Mиньори и модерна техника...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Mиньори и модерна техника...

Мнениеот nii » Вто 20 дек 2005 15:16

взето от http://www.dnes.bg/article.php?id=17485

Миньори от Бобов дол се опитаха да използват банкови дебитни карти по нов начин, за да теглят пари, пише дупнишкият вестник „Вяра“.

Работниците в рудник “Миньор” се принудили да се научат да работят с картите, след като управата решила да изплаща месечните им заплати по банкова сметка с дебитни карти.

Рудничарите обаче пренебрегнали курса на обучение за използване на картите, организиран им предвидливо от ръководството.

Повечето от мъжете с каски бързали да грабнат картата и не обръщали внимание на инструкциите на счетоводителката.

“ПИН код, дрън-дрън. Ние да не сме толкова прости. Знаеме ги ние тея работи, като че ли не сме работили с карти за мобилни телефони“, коментира вестникът реакцията на работниците.

Миньорите помислили, че банковите карти се трият като ваучери за мобилен телефон. Рудничарите се справили с картата, като трили лентата с шкурка, твърди изданието. Смутени, че отдолу не се показали очакваните цифри, те масово започнали да се оплакват в банката, че картите са дефектни.

Банковите служители буквално изпаднали в шок, след като видели, че магнитната лента за четящото устройство била заличена.

Скоро след първоначалното объркване от банката реагирали бързо, като издали нови дебитни карти на останалите без пари работници.

От администрацията са категорични, че този път лекциите за ползване на картите ще бъдат задължителни.

lol stupid

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 20 дек 2005 16:03

Ще се научат те ама по трудния начин.
Не случайно един перничанин беше казал "е па я го знам бе", да ама не го знаеш.
Че хората не им е много багажа спор няма, ама не трябва и да им се подиграваме, то на тях им простено.
Малко офтопик:
Преди известно време се счупих от смях като видях една мангалка пред банкомата и се чудеше к'во да прави. Направо си гледаше като "теле в железница".
2000-та година като нямах още ЛАН интернет и ползвах интернет карти за по 5лева един приятел ме попита къде в компютъра се пъха тази карта??
Преди няколко седмици една госпожа ми вика "ще ви падне телефона от джоба" да ама тва ми беше панела от касетофона.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 21 дек 2005 8:58

Айде са .. простено им е... и аз съм изпадал в подобна ситуация :oops: .
Е вчера ми се наложи да посетя "белия дом" в арената за сефте ( имам доста голям бойлер ама тоя път не прецених правилно възможностите му ), та влизам аз в кенефа отправям се към писуарите, върша квот върша ама после гледам - :shock gruebel бах.. от къде се пуска водата... та натисках, ръгах, бутах това черното отгоре - йок! нИще и нИще! Чак после разбрах че било автоматик. И чешмата и тя някаква такава хай-тек.. натиснеш и тя сама си спре след това... но признавам си че не успях да се преборя със сешоара :oops: .. слагах ръка отдолу, отгоре, тупнах го няколко пъти ама нъц... не схвана намека.
Добре че не ми се наложи да посетя кабинките.. че сигурно след това щяха да ми се смят че не знам как да ползвам мидичките :oops: .

Потребителски аватар
genorg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genorg » Сря 21 дек 2005 15:19

niikoo_1 написа:Преди известно време се счупих от смях като видях една мангалка пред банкомата и се чудеше к'во да прави. Направо си гледаше като "теле в железница".

Абе ти таз мангалка не и се смей, щото тя сигурно се е чудела как да го хакне тоя банкомат, че да изтегли повече отколкото има на картата си... :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”