Еником-М , Магазин в дружба - измамници....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Еником-М , Магазин в дружба - измамници....

Мнениеот hooligans » Пон 19 яну 2009 0:58

Колеги , избягвайте тази голяма фирма за мебели...
купих си холна гарнитура от тях и трябваше да бъде доставена към 20 декември...
в уредения час и дата пратих майка ми да чака да я докарат и качат , защото бях на рожден ден и тичахме с жена ми да търсим подарък...
Докато избирахме майка ми ми звъни притеснена, гарнитурата е счупена (конструкцията отдолу) а хамалите едва ли не ми налитат на бой.... :shock
колегите които ме познават знаят как съм реагирал... с 300 към вкъщи..
където срещам един малоумен човечец който ми се обеснява, но явно е различен тона като видят жена с шкода фабия и мъж с злобна физиономия който кара джип (независимо какъв) и тона се промени , мина от към заяждане , на мазнене...
както и да е казах да качат и че чакам отдел рекламации да си свърши работа... гарнитурата я карат в петък и в неделя в 9 имам уговорка да дойдат да огледат счупеното...
та идва момъка в неделя , вика дай да изправиме и да снимам за да решиме какво ще се прави...
изправихме , снимахме , и този пич ми дава некъв лист и вика , я удари едно подписче тука че съм снимал и ще се обадят от отдел рекламации...
тръгвам да се подписвам и естествено преди това чета... ама накрая гледам ... с малки буквички "рекламацията е отстранена" , обясних на пича че няма как да го подпиша това и го изпратих с молбата на 22-23 да се обадят и да го отремонтират , че чакам гости... е да амаа курец душим , както се казва , още никой не е звънял и не ме е търсил...
аа гарнитурата не е 1000 или 2000 лева...
багайте далече колеги...

Последна промяна от hooligans на Пон 19 яну 2009 11:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Re: Еником-М , поредните измамници....

Мнениеот sukito » Пон 19 яну 2009 3:15

Колега съжалявам за случилото се,но ако не ти отстранят дефекта можеш да се обърнеш към комисията за защита на потребителите.Поне да ти върнат парите, **ахти скапаната работа

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 19 яну 2009 8:38

Много съжалявам, че се е получило така при теб. :? Явно не сте улучили на добри хамали ( работници) ... изглежда са били мърлячи и още докато са го товарили са го счупили.
Може би, зависи от кой техен магазин сте поръчали холната гарнитура...
Ние сме страшно доволни от този магазин на "Ломско шосе". От тях сме си взели много неща (спалня,гардероб,шкафове,огледало, скрин и т.н...) и до сега не е имало никакъв проблем и са били супер коректни...всичко си е пристигало здраво и навреме.
Не си мисли, че ги защитавам :wink: Просто споделям от личен опит....
Тези ги гони до дупка. Трябва да Ви докарат нова холна гарнитура или да Ви върнат парите.. Нека знаят какви служители имат. :x
Не оставяй нещата така... пиши какво е станало. :evil:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 19 яну 2009 9:23

аз съм пазарувал от тях цяла спалня с гардероб, но им казах, че аз ще си го кача, че ми искаха по 50 лв на етаж
те дойдоха в друг ден и си я монтираха
П.С (това от магазина в надежда- точно както е казала колежката ломско шосе) тогава дружба я нямаше още

не чакай някакво обаждане- звъниш в централния офис и раздухай нещата малко

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 19 яну 2009 10:48

Ако ония от централния офис се дървят нещо КЗП.
Някъде на хартия има ли датата, в която е дошъл оня калъф на оглед?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 19 яну 2009 11:23

на хартия никъде няма че е идвал , щото ми даде протоколче за подпис , което най долу с малки букви пишеше "Гаранцията/дефектът е отстранена"
инече това е магазина в дружба...
а за малоумните хамали съм платил 200 лева за да го качат до 4-ти етАЖ... :evil:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Еником-М , Магазин в дружба - измамници....

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 19 яну 2009 11:52

Жоре кат се видех ме аз кво ти казах дееба,ма ти неиска да дойдеш до назе,а вече започвам да се уверявам че на всякъде са КЛЕСОВЕ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ,ако мога да помогна съм насреща,ако требе дай да идем да я погледнем утре или днеска и да видим можели нещо да се направи,поне в това ме бива mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 10 мар 2009 12:15

Такааа , след 3 месеца и малко , оня в събота ми се обадиха и вчера дойдоха да сменят счупената част.
До тук добре , НО на въпроса ми : "А с наранената кожа , какво правим?"
Ами господине , за това ви беше дадена отстъпка 3% (отстъпката беше дадена , защото е мостра и кожата беше наред.).
Малко се вбесих , но запазих тона и му казах на господина , че щом като ще си правим номера , ще си търся правата чрез КЗП. Следва мазнишки глас и естествено обещанието , че ще направи всичко възможно...
Аз му отговорих , че ако той не направи , има институции който ще направят , още по уплашен ми обеща.
Да видим , но този път ще ги чакам още седмица макс и ще искам консултация от Любо mhihi

ма** и* *е*б*

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 10 мар 2009 13:04

Аз съм купувал от тях преди 3години, само че от магазина им в Надежда - спалня + матрак, антре, холна гарнитура с маса и холна секция, нямаше никакви ядове, даже аз опуснах единия кашон от антрето с плоскости и ебах мамата на 4-5, върнах се в магазина, като се направих на луд, че са ми ги дали така и хората ги приеха за рекламация и ми направиха нови.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 11 мар 2009 9:48

Понеже съм доста запознат с магазина (фирмата, за която работех се занимаваше с изгарждането и поддръжката на всички ел.системи както в надежда така и в Дружба) мисля,че ще мога да помогна - вместо да ги чакаш да ти се обадят отиди направо в дружба или в надежда при рекламациите и попитай какво става, защо никой не ти се е обадил и кога ще ти бъде решен проблема - ако имаш имената на хамалите - още по-добре понеже ще им търсят отоговорност полсе на тях.Шефа им (собственика на веригата) и управителите и на двата магазина ги познавам лично - ако въобще знаят за случая отдавна въпросния хамалин да не е на рабта а проблема да ти е решен.Октрай време си имат проблеми със собствения персонал понеже тези, които влачат мебелите са донякъде неквалифицран персонал и съответно се сещаш за какви идиоти иде реч..а точно в дружба наеха много хора много набързо понеже им трябваше много персонал.Отиди направо в магазина и ще ти решат проблема.Ако не желаят драсни ми едно лично да видя какво мога да направя за да ти решат проблема,както е редно (вече не работя във въпросната фирма с електриките ама връзките в магазина още си ги имам ;) ).
Успех!

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Сря 11 мар 2009 18:18

това не е ли фирмата дето скоро я даваха по ТВ/господари на ефира/.собственика и завлякьл доста народ с доста парички за кухни,спални и др.като го интервюираха изобщо не му пукаше за постьпката му.дано да успееш с рекламацията.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 11 мар 2009 18:25

Не става въпрос за същата фирма и същия човек. :wink:
Миналата седмица пазарувах от тях , като цяло съм доволен освен от дилъра . Един нафукан селски дебелак който се държа доста нагло :evil:

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Чет 12 мар 2009 10:33

slance написа:това не е ли фирмата дето скоро я даваха по ТВ/господари на ефира/.собственика и завлякьл доста народ с доста парички за кухни,спални и др.като го интервюираха изобщо не му пукаше за постьпката му.дано да успееш с рекламацията.

Този дето го даваха е Тодор Жеков фирма "Тигър 7 М'-Нас ни завлече с мебели без да ни ги плати/ние сме производители/,не видяхте ли колко лесно раздаде мостри от магазина,нали не си мислите ,че ги е плашал! :laser А за големите магазини само на място с някой главен там трябва да се разберете защото няма оправия докато мине рекламацията по всички се отичат много нещата.

Norata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Norata » Съб 18 юли 2009 0:49

Какво се случи в крайна сметка? Мисля да си поръчам мебели на BRW от Еником и очаквам същите екстри. Дано да се е разрешил проблема. И как ще плащате на хамали. Ужас!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Съб 18 юли 2009 14:51

Ей тези момчета ги познавам, преди време им бях колега и няма да ви взимат по 50 лв. на етаж, а и са внимателни - http://mestim.com/

Върни се в “ОФФ-Топик - други”