Интернет проблем? (странна работа)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Интернет проблем? (странна работа)

Мнениеот emohrisstov » Чет 19 фев 2009 10:49

Здрасти на колектива и честит ви пореден сняг :Mr Green Fun
Значи искам да попитам за следното нещо:
На приятелката ми на компютъра стават доста странни неща с интернета. Проблемът почна преди няколко седмици и той главно е, че от време на време не иска да отваря страници (не точно определени), примерно пиша абв.бг и не иска да я отвори и ми изписва ония глупости, че страницата не е одстъпа, мисля че беше error 404 или другия екран да диагностицирам проблема. Странното обаче е, че примерно след няколко рефреша може и да се зареди страницата, но не е сигурно. В началото помислихм, че е вирус, сканирах с няколко програми, намери няколко малко неща, но без промяна. Чистих регистри, инсталирах новия ИЕ, инсталирах мозила, нищо, навсякъде едно и също. Реших, че проблема е от интернет доставчика. Обадих им се, идват тия, цъкаха там, не било от тях, от компютъра било, ма той неможел точно да каже от какво е. Както и да е, реших да преинсталирам (така или иначе беше вече сбозил малко) и вчера направих това велико дело. Форматирах целия харддиск и качих нов windows чист като сълза. И хоп, изненада, пак същата мизерия, неможах да отворя дори замунда да дръпна някоя програмка. Искам да отбележа, че съм прегледал всички възможни настройки по мрежата. Като пингвам някой сайт, положението е следното : reply, reply, reply, request timed out, reply, reply, reply, reply, reply, request timed out. Защо ли пак си мисля, че е от доставчика, проста няма от какво друго да е.
Вие колеги някакви идеи? :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Интернет проблем? (странна работа)

Мнениеот Ludia » Чет 19 фев 2009 10:54

рутер имеш ли ?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 19 фев 2009 11:05

Ако е с виста, може заради проблем с антивирусната да става това.
Виж дали е ъпдейтната и дали работи коректно

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 19 фев 2009 11:09

Нямам рутер!
С XP e. :wink:
Сложих няколко антивирусни (със стария windows) - няма промяна. Сега с новия, без антивирус, пак същата работа.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 19 фев 2009 11:43

Аз съм с виста и като пусна bit comet по някое време спира да отваря страници. Скайпа си работи, свалям си торенти, но не отваря страници. Ако не пусна bit comet няма проблеми :roll:

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Чет 19 фев 2009 11:48

И аз съм с ХР и преди ми го правеше този проблем като ми е активиран Firewall de Windows !Като го изключвах нямаше проблеми!Опитай така!Но и Панда антивируса също не ми позволяваше да отварям страници!

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Чет 19 фев 2009 14:48

Имах същия проблем като твоя, пакетите прекъсваха, отваряше понякога, понякога не или чакам адски много да зареди страница.
Губеше пакетите като при теб, дойдоха от доставчика, търсиха ровиха, нямам рутер.
Причината излезе от снадката откъдето нета отива и при комшията. Кабела е отвън обвит с изолирбанд. Като го разпечатаха потече вода от кабела :shock . Свързаха го наново и се оправи.
Причината също така може да е от суича ако има такъв преди теб

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 19 фев 2009 15:35

Ами да ама всичките тези проблеми са проблеми на доставчика не на мен. Май ще го сменя, така и така нещо не е доволна.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 19 фев 2009 19:41

Може да се ключи вече :D

Потребителски аватар
CCC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCC » Чет 19 фев 2009 20:05

Winner25 написа:Аз съм с виста и като пусна bit comet по някое време спира да отваря страници. Скайпа си работи, свалям си торенти, но не отваря страници. Ако не пусна bit comet няма проблеми :roll:

Проблема ти идва от ограничението на доставчика на броя конекции и когато bitcomet-а ти запални целия разрешен трафик се получава така. Скайпа използва др. протокол и затова работи. Опитай се да ограничиш малко торент клиента.

Потребителски аватар
CCC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCC » Чет 19 фев 2009 20:10

emohrisstov написа:Нямам рутер!
С XP e. :wink:
Сложих няколко антивирусни (със стария windows) - няма промяна. Сега с новия, без антивирус, пак същата работа.

Може да се окаже, че проблема е в мрежовата карта. Защо не я тестваш. Имал съм такъв проблем и ми показваше, че мрежовата карта е вързана към мрежата, но като я замених всичко тръгна. :)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 19 фев 2009 20:25

Влизай в дос конзола, пишеш ping abv.bg -t и след 15-20 минути натискаш Ctrl+C. Ще ти изпише колко процента пакети са минали. Ако са над 5% загубите пращаш го като мейл на доставчика и им набиваш канчето да си оправят кабелите..... При всички положения ги тормози. Като им звъннеш няколко пъти вероятно ще ти обърнат внимание.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 19 фев 2009 20:27

определено проблемът Е от интернет доставчика ти и аз ти предлагам да го смениш, защото според мен истинският провайдър трябва освен да се грижи технически да достави интернета, също така и потребителят да е в състояние да се възползва от него на практика! Съпорта е най-важното нещо при избирането на доставчик, ако си на изток мога да ти препоръчам някои ;)

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Чет 19 фев 2009 21:12

Всички разбирачи вече се изказаха!!А да сте се замисляли че може да е от лан картата?Все доставчика им е виновен писнало ми е всеки ден да се занимавам с подобни простотии,пробвай с някой друг комп пусни пинг на 1024 пакета и ако пак имаш загуби се обади на доставчика да дойде някой с лаптоп да провери.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 19 фев 2009 22:00

И на мен ми е писнало, само че до сега не съм попадал на проблемна лан карта на клиент. Проблемът в 90% от случаите е по трасето. Местните доставчици обаче в 90% казват "Епа проблем при нас нема".

Върни се в “ОФФ-Топик - други”