Нека всички авто-клубове се обединим и да сме будната съвест и отворените очи на пътя. Нека джигитите разберат, че всяко действие си има противодействие и нищо не остава безнаказано. Нека човека, който Ви засича всяка сутрин като тръгвате за работа си плати за това. Нека ние, шофьорите, се опитаме да направим нещо. Всеки има телефон с камера - снимайте, защото видео материалите вече важат като доказателство в съда.
Цели на инициативата и средства за постигането и тук -> http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=12&t=3454
Надявам се, че ще ни подкрепите.

ИНИЦИАТИВА: Защо да не сигнализираме за пътните джигити?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
rainheart написа:На ден правя по 40-50 км минимум в пиковите часове и ме засичат по 12.56 пъти средно и аз засичам около 7.83. поста в лада форума ме накара да се замисля... в понеделник отивам доброволно да си оставя книжката в кат
ХА така! Призна си!
Имай късмета да не си оставиш книжката доброволно и ще ти спретнем (автоклубовете) протестно денонощно бдение под прозореца!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ами тя инициативата си е много добра. Какво по-добро разумните да направят необходимото та неразумните да се повразумят.
Въпроса е, че тук си имаме немалко спортисти(
никой да не се засяга моля), а и понякога привидно спокойните и търпеливи колеги, в това число и аз си пускат пердето и ...
не остават длъжни.
Та идеята е хубава и я подкрепям, но имайки предвид доста фактори не съм особенно ентусиазиран за реализирането и.
В нормалните страни при подаден сигнал до полицията от участник в движението(в т.ч. и пешеходец) за подобен джигит не се замислят, а го защипват и санкционират.
Въпроса е, че тук си имаме немалко спортисти(

Та идеята е хубава и я подкрепям, но имайки предвид доста фактори не съм особенно ентусиазиран за реализирането и.
В нормалните страни при подаден сигнал до полицията от участник в движението(в т.ч. и пешеходец) за подобен джигит не се замислят, а го защипват и санкционират.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Вече си имаме тема за идиотите на пътя:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=37749&start=0
Относно инициативата на колегите от лада клуба съм скептично настроен защото:
Когато имам ситуация на пътя гледам да се спасявам и да не ме пребие някой пиян/дрогиран/малоумен с колата си вместо да му оглеждам номера или да бъркам за телефона да го снимам.
Ако извадя телефона по време на движение нищо чудно да олекна с някоя и друга точка щото ме е видяла някоя шапка точно в този сюблимен момент. Отделен е въпросът, че в определени ситуации + телефон и опит за снимане нищо чудно сам да се пребия.
Дори да се измъкна цял от ситуацията и да имам видео какво да правя? Да ида при кварталния? Извинявайте колеги ама вие май още живеете от части в комунизма
Как се справям с джигитите ли?
Карам си спокойно сапунерката, не се натискам, не се гонкам с никой и така. Ако изскочи джигит бегам през три ленти в канавката и го пускам да се оправя, че да ми е мирна главата. Ако ситуацията излезне от контрол и се стигне до светофарни разправии слизам с козия крак и му правя главата и колата кутии за моливи
Иначе съм благ татуиран, бръснат до кожа, 120 килограмов, 185 сантиметров човечец и 90% от случаите мераците на джигитите секват като видят с колко мъки съм се побрал в малката си колица (за справка виж гаража)
Айде поздрави и ЧНГ
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=37749&start=0
Относно инициативата на колегите от лада клуба съм скептично настроен защото:
Когато имам ситуация на пътя гледам да се спасявам и да не ме пребие някой пиян/дрогиран/малоумен с колата си вместо да му оглеждам номера или да бъркам за телефона да го снимам.
Ако извадя телефона по време на движение нищо чудно да олекна с някоя и друга точка щото ме е видяла някоя шапка точно в този сюблимен момент. Отделен е въпросът, че в определени ситуации + телефон и опит за снимане нищо чудно сам да се пребия.
Дори да се измъкна цял от ситуацията и да имам видео какво да правя? Да ида при кварталния? Извинявайте колеги ама вие май още живеете от части в комунизма

Как се справям с джигитите ли?
Карам си спокойно сапунерката, не се натискам, не се гонкам с никой и така. Ако изскочи джигит бегам през три ленти в канавката и го пускам да се оправя, че да ми е мирна главата. Ако ситуацията излезне от контрол и се стигне до светофарни разправии слизам с козия крак и му правя главата и колата кутии за моливи

Иначе съм благ татуиран, бръснат до кожа, 120 килограмов, 185 сантиметров човечец и 90% от случаите мераците на джигитите секват като видят с колко мъки съм се побрал в малката си колица (за справка виж гаража)

Айде поздрави и ЧНГ

-
- Автомобил:
- Двигател:
за съжаление инициативата няма особен смисъл.
веднага давам пример, онзи ден, пътя за Владая. Качвайки се по паветата към Владая, след околовръстното, се влача с 40 км поради прекрасния път, зад мен се лепва черно Ауди С4, къси дълги, аз не се дърпам поради простата причина че не мога да влезна по-надясно защото са ми мили бъбреците. Изпреварва ме този хубавец, през насрещното разбира се, но за лош късмет го хваща червеното на края на паветата, предполагам че ясно че човека си мина на червено, НО със задоволство виждам полицейски патрул след светофара, който му подава знак със стоп палка. Познайте дали спря момъкът.
Е не спря, но реакцията на полицаите просто ме ужаси, обърнаха се на другата страна и задружно започнаха да си чоплят ушите.
Айде сега кажи ми за какво да сигнализирам, и най-вече на кого..
За много години
веднага давам пример, онзи ден, пътя за Владая. Качвайки се по паветата към Владая, след околовръстното, се влача с 40 км поради прекрасния път, зад мен се лепва черно Ауди С4, къси дълги, аз не се дърпам поради простата причина че не мога да влезна по-надясно защото са ми мили бъбреците. Изпреварва ме този хубавец, през насрещното разбира се, но за лош късмет го хваща червеното на края на паветата, предполагам че ясно че човека си мина на червено, НО със задоволство виждам полицейски патрул след светофара, който му подава знак със стоп палка. Познайте дали спря момъкът.
Е не спря, но реакцията на полицаите просто ме ужаси, обърнаха се на другата страна и задружно започнаха да си чоплят ушите.
Айде сега кажи ми за какво да сигнализирам, и най-вече на кого..
За много години
Върни се в “ОФФ-Топик - други”