TFT монитор...BENQ...???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
TFT монитор...BENQ...???
Знам, че е писано и преди, ползвах търсачката...спрял съм се на 17 инчов BENQ...цена около 440 лв. с ДДС...моделът е Т 705...13 м/с...има ли някой подобен, добра ли е марката или да търся алтернатива (напр. самсунг...). Няма да го ползвам професионално, дъщеричката ми ще си гледа филмчетата на него... 

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: TFT монитор...BENQ...???
За тези пари горе-долу това може да се купи, ако ти се дават повече - можеш да се огледаш за някой модел с по-бърза матрица(8 мс)...
Все пак що не погледнеш и този модел - цената е горе-долу еднаква:
BENQ 17 LCD FP71E/12MS/T99 -----251.00$ без ДДС
http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl
Все пак що не погледнеш и този модел - цената е горе-долу еднаква:
BENQ 17 LCD FP71E/12MS/T99 -----251.00$ без ДДС
http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
За тези пари това е монитора. Не е върха на технологиите, но в общи линии си е ОК. Това за милисекундите - не се зарибявай
няма никакво значение дали е 4; 6; 8; 12; или 16
всичко е рекламен трик на производителите
за зарибявка - нещо като "липосистемата" в праха за пране или кремовете които "премахват до 78% бръчки"
Човешкото око може да види 25 кадъра в секунда - с други думи - няма как да различи резултати под 40 милисекунди (1/25 секунда). В томсхардуер има доста ревюта на монитори и там съм чел, че единствените които не лъжат за реалните милисекунди на моиниторите си са Сони и много от моделите им са 30ms
което си е напълно достатъчно.
Ще ти дам следният пример - в къщи съм с CTX, вече на около 3 години и е 25ms, в офиса съм с 8ms LG и няма никаква ралика при игирите и филмите - няма замазване и там каквото обясняват продавачите по магазините
Да не говорим, че недостатъка на бързите матрици е, че се намаля ъгъла на виждане.
По принцип, за мен лично основният фактор при избор на монитор е ъгъла на виждане и самите цветове, защото така или иначе яркостта и контраста дали ще са 600:1 300cd/m2 или 500:1 250cd/m2 или 450:1 250cd/m2 няма никаква разлика
Така или иначе никога няма да ползваш монитора си на повече от 60% яркост, защото в противен случай щерка ти ще ослепее от ярката картина.
И послено, Benq са третия по големина производител на LCD монитори в световен мащаб, след LG и Samsung и определено щом продават толкова много, сигурно има защо
П.П. Посоченият от Li4o модел е по-добър и е с около 15-20 лева по-скъп, но пък си има тонколонки и е с по-як дизайн
така че, по-добре си вземи него
Успех. Ако ти се дават 40-50 лева повече си вземи LG 1750SQ за около 500 лв. в мост или технополис - има по-голям ъгъл на виждане и 8ms (не че е от значение ...)

Човешкото око може да види 25 кадъра в секунда - с други думи - няма как да различи резултати под 40 милисекунди (1/25 секунда). В томсхардуер има доста ревюта на монитори и там съм чел, че единствените които не лъжат за реалните милисекунди на моиниторите си са Сони и много от моделите им са 30ms

Ще ти дам следният пример - в къщи съм с CTX, вече на около 3 години и е 25ms, в офиса съм с 8ms LG и няма никаква ралика при игирите и филмите - няма замазване и там каквото обясняват продавачите по магазините

Да не говорим, че недостатъка на бързите матрици е, че се намаля ъгъла на виждане.
По принцип, за мен лично основният фактор при избор на монитор е ъгъла на виждане и самите цветове, защото така или иначе яркостта и контраста дали ще са 600:1 300cd/m2 или 500:1 250cd/m2 или 450:1 250cd/m2 няма никаква разлика

И послено, Benq са третия по големина производител на LCD монитори в световен мащаб, след LG и Samsung и определено щом продават толкова много, сигурно има защо

П.П. Посоченият от Li4o модел е по-добър и е с около 15-20 лева по-скъп, но пък си има тонколонки и е с по-як дизайн

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:За тези пари това е монитора. Не е върха на технологиите, но в общи линии си е ОК. Това за милисекундите - не се зарибявайняма никакво значение дали е 4; 6; 8; 12; или 16
всичко е рекламен трик на производителите .............
Не е баш като да няма значение бързината на матрицата, но лошото е, че всички производители си мерят както им дойде и оттам някое марково TFT заявено като 25мс се оказва реално по-добро от друг дисплей с 12мс ...
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”