Историята вкратце: Купих от Германос - ул. "Пиротска" телефон за подарък по коледно време. След като на следващия ден установих, че телефонът не е напълно кирилизиран (а контакт-листата е пълна с имена на кирилица), го върнах в магазина. Оттам отговориха, че ще го пратят на сервиз. След 2 седмици ми отговориха, че от сервиза го върнали, понеже тези модели не поддържали кирилица. За мен най-естественото нещо беше да кажа: "ами дайте ми друг, ще си доплатя.". За тях - да кажат "ами не може". И така се започна...

Естествено, отказах да подпиша протокола за ремонт и оставих телефона в магазина. Написах учтиво писмо до Customer Care-отдела на Germanos, в което ги информирах за проблема. Изчаках от вежливост няколко дена, след което пратих второ, не по-малко учтиво писмо. От страна на Германос отново последва незаинтересовано мълчание. Прецених, че шансовете ми като потребител са значителни и подадох сигнал за случая в КЗП. Оттам ме увериха, че ще разгледат случая обстойно, но срокът за реакция бил един месец, което на мен ми прозвуча като "няма да стане, пич".
За мое голямо учудване, месец и нещо по-късно ми звъннаха от КЗП и ме уведомиха, че са провели разговор с ръководни кадри в Германос, които благосклонно са разрешили подмяната и мога да отида в магазина, за да сменя телефона си.
Естествено, когато отидох в магазина 2-3 дена по-късно, оттам не знаеха нищо за случката

Поука 1: Търсете си правата.
Поука 2: КЗП вършат работа, макар и бавно.
Поука 3: От Германос аз лично и хартия за принтер няма да си купя повече.