Сесил Каратанчева хваната с допинг?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 20 дек 2005 14:24

Топспорт.Бг, 2005-12-20 10:41:08

Първата българска ракета Сесил Каратанчева е дала положителна допинг-проба след 1/4-финала за турнира от "Големия шлем" Ролан Гарос срещу Елена Лиховцева, съобщи радио "Гонг", цитирайки френският вестник "Екип".

Въпросите около развихрящия се скандал обаче са много. На първо място не е ясно защо антидопинговата комисия е чакала толкова дълго, за да обяви резултатите. Едва миналата седмица Сесил се е явила пред комисията на Международната тенис-федерация в Лондон, която я е разпитала за случая.

Решението, ако има такова, едва ли ще бъде взето до Нова година, но ако се потвърди, санкцията за българската тенисистка може да е до две години лишаване от състезателни права.

Самата Сесил не отговоря на мобилния си телефон. След първите позвънявания тя включи апарата си на гласова поща. Според "Екип" обаче версията на Каратанчева е, че е бременна и че именно по време на такъв период женския организъм произвежда повече количество нендролон.

Борал Шен, Димитър Попов

TOPSPORT.bg

Много ми е тъжно за Сесил :cry:
Тепърва я чакаше бляскава кариера.

п.п. вече е Топ-новина и на страницата на EuroSport
http://www.eurosport.com/home/pages/v4/l0/s57/e11507/sport_lng0_spo57_evt11507_sto804897.shtml

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Вто 20 дек 2005 14:59

много лошо :roll:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 20 дек 2005 16:50

баща и е луд (военен)
100% я е наблъскал
знаете ли какво е по цял ден тренировки като си на 5-6-7-8 годинки
и като се разревеш че всичко те боли бой и връзване на ракета за ръката...
само тенис и нищо друго никакво излизане без приятели без телевизия само тренировки по 3 на ден...
е това е детството

наистина жалко защото са я лишили от детство заради болни амбиции...

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 20 дек 2005 18:41

Те много хора лишават децата си от детските и юношеските им години заради болните си амбиции, познавам много такива потърпевши, но те са свикнали, защото вече са с промит мозък :wink:
Доста известни спортисти са разкривали за тези дето не предполагат, че почти всички спортисти ползват допинг, а дали ще те хванат с него зависи от други фактори.......с една дума - КОРУПЦИЯ :!: :evil:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 21 дек 2005 0:19

Аз пък не вярвам да са я хванали с допинг ,
но знае ли човек :?: :?: :?: , то иначе баща и ми се стори малко шантав ,

времето ще покаже :wink:

Потребителски аватар
genorg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genorg » Сря 21 дек 2005 8:33

Абе, има разлика между статия в някакъв френски вестник и истината. Я си представете, че прочетете във вестник "Жълт шморц" статия за любовна връзка м/у Слави Трифинов и Азис... ще повярвате ли?
...е, дано и в този случай да е така, защото иначе лошо и се пише на девойката

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 21 дек 2005 9:05

истина е

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 21 дек 2005 10:30

ерсията на Сесил: Бях бременна!!!
20.12.2005
Спорт НетИнфо
Тенис
Сесил Каратанчева е заявила в своя защита пред Международната федерация по тенис, че е била бременна без да знае и затова е имала повишена норма на анаболния стероид в организма. След това е направила спонтанен аборт. Както е известно, днес френският вестник Equipe разпространи вестта, че българката е уличена в употребата на допинг.

Както е известно анаболния стероид се съдържа в човешкия организъм, но има определена норма - 2 нанограма на милилитър. Превишаването на тази стойност означава употребата на забранени вещества.

Бременните жени наистина произвеждат по-голямо количество нандролон. Направените тестове на урината на Каратанчева за бременност са дали отрицателен резултат.

Анализите на "А" и "B" допингпробата на българската тенисистка, направени в лабораторията "Шатне-Малабри" за други паталогични отклонения, при което е възможно да бъде превишена нормата от 2 нанограма на милилитър нандролон, също са били отрицателни.

Съгласно правилата на Международната федерация по тенис спортистите са отговорни за откритите в техните организми забранени собстанции.

Заради употребата на анаболния стероид нандролон, който е води за остър допинг, Каратанчева може да бъде лишена от състезателни права за две години. Наказанието й ще бъде обявено в началото на 2006-а година, през януари, пише още Equipe.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 21 дек 2005 10:32

утекла е... щом е била "бременна"
Дано не съм лош пророк ама...
Иначе то спортистите и аспирин не трябва сигурно да пият, защото туко виж има някой забранен стимулант.....

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 21 дек 2005 10:33

есил: L'Equipe ме мразят
20.12.2005
Спорт НетИнфо
Тенис
Най-добрата ни състезателка по тенис Сесил Каратанчева остана като гръмната, след като научи за положителната си допингпроба, според вестник L'Equipe.

"Малко е да се каже, че съм изненадана от тази информация. Направо съм шокирана, заяви Каратанчева. Ако наистина има такова нещо, съответните органи първо уведомяват самия тенисист. А аз не съм получила никакво уведомление. Не знам дали това не е някаква грешка", добави звездата на родния тенис.

Каратанчева каза още, че французите и вестник L'Equipe не хранят добри чувства към нея и са я нарочили още отдавна.

"С тях не се разбирам от началото на кариерата си. Нищо чудно да се опитват да очернят името ми по най-лошия начин", подчерта най-добрата ни тенисистка.

16-годишната българка бързо се отърси от първоначалния шок. "Спокойна съм, въобще не се притеснявам. В момента отивам на тренировка, тъй като продължавам усилено да се готвя за Откритото първенство на Австралия. Веднага след Нова година заминавам за зеления континент", завърши Каратанчева.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 21 дек 2005 10:59

16 годишна и бременна .. накъде отива нещата...
Иначе верно много много не ни харесват като поченем да им се врем в очите с разни постижения ( било то спортни, научни, .. )

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 21 дек 2005 11:15

Абе зобила се е, каквото и да говорим, в професионалния спорт си е така, и всички го знаят. Не ни се ще да ни се вярва, но си е така, това е истината, а оправданията че била бременна ми звучат като оправдания на ученичка пред директорката, че е счупила прозореца...
Хубавото е, че Сесил е само на 16, бъдещето е пред нея, и когато изтече наказанието ще е само на 18 - ще може да продължи с кариерата си.

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Сря 21 дек 2005 11:28

нещо са объркали дозите...
иначе д-р Хелп/биомеханика-НСА,бивш лекар на националния по щанги-dready трябва да го знае/за 1г те прави нечовек с необходимите стимуланти,после диуретици и не остава нищо доказуемо

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 21 дек 2005 12:38

Dosy написа:нещо са объркали дозите...
иначе д-р Хелп/биомеханика-НСА,бивш лекар на националния по щанги-dready трябва да го знае/за 1г те прави нечовек с необходимите стимуланти,после диуретици и не остава нищо доказуемо

Въпроса е как се отразява това на здравето?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 21 дек 2005 12:45

Хич не ми дреме за тая... още от начало се изхвърли "I`m gonna kick their ass" !?!?!?!? Чакай бе, коя си ти, та ше се правиш на отворена? На запад диваци не им трябват. Много е надута и накрая си получи заслуженото. Който много приказва, накрая съдбата го перва по нослето...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”