, но едно нещо не си споменал:
Какъв бюджет имат ню йоркските полицай и какъв - нашите :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 23 дек 2008 9:25

само като им видя мазните физиономий на тези и знам че трябва да си купя брадва :x
ама има нещо вярно в цялата работа...
за пример на място КАТ и нищо друго не може да го измести!!!
ей тия са такива льольовци че няма на къде....
налага ти се да чакаш мин. 3 часа за да пуснеш документи за книжка и отделно 1 час ако им хванеш почивките...
защо толкова бавно като ги гледах половината персонал как си веят крачолите ей така с кафенцето.
нищо държавно не работи ефективно
а баш

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 23 дек 2008 10:35

vasstop написа:calm,
Хубава статистика имаме горе, но едно нещо не си споменал:
Какъв бюджет имат ню йоркските полицай и какъв - нашите :)

Тука е истината!
Рядко има по - мощен и здрав едновременно автомобил от полицейската патрулка. На всеки патрулиращ автомобил на таблото има камера с отчитане на скорост и време. Мощен компютър с постоянна връзка с база данни /всевъзможни бази данни/
така като спре автомобил за проверка, камерата записва постоянно какво става и се решава проблема с корупцията. Така са и по - малко като бройка и полицаите по 1 в патрулка.
В нашето РПУ имаме трима КАТаджий и за да направят две смени слагат с тях един жандармерист. Разполагат с една Лада Нива и радар сигурно производство от СИВ.
Та мисълта ми е че не всичко опира до икономии и тринайста заплата.

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Вто 23 дек 2008 10:39

НЕ, искам до колата ми нощно време по един
:!: :!: :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 23 дек 2008 10:48

Анкетата е неправилно зададена!
И не отразява проблема и възможните му решения!!!

За мен съкращения в МВР трябва да има! Но съкращения в Администрацията.
Според мен трябва да се разкарат канцеларските плъхове и структурите останали от едно време.
Това МВР се нуждае от реформа и модернизация
Но също така аз съм за увеличаване на броя на полицаите на улицата!

а по отношение на този депутатин..... нямам отношение? Кой е тоя и за какво се бори?... Може би за по-голям новогодишен бонус ....

Последна промяна от Lizard на Вто 23 дек 2008 11:09, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”