Малко лични наблюдения върху пазара на коли

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Малко лични наблюдения върху пазара на коли

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 11:00

та както знаете си продавам голфа до сега съм имал само една оферта за кеш пари ,но тоя беше селски хитрец и не стана.Та да продължа -инак бартери бол се предлагат .Преди да тръгна да гледам коли ала бала си мислех че моя голф има забележки -все пак одраскано тук там малки петна абе все дребни неща -Трябва да ви кажа че 90% от колите които гледах 8-11 годишни са тотални скрапери ,блъскани ,с лош двигател абе направо ужас ,отначало яко се бех навил за друга кола сега съм супер разколебан да не се натреса на нещо което после да си седи пред болка.Чакам една последна оферта от един младеж с една Е36-ца да видим как е ,и ако и това е скрапер се отказвам да го продавам.
Съвета ми е да мислите 5 пъти преди да си продавате колите (особенно за супер претенциозни като мен :lol: )

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 09 яну 2006 11:13

ъхъ прав си .....
само Е-36 да не е 316!

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 09 яну 2006 11:18

@Landwarrior:
Ама иначе добра реклама си направи на Голфчето - да ти е живо и здраво :wink:

@Golfer:
Защо пък да не е 316 - кво лошо има...добро си е двигателчето, ако пък е М43 мотор - направо супер...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 11:20

golfer написа:ъхъ прав си .....
само Е-36 да не е 316!
1.8 е май до колкото си спомням требва да вида пак в мейла с описанието
има ли им нещо на 1.6 двигателите ?

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 11

Мнениеот Li4o » Пон 09 яну 2006 11:26

landwarrior написа:
само Е-36 да не е 316!

Освен, че са малко по-слабички от 1.8 - нищо друго им няма.Малко по-тънко ще минаваш с данъците, ако това има значение за теб.
При М40 двигателите имат известни проблеми с разпределителния вал и трябва хубаво да го прегледаш, да не е тръгнал да си ходи, защото смяната на вал + повдигачи ще ти излезе над 600 лв.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 11:29

Li4o написа:
landwarrior написа:
само Е-36 да не е 316!

Освен, че са малко по-слабички от 1.8 - нищо друго им няма.Малко по-тънко ще минаваш с данъците, ако това има значение за теб.
При М40 двигателите имат известни проблеми с разпределителния вал и трябва хубаво да го прегледаш, да не е тръгнал да си ходи, защото смяната на вал + повдигачи ще ти излезе над 600 лв.
абе тоя младеж ми каза че било перфектно само имало некъв неустановен проблем с бензиновата помпа -по негови думи''Качва ампераж и гори бушони'' а там кадето е в провинцията не могат да я оправят ,иначе уж било добро абе ще го видим като дойде насам ,ще го заведа при кварталния или при Ваското да до види набързо

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 09 яну 2006 11:31

С други думи потропват като дизели. Ослушай се просто. Иначе са здрави двигатели.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 09 яну 2006 11:32

Landwarior аз не бих си сменил Г3ката за някоя изпърдяна троика. Аз също ги харесвам Е36ците, но за хубава година с хубав мотор и екстри под 8хил няма нищо читаво. Като го купувах мойто Голфче ги гледах 316ките и 318ките за по 5-6хил лв., ама бяха много зле и нямаха нищо вътре. А аз кола гол охлюв не искам да си взимам. ПОне мойта си има всичките ел. неща климатроник и други глезоитийки и върви повече от 316, за 318 май са на кантар.
Щото няккак си не се връзва с философията на БМВ 316ката, ако ще е Е 36 поне да 318ис.
Ти не казваш какъв бартер при бартер ще додаваш ли пари или не.
Щото ако не додаваш читава Е36 няма да намериш.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 09 яну 2006 11:35

landwarrior написа:абе тоя младеж ми каза че било перфектно само имало некъв неустановен проблем с бензиновата помпа -по негови думи''Качва ампераж и гори бушони'' а там кадето е в провинцията не могат да я оправят ,иначе уж било добро абе ще го видим като дойде насам ,ще го заведа при кварталния или при Ваското да до види набързо

Внимавай с такива неустановени, уж "дребни" проблеми, защото най-често се оказват много сериозни и скъпи за ремонт...Ако е бил дребен проблем, пича е щял първо да го оправи и после да си продаде колата на добра цена. Най-вероятно именно този проблем го кара да си продава колата. Не купувай такава кола преди да си разбрал точно какъв е проблема и колко струва отстраняването му. БМВ имат някой страшно скъпи детайли по електрониката, който като нови струват повече от колата , а втора употреба са трудно откриваеми. БМВ не е Голф, та всичко да може да се оправи за 200-300 лв.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 11:36

niikoo_1 написа:L.
значи историята е такава колата е 93 година 4 врати ,има ел -мел но няма кожа и клима,има газова .Продава се по принцип за 5500 така поне ми каза собственика,взъщност той първо искаше да продава колата и да взима голфа и после случайно ми каза за БМВ то и ме пита дали може евентуален бартер иначе аз му давам голфа с джанти и музика и му плащам прехвърлянето това е офертата ,говорих с един мои човек който вкарва коли тои вака че ако е читаво е добре >Иначе че аз съм вътре след висчко което съм набутал по голфа си е ясно ,но вече ми е писнал повече от 1 година го карам ,все пак не бих го заменил или продал само еи така като да е нещо друго

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 09 яну 2006 11:39

Да ти кажа мое мнение е, че след като ще сменяш колата по-добре я смени с по-нова! така или иначе щом си карал 1 година знаеш какво изваждане е отначало - по-добре инвестирай в нещо по-ново.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 11:41

Vlad777 написа:Да ти кажа мое мнение е, че след като ще сменяш колата по-добре я смени с по-нова! така или иначе щом си карал 1 година знаеш какво изваждане е отначало - по-добре инвестирай в нещо по-ново.
караше ми се нещо БМВ да видя как е ,иначе си много прав че е лоша да се слиза в годината

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко лични наблюдения върху пазара на коли

Мнениеот guard » Пон 09 яну 2006 11:42

Съжалявам, че ще повторя Влад, но и моето мнение е такова, аз като сменям кола, държа да я сменям с по-нова, годините са особенно важни за мен.
Лично аз не бих сменил твоя голф за това БМВ, все пак ти си познаваш колата, а смяната си е риск, от където и да погледнеш...

Последна промяна от guard на Пон 09 яну 2006 11:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 09 яну 2006 11:46

Според мен щом този "младеж" се навил на бартер с по-нисък клас автомобил значи работата е съмнителна. Не ме разбирай погрешно защото те 316, 318 са на едни цени с Голфовете, но имам един приятел с 325тдс и двама познати познати с 318ки и те винаги ми са ми казвали, че никога няма да си вземат голф и ми разправят що не си вземеш едно Е36. Така че горе долу си мисля, че знам каква им логиката на шофьорите на тези автомобили. За тях тази смяна е се едно от Кон на Магаре и даже ще им е обидно да се качат в голф.
Въпреки, че лично аз предпочитам Г3 с екстри хубав мотор и добра година пред изпърдяно 316 или 318 за същите пари.
Също съм чувал, че М40 мотора като му се преебе разпределителния вал ремонта излиза 600-700лв. А това има вероятност да се случи след 12години търкаляне не да си боже.

Последна промяна от niikoo_1 на Пон 09 яну 2006 11:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 11:49

niikoo_1 написа:С.
ми аз пак кавам че сте прави ,нищо не ми пречи да го видя за какво става на въорос-както се казва никой не ме задължава да го взема,но ви обещавам че няма да предам марката ей така ,най малкото че на мен колата си ми харесва и няма да я заменя за некой кош :lol:

Миселта ми беше с тази тема да обсъдим само аз ли мсиля че пазара на 8-12 годипните коли е 90% скрапери или си внушавам просто :wink: :?:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”