Корупцията застрашава членството на България в EC

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Корупцията застрашава членството на България в EC

Мнениеот tyo » Сря 14 дек 2005 10:28

Корупцията по високите етажи на властта застрашава членството на България в ЕС, каза граф Александър Ламбсдорф

14 декември 2005 | 09:54
Агенция "Фокус"

София/Брюксел.Корупцията по високите етажи на властта реално заплашва членството на България в ЕС, заяви граф Александър Ламбсдорф, член на Комисията по външна политика на Европейския парламент (ЕП). Според него се правят усилия за спиране на корупцията по ниските звена на администрацията, но не и по върховете. “Искаме да видим сериозни и целенасочени действия за създаване на прозрачност в борбата за корупцията, особено по високите ешелони”, добави граф Ламбсдорф. Той уточни, че никой не желае да види определен брой обвинения, а постоянна и ефективна работа.
Граф Александър Ламбсдорф отбеляза, че все още реалистична дата за приемането на страната ни е 1 януари 2007 г., като изрази мнението, че България и Румъния трябва да бъдат разглеждани като отделни субекти и техните постижения в предприсъединителния процес, както и проблемните звена трябва да бъдат оценявани поотделно за двете държави.
Според Александър Ламбсдорф докладът на докладчика за България Джефри Ван Орден е много честен доклад и добър за България, защото отчита огромните усилия, които се правят в страната ни. Графът добави, че не очаква проблеми с гласуването на доклада за България в ЕП.

Focus-News.Net

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 14 дек 2005 10:52

Доколкото помня, преди няколко дена по новините казаха, че е поставено условие от което ще се реши кога да бъде приемането ни в ЕС.До Април 2006 трябва задължително да има огромен напредък в борбата с организираната престъпност, от ЕС искат големите престъпни босове в затвора до Април 2006 :shock: Screwy Май ще видим членство в ЕС през крив макарон 8)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 14 дек 2005 11:04

NovobranecGT написа:...До Април 2006 трябва задължително да има огромен напредък в борбата с организираната престъпност, от ЕС искат големите престъпни босове в затвора до Април 2006...

gruebel Как да стане? Че те "хранят" политическата върхушка :x

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 14 дек 2005 11:21

tyo написа:
NovobranecGT написа:...До Април 2006 трябва задължително да има огромен напредък в борбата с организираната престъпност, от ЕС искат големите престъпни босове в затвора до Април 2006...

gruebel Как да стане? Че те "хранят" политическата върхушка :x

Именно, и аз се чудя как ще стане тази далавера, да отрежеш клона на който стоиш :shock: Аз даже не намирам почти никаква разлика между тях и престъпните босове, само имената на професиите се различават, но професиите са напълно идентични :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 14 дек 2005 12:12

аман вече писна ми да ме плашат с "отлагане на членството " заради това или онова! :evil: :evil:
еб@х им майката скапана! и без това членството ни за мене е пълно осакатяване!
за справка - обадете се на всички :ПОВЕРВАЛИ: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 14 дек 2005 12:27

Пичове не се лъжете че няма да ни приемат всичките тези заплахи са за да могат в договора за приемане да ни поставят каквито си искат лайняни условия и ние да не можем да им кажем нищо. Българското правителство е готово да ни вкара в съюза при всякакви условия само и само да остане на власт така че моето мнение е е че тежко ни и горко след влизането ни там.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 14 дек 2005 12:33

Ivcho написа:...тежко ни и горко след влизането ни там.

:cry: И аз така смятам

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 14 дек 2005 12:54

Свиркайте си, хич ми не дреме дали от 2007,8,9,Х година ще ни вземат :)

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 14 дек 2005 13:00

Аз пък не смятам така :wink: И наистина не мога да разбера кое не ви харесва повече - ЕС или корупцията, мутрите,съдебната ни система ? Едното никой не го е видял още, но много са против него, а другото на никого не харесва, но си го искаме :roll:

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Сря 14 дек 2005 13:27

Ivcho написа:тежко ни и горко след влизането ни там.
:heavymetal: :heavymetal:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 14 дек 2005 13:29

Отлаганееееееее :yeaha: .
В азиатския съюз си ние екстра.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 14 дек 2005 13:31

:dummy: - в момента на подписването mhihi

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 14 дек 2005 13:56

и да ни приемат пак ще си е същото ама **я щее по голям

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 14 дек 2005 17:52

Toledo написа:Аз пък не смятам така :wink: И наистина не мога да разбера кое не ви харесва повече - ЕС или корупцията, мутрите,съдебната ни система ? Едното никой не го е видял още, но много са против него, а другото на никого не харесва, но си го искаме :roll:

Значи никога не съм казвал че не ми харесва европейският съюз или пък че ми харесва начина на живот в България в момента, но за да са на власт политиците ще гледат да ни вкарат там няма значение какви условия ще ни предложи съюза и в един момент обикновенния българин ще се озове в ЕС със свалени гащи на стойка партер. Циганите ще са си добре защото съюза ги покровителства като малцинство, политиците ще са си добре защото са натрупали в чуждите банки за още 100 години, а бай Иван ще плаща таксите на България за ЕС.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 14 дек 2005 18:22

Това за свалените гащи е малко пресилено. Там на никой не му дреме за нас, даже повечето не ни и искат. Ще ни присъединят не защото много ги кефим или защото ще имат много полза от нас, а защото ние сме им някакъв там потенциален проблем на границата - все нещо е несигурно, все някакви вълнения и т.н. И понеже този проблем е доказал, че сам не може да се оправи, те ще си го оправят. Дори и да трябва да платят висока цена за това.
А иначе за противниците на ЕС, - някаква алтернатива ? Но не празни лозунги от рода "това вече не се трае", "хайде на митинг", "докога ще търпим", "бахти и държавата", "Атака" и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”