Защо всички се оплакват?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Защо всички се оплакват?

Мнениеот Vlad777 » Вто 20 дек 2005 7:14

Колеги, след няколко дни размишления по въпроса, реших да го поставя ребром да го обсъдим!

В България всички се оплакват, че нямат пари и искат увеличение на заплатите. Да Ви попитам аз: Като отидете на пазара и портокалите са 4 лева килото, оплаквате ли се или отивате на следващата сергия?
Мога от личен опит да споделя, че вместо да се оплаквате, можете да си потърсите нова работа! Аз примерно напуснах старата си работа, където получавах 650 лв. на месец след 6 години там и сега работя за пъти повече. ПРИЗОВАВАМ ВИ вместо да се оплаквате от БГ да си намерите по-добър работодател и да се чувствате като нормални хора! Колкото повече се оплаквате, все по-зле ще става!
Поздрави,
Vlad777

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 20 дек 2005 8:42

Ей това рано сутринта ми действа освежаващо :) Щом още има такива като теб, значи нещата са О.К. :) Поздрави :да:

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Dragon » Вто 20 дек 2005 9:46

Прав си принципно! Ей това е тема за по BBQ Beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 20 дек 2005 10:06

през 15-16те си години трудов стаж които имам до момента съм изпосменил толкова работи колкото баща ми например не е дори сънувал!
причината:
ами просто неуважение от страна на работодателя!
работата е нещо взаимноизгодно-аз не съм консуматив. защото иначе бизнеса ти отива по дяволите!
няма да забравя какво ми каза един колега в "киров": професионалист не се наема.... професионалист се ОТГЛЕЖДА!

и се пази! ама нашите тъпаци още не са на правилния акъл (работодателите).

НАША ЗАДАЧА Е ДА ГИ НАУЧИМЕ!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 20 дек 2005 10:11

Не всеки има добро образование.Не всеки е вече достатъчно млад за да се вижда чак толкова перспективен на евентуалните си работодатели. Не всеки има кой да му удари едно рамо.
Не всеки отговаря издържа и задоволява само и единстевно собствената си особа. Както казва по-горе колегата принципно си прав ама до там.
И тук стигаме до това което всички искат възможност за достоен живот. Тоест и най-нископлатените и необразовани да имат възможност за такъв живот. А това с 150лв не става.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

!

Мнениеот Dragon » Вто 20 дек 2005 10:14

silent написа:Не всеки има добро образование.Не всеки е вече достатъчно млад за да се вижда чак толкова перспективен на евентуалните си работодатели. Не всеки има кой да му удари едно рамо.
Не всеки отговаря издържа и задоволява само и единстевно собствената си особа. Както казва по-горе колегата принципно си прав ама до там.
И тук стигаме до това което всички искат възможност за достоен живот. Тоест и най-нископлатените и необразовани да имат възможност за такъв живот. А това с 150лв не става.

bowdown bowdown bowdown
Ти ми четеш мислите бре, момче!

Потребителски аватар
daemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daemon » Вто 20 дек 2005 10:14

мноооооого съм съгласен с мнението. аз например го карам по 'хамериканския' начин - до 35 години работата се сменя най-много на 2 години, просто така вървиш много по-бързо нагоре и като квалификация и като заплащане и като самочувствие :)

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 20 дек 2005 10:16

Vlad777, прав си, но според мен се оплакват хора който нямат нужното образование или квалификация... защото те бачкат за по 200 - 250 лева и се оплакват. повечето които имат квалификация и нужното образование просто си сменят работата, без много излишни приказаки.
ето сега аз понеже уча там за някакво висше и като дойде лятото работя каквото си намеря, защото знам ,че без да съм завършил няма за какво да претендирам. :roll:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 20 дек 2005 10:22

Принципа е че разходите са си разходи. Човек не трябва да се мъчи да си ги намали, а трябва да се мъчи да увеличи приходите си.

Обаче това е теоретично и се отнася за хора с образование, опит, квалификация.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 20 дек 2005 10:26

и тука не съм съгласен!

тапията сама по себе си абсолютно нищо не означава!
е от утре вече съм професор-доктор! и кво от това?
важното е самите ние как се усещаме, дали се усещаме слаби или сме готови да се борим с нокти и зъби!
всеки има някакви причини и оправдания да бъде овца (и аз си имам семейство!)
също няма да забравя един американец с който си лафихме за нещата от живота какво ми каза.
аз му викам че ние се установяваме на едно място и свикваме там, да си правиме сметката за пари и сметки и разходи. и си ни е гот.
той помисли малко и ми каза:

каквото и да правиш-само недей да СВИКВАШ!

рутината убива професионализма и желанието да научиш нещо ново и различно.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 20 дек 2005 10:33

vaskoto1 написа:каквото и да правиш-само недей да СВИКВАШ!

рутината убива професионализма и желанието да научиш нещо ново и различно.

това е много вярно, което ме кара да се замисля......за чейндж пореден :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 20 дек 2005 10:35

vaskoto1 написа:каквото и да правиш-само недей да СВИКВАШ!

Абсолютно!!!
Все едно слушам мен си...
Да не говорим, че смяната на работа върши прекрасна работа в тази насока.

Както винаги съм казвал: Всеки има право на избор, и му се предоставя шанс:
Неизползването на този шанс е поради страх или щото "така ми е добре", говори, че човека не го заслужава...

А държа да подчертая, че квалифицирани специалисти или хора тип "вземаш и забравяш" се намират изключително трудно, и още по-трудно се задържат :)

Но да му мисли младежта... Доста хора тук са направили избора си и са доволни с това.! /поне според мен/

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 20 дек 2005 10:38

vaskoto1 написа:тапията сама по себе си абсолютно нищо не означава!

иди го обясни на работодателите, неее по точно на българските работодатели. защото повечето гледат не какво можеш, а какъв документ можеш да им представиш :evil: .
след известен, макар и малък опит в чужбината, разбрах че там хората не се предават...ама то как да се предадеш като най-обикновенни работници без особенни познания по езика на страната в която са (визирам мен си), получават между.... абе няма значение ,ама бяха напълно достатачни и това го знаят всички който са имали възможност да се пробват. така ,че няма никаква база за сравнение между нас и тях...за съжаление :cry:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 20 дек 2005 10:45

nero написа:иди го обясни на работодателите, неее по точно на българските работодатели. защото повечето гледат не какво можеш, а какъв документ можеш да им представиш :evil: .

е това не може да е вярно в частния сектор
там се гледа КПД-то
може и случайно да назначът някой бездарник само с диплома ама ще улети много скоро...
виж за държавните служби
те са пожизнени и там трябва да умре някой та да те назначат (говоря за хубавите места като вътрешен одит и контрол на НЕК например) и то със 1000 връзки и т.н.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 20 дек 2005 10:46

За мене и колегата си пожелавам работа в РВД :lol:
мерси, мерси, кога да се явим за първи работен ден...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”