изграждам си представа за квартал Витоша и Бояна

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

изграждам си представа за квартал Витоша и Бояна

Мнениеот bugster » Пон 19 яну 2009 13:58

Привет колеги
Значи .... искам да споделите мнения относно тези два квартала.
Плюсове минуси ...
Причата е че евентуално се замислям за смяна на квартала. Не питайте що тези съм избрал - мои съображения.
Кое им е хубавото, кое лошото .....
Примерно чувам че Витоша няма канализация и парно прекарано .... Инфраструктурата?
А новите строителства там с каква тенденция са? Ще има ли много джангър там в близките години или вече строежите утихват?
Хайде споделяйте че искам да си изградя комплексно мнение и да чуя много различни такива :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: изграждам си представа за квартал Витоша и Бояна

Мнениеот LILO&STICH » Пон 19 яну 2009 14:01

витоша,липсва канализация.Труден достъп до центъра,сутрин и вечер. Имаше и някъв проблен с отоплението там.Май и с тока имаха :roll:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 19 яну 2009 14:07

много е зле инфраструктурата, кал, дупки, тясни улички, по-скоро остатъци от тях
няма парно, локални котли се ползват,
за центъра се минава през сребърна или семинарията- не са кой знае какви опции
но околовръстното може би е добре сега, ако караш към бояна

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 19 яну 2009 14:09

Слез една идея по надолу и отиди в Бъкстон, Павлово или Борово. А ако не те притесняват електро, водно, топливо и инфраструкторните проблеми Витоша и Бояна са добро решение.

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Пон 19 яну 2009 14:20

За Витоша-твърдо НЕ!!!Горепосочените факти са напълно достатъчни.Мой близки си купиха жилище тами са много недоволни.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 19 яну 2009 14:51

емил марков /гоце делчев/ също е вариан ,удобен транспорт , тих квартал , е верно че се стрелят от време на време , ама тва е навсякъде

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 19 яну 2009 15:25

Че кво' й е на Бояна?
Екстра си е!
Пътищата - биват;
Газ - има;
Тока го спират доста рядко и за къси интервали.
Гледка и спокойствие - бол! :wink:
Магазини, кафенца, кръчменца, аптеки, зъболекари, плод-зеленчуци - достатъчно :lol:
Бърз достъп до центъра.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пон 19 яну 2009 16:13

Аз бих избрал Бояна!!! Но ти под наем ли ще си или ще си купуваш? Щото ако си под наем много,много не требе да те интересува...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 19 яну 2009 16:15

nosex написа:Че кво' й е на Бояна?
Екстра си е!
Пътищата - биват;
Газ - има;
Тока го спират доста рядко и за къси интервали.
Гледка и спокойствие - бол! :wink:
Магазини, кафенца, кръчменца, аптеки, зъболекари, плод-зеленчуци - достатъчно :lol:
Бърз достъп до центъра.

И аз живея в Бояна и да ти кажа даже ми в по-добре от предишното ми местожителство - стрелбище.Много по- спокойно, има си всичко, освен напоследък газ, както е писал колегата.
Преди 2 седмици ми се наложи да ходя на работа с автобуса, понеже имаше много сняг и нямаше как с колата.Автобусите са сравнително редовни и те карат до бул.България, от къде си навсякъде.
Минусът е само, ако си на улица с голям наклон(баирче), както аз, за зимата, но при наличието на 4ри нови и хубави зимни гуми, досега не съм имал проблем.Само да минат няколко пъти гъзарските джипи и после минавам и аз :wink:

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 19 яну 2009 17:12

Много зависи на какво разстояние си от голяма улица по която върви градски транспорт - говоря конкретно за зимата и за снега. За Бояна имаш доста варианти като градски транспорт - зависи все пак къде точно си - виж автобуси 63 и 64 (има и един 107, ама той ходи от никъде до никъде и минава на високосна година). С 63 отиваш до Цар Борис III, откъдето хващаш трамваи 5 и 19. С 64 в едната посока отиваш до трамвай 7, автобуси 102, 204, а в другата посока отиваш на хладилника и от там на трамвай 9 или 10, както и 120 и 88. И с 63 и 64 можеш да се прехвърлиш на тролей 2 и 9 или на автобус 111. Ако си по-надолу и си падаш малко по ходенето пеша може да пропуснеш "селския" рейс и да си слезеш директно на другия транспорт.

Колкото до магазините - зависи от стила ти на пазаруване - ако си пазаруваш веднъж седмично с колата в голям магазин - няма толкова голямо значение че нямаш голям избор от магазини наблизо.

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Пон 19 яну 2009 18:34

+ за Витоша е че е близко до Студ.град, а там всичко работи нон стоп. било то магазин или аптека(да не ти се налага) посред нощ знаеш че може да намериш всичко на 5-10мин пеша. а за излизания мисля че няма смисал от коментар

cceeccoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cceeccoo » Пон 19 яну 2009 18:47

При всички изброени минуси(повече са от плюсовете) помисли и евентуално ако си с дете,малко детски градини и училища,освен ако нямаш доста пари за частни(дано да имаш :D ).

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 19 яну 2009 20:27

bugster написа: искам да споделите мнения относно тези два квартала.
Плюсове минуси ...

освен всичко гореизброено - ДА за Бояна ако си в къща, а ако става въпрос за апартамент в блок - това не си заслужава за мен, буквално да дадеш сума ти пари, а то ни рак ни щука - да ме прощават колегите ама апартамент в Бояна ми звучи като апартамент в Банско или Слънчев Бряг, това си е мое мнение и не е препоръка :deal

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 19 яну 2009 21:24

XpacTa написа:Много зависи на какво разстояние си от голяма улица по която върви градски транспорт - говоря конкретно за зимата и за снега. За Бояна имаш доста варианти като градски транспорт - зависи все пак къде точно си - виж автобуси 63 и 64 (има и един 107, ама той ходи от никъде до никъде и минава на високосна година). С 63 отиваш до Цар Борис III, откъдето хващаш трамваи 5 и 19. С 64 в едната посока отиваш до трамвай 7, автобуси 102, 204, а в другата посока отиваш на хладилника и от там на трамвай 9 или 10, както и 120 и 88. И с 63 и 64 можеш да се прехвърлиш на тролей 2 и 9 или на автобус 111. Ако си по-надолу и си падаш малко по ходенето пеша може да пропуснеш "селския" рейс и да си слезеш директно на другия транспорт.

Колкото до магазините - зависи от стила ти на пазаруване - ако си пазаруваш веднъж седмично с колата в голям магазин - няма толкова голямо значение че нямаш голям избор от магазини наблизо.

Точно така:
- 63 тръгва от х-л Славия и е до "Бялата Вода" (след Бояна - посока Дендрариума, Кпитото, Златни мостове) - много "редовна" линия
- 64 е от "Центъра по Хигиена" на бул. "Д. Несторов" през България, Бояна, Киноцентър, Драгалевци и върти обратно на Хладилника
- "Стой и сЕди" (107) е изключително редовен и тръгва от Княжево през Карпузица (култов квартал) и стига до боянската църква.
- има и парашутки, май - не съм сигурен... :D
Сега... за пазаруването - само и единствено "Стефчо" - така се казва собственика, иначе магазино нема име. Намира се под "Лимона" (новия-стар :lol: ), Фамилия - не става поне за мен и жената!
Пазарува се абсолютно всяка вечер от "Стефчо"
...кръчми - "Лимона", "Старата круша" (Лимона е по-хуютно)
... друго, ако ти потрябва - вестници, пицария и кафенце - на "Ханчето"
... "Чепишев" и бившия "Армения" (а.к.а. "Свети Георги") и настоящ "Paradise" са от дебелите ресторнтчета... кафето е "Envy", ако желаеш да позираш :lol:

Ако не се интересуваш от закупуване на имот, а търсиш такъв под наем, драсни ми едно ЛС - предлагаме етаж от къща с жената от юни, тази година

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 20 яну 2009 17:30

За "апартаментите" в Бояна единственият плюс който мога да се сетя е че има ограничение на максималната височина за строеж и затова блоковете са на по три-четири етажа.

Все пак ще е добре колегата да каже кой район по-точно го интересува и какво за него. Защото и Бояна си е доста голяма, пък за Витоша да не говорим.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”