въпрос!
при узаконен проект за преустройство/"дострояване" в жилищен блок нужно ли е пак единодушното съгласие на другите живущи в блока(съседи)??
мерси.

узаконяване и съседи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: узаконяване и съседи
Отговор!
Е като е узаконен , за какво ти е пак съгласие от съседи ?
Я малко по ясно си задай въпроса.
така зададен въпроса , излиза, че през ден ще искаш съгласието на съседи за нищо.
Е като е узаконен , за какво ти е пак съгласие от съседи ?
Я малко по ясно си задай въпроса.
така зададен въпроса , излиза, че през ден ще искаш съгласието на съседи за нищо.

проект за прокарване на външна ВИК инсталация от собствен гараж до собствена таванска стая 4 етажа над него,по стена на блока -ако се узакони направения проект дали ще играе роля съгласието/несъгласието на съседите....??
дали ,за да се узакони е нужно съгласието на другите,да съм горе долу наясно преди да дам документите за проект.
дали ,за да се узакони е нужно съгласието на другите,да съм горе долу наясно преди да дам документите за проект.
Последна промяна от aito на Сря 25 фев 2009 10:42, променено общо 1 път.
за да го узакониш ти трябва съгласието на съседите - при това нотариално заверено !!!
виж Закона за устройство на територията
виж Закона за устройство на територията
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
По някакви нови изменения вече се иска съгласие и за ремонт, едва ли за това няма да ти се наложи.
- hooligans
Под помещението, в което искаш да прекараш вода , какво е помещението ?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Имам въпросТ:
Какво значи "единодушно"? Че дори и един комшия да се опъне и да каже "не" - не може?
Тва колко е приложимо при входове с 50 апартамента примерно?
Какво значи "единодушно"? Че дори и един комшия да се опъне и да каже "не" - не може?
Тва колко е приложимо при входове с 50 апартамента примерно?
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
е как някой ще реши да прекара тръби,кабели,да закачи реклами и т.н. по стената на моя апартамент и да не ме пита?
няма шанс да се получи без да съм съгласен
колегата е по-добре да се разбере с добро със съседите,а да не размахва узаконен проект пред тях,за да не каже някой НЕ
няма шанс да се получи без да съм съгласен
колегата е по-добре да се разбере с добро със съседите,а да не размахва узаконен проект пред тях,за да не каже някой НЕ
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
По отношение размахване по стените да използвам темата и да попитам въпроса с кабеляците как стои? Не ги ли забраниха тези висящи кабели за нет и тв? Сега като отворя прозореца и първото нещо което виждам са няколко редици кабели се мандахерцат и много се чудя дали да не ги резна 

- hooligans
rosy написа:По отношение размахване по стените да използвам темата и да попитам въпроса с кабеляците как стои? Не ги ли забраниха тези висящи кабели за нет и тв? Сега като отворя прозореца и първото нещо което виждам са няколко редици кабели се мандахерцат и много се чудя дали да не ги резна
Забранено е да се прокарват кабели по фасади и т.н , от няколко години

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:rosy написа:По отношение размахване по стените да използвам темата и да попитам въпроса с кабеляците как стои? Не ги ли забраниха тези висящи кабели за нет и тв? Сега като отворя прозореца и първото нещо което виждам са няколко редици кабели се мандахерцат и много се чудя дали да не ги резна
Забранено е да се прокарват кабели по фасади и т.н , от няколко години
Хубаво. За да не стават междусъседски войни какво трябва да направя, за да премахна кабелите?
- hooligans
Според мен , най-добре е да се поговори със съседите и да ги убедиш, че е грозно по фасадата да има кабели и трябва да ги вкарате под земята (през вече прокопаните канали за окабеляване)
Вторият варянт е , да се скъсат от силния вятър
Вторият варянт е , да се скъсат от силния вятър

- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
rosy написа: много се чудя дали да не ги резна
не се чуди много...
аз вече няколко пъти го правя,като не пропускам и този който идва до мен.
искам да имам интернет и кабелна,но при всеки по-силен вятър кабелите се "разхождат" по стената и ме дразнят много и тогава играят ножиците

след третото рязане вече ги няма отвън на стената.

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В нашия блок, стара тухлена кооперация, за да не висят кабелите по фасадите ги набутаха във звънчевата инсталация и извадиха голем късмет че не съм ги видял
Понеже кабелите са стари и са се изпокъсали и си останахме без звънци и домофон.
Други идиоти са ги пуснали по стълбището отвътре и сега е като перално помещение, простори от всекъде.
та да ви кажа по добре по фасадите от колкото вътре да се обесиш на някой кабел.
Ако ще ми ги слагат вътре поне да го направят като хората, а не както им падне.
Аз у нас си пуснах гофре, и кабелната (тая дето ми изпокъса звънците) си върви в стената, има разпределителна кутия на етажа и от нея пак в стените и ми излиза кабела чак зад телевизора, че много мразя като пробият касата на вратата или направо през стената пък където излезне.
Интернета ми идва по фасадата, пак с разпределителна кутия на терасата и от там пак по гофрета до зад компютъра. Така се прави:)

Понеже кабелите са стари и са се изпокъсали и си останахме без звънци и домофон.
Други идиоти са ги пуснали по стълбището отвътре и сега е като перално помещение, простори от всекъде.
та да ви кажа по добре по фасадите от колкото вътре да се обесиш на някой кабел.
Ако ще ми ги слагат вътре поне да го направят като хората, а не както им падне.
Аз у нас си пуснах гофре, и кабелната (тая дето ми изпокъса звънците) си върви в стената, има разпределителна кутия на етажа и от нея пак в стените и ми излиза кабела чак зад телевизора, че много мразя като пробият касата на вратата или направо през стената пък където излезне.
Интернета ми идва по фасадата, пак с разпределителна кутия на терасата и от там пак по гофрета до зад компютъра. Така се прави:)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”