Хора, не е тук мястото, ама сме се събрали доста компютърни хора, а има и мрежари, та да питам.
Абонат съм на Евроком Кабел за ТВ и Нет. Сега освен настолно ПС, имам и лаптоп и понеже идеята му е да е мобилен, реших да сложа WIRELESS рутер, за да може с кабел да свържа старото и с WLAN новото ПЦ. Обаче първо не знам каква и дали има защита при ЕКК. Опитах да видя Time To Live полето в получените пакети и е междъ 45 - 65! Това че искат да регистрират при сеге си MAC адрес е ясно и ще регистрирам рутера, ама дали ще има проблеми после двете ПС-та да имат НЕТ?
Помощ, проблем с Евроком и Кабелен Нет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
е такво мисля да си купя"
http://ciscoshop.cnsys.bg/index.php?categoryID=159
Linksys Wireless-G Network Access Point позволява безпроблемно свързване на устройства по 802.11g и 802.11b стандартите, като елиминира проблемите, които могат да възникнат при окабеляване. Поддържа 256-битово криптиране, както и WEP и WPA стандартите. WEB базирано конфигуриране и управление и поддръжка на MAC таблици, позволяващи допълнителен контрол на достъп.
http://ciscoshop.cnsys.bg/index.php?categoryID=159
Linksys Wireless-G Network Access Point позволява безпроблемно свързване на устройства по 802.11g и 802.11b стандартите, като елиминира проблемите, които могат да възникнат при окабеляване. Поддържа 256-битово криптиране, както и WEP и WPA стандартите. WEB базирано конфигуриране и управление и поддръжка на MAC таблици, позволяващи допълнителен контрол на достъп.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че ти трябва не просто AP, а рутер, поне този:
Linksys Wireless-G Broadband Router w/ Access Point
Цена: 120.83 лв.
Цена с ДДС: 145 лв.
Цената му е добра.
Конфигурирай го, достъпа по WLAN да е с достъп само за определени MAC адреси (този на wlan адаптера на ноутбука ти), за да не се накачулят всички комшии на твоя рутер.
Linksys Wireless-G Broadband Router w/ Access Point
Цена: 120.83 лв.
Цена с ДДС: 145 лв.
Цената му е добра.
Конфигурирай го, достъпа по WLAN да е с достъп само за определени MAC адреси (този на wlan адаптера на ноутбука ти), за да не се накачулят всички комшии на твоя рутер.
- BoX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Определено трябва да е с рутър (не само АП), но внимавай с този модел WRT54G - новите модификации v.5 са с намалена памет и сменена платформа на фирмуеъра, която още е доста нестабилна. Аз съм с такъв и общо взето работи, скоростите на трансфер са високи, wireless-a връзката е към 2MB/s, но през произволни интервали от време забива и си забравя настройките на външното ИП
А и по принцип този модел (предполагам и другите също) има функция за клониране на МАС адреса, така че да не ти се налага да регистрираш нов при провайдера.

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:става, без никакви грижи - единственото, както споменах, е да ограничиш по wlan-а да не се закачат саседите ти, че някой младо хакерче, може да ти позатрие нещо (ако си шарнал дисковете)
Е, поне до толкова разбирам и аз.
А за паметта, има пипнати фърмуери, дето намаляват времето на помнене на конекции, защото стандартно е 3-5 дни и ако теглиш с торент.......
- BoX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mladvampirTDI написа:А за паметта, има пипнати фърмуери, дето намаляват времето на помнене на конекции, защото стандартно е 3-5 дни и ако теглиш с торент...
Да има модифицирани фирмуери, които борят разни специфични случаи, но специално на този модел WRT54G v.5 не могат да се качват. Не знам какви са точно условията при Евроком, но щом имаш TTL>1 не би трябвало да има проблеми

Върни се в “ОФФ-Топик - други”