На 28 март, събота, от 20.30 часа за един час около милиард души в 1000 града по света ще угасят осветлението в жилищните и обществените сгради, като акт на противодействие на глобалното затопляне.
Часът на Земята = 28 Март 2009, 20:30 - 21:30. На тази дата и по време на този един час (локално време), в близо 1600 населени места по света (до този момент) светлините ще изгаснат, за да се покаже на света, че трябва да се вземат сериозни мерки срещу климатичните промени и по-специално срещу глобалното затопляне.
София е измежду участващите столици в Earth Hour 2009, така че, ако ви пука вземете участие и самите вие. Лесно е! Запасявате се със свещи, взимате си нещо ирландско с кехлибарен цвят, бадеми, батерии за стария касетофон, който събира прах в гардероба и любим човек, разбира се…
Така Часът на Земята може да се превърне в Нощ на Земята за вас и да се събудите на следващия ден щастливи, защото сте допринесли в борбата срещу глобалното затопляне…
Историята: Earth Hour започва през 2007 година в Сидни, Австралия, с участието на 2,2 милиона домакинства и организации, които изключват светлините си за 1 час. През 2008 година кампанията набира скорост и се превръща в една от най-мащабните инициативи за борба с промените в климата. През 2008 година участие вземат 50 милиона души в 35 държави. Дори Голдън Гейт в Сан Франциско и Колизеумът в Рим потънаха в тъмнина. Бизнес Парк София взе участие в кампанията заедно с други държавни и обществени институции, представители на бизнеса в страната. През 2009 отново ще подкрепим кампанията, като изключим общото и дежурно осветление в комплекса. Това е отговор на глобалния призив към всеки човек, домакинство, организация, компания. Да поемем отговорност и да бъдем активни. Всичко е в нашите ръце!!!

Часът на Земята 2009 (Еarth Hour 2009). днес 28 март 20:30ч
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Часът на Земята 2009 (Еarth Hour 2009). днес 28 март 20:30ч
оооо, я стига!
чудо голямо ще направите, като си изгасите лампите в къщи за един час!
що някой от тия шашави еколози не вземе да угаси някой активен вулкан, който (доказано) за едно изригване замърсява повече от годишните емисии на всички заводи и коли и всичко човешко изкуствено създадено?
ден на земята?
един ден?
и ще спасиме в него земята, като си изгасиме лампите-а в другите 364 ще и еб@в@ме мамата с каквото имаме подръчно? тва е по лицемерно и от 8ми март...
освен това-климатичните промени не са заради замърсяването а (пак доказано) земята е в процес на смяна на магнитните си полюси. след няколкостотин години север ще е юг и обратното... в скалите са доказателствата-магмата, в момента на втвърдяването си "запомня" някак (нямам представа как точно-геолозите да кажат) магнитния "подпис" на деня и часа на втвърдяването. взети са проби, които доказват че преди около 600 000 години сегашното положение е настъпило. абе гледайте повече дискавъри ченъл.
и престанете със смехотворните евтини опити за популизъм моля!

що някой от тия шашави еколози не вземе да угаси някой активен вулкан, който (доказано) за едно изригване замърсява повече от годишните емисии на всички заводи и коли и всичко човешко изкуствено създадено?
ден на земята?
един ден?
и ще спасиме в него земята, като си изгасиме лампите-а в другите 364 ще и еб@в@ме мамата с каквото имаме подръчно? тва е по лицемерно и от 8ми март...

освен това-климатичните промени не са заради замърсяването а (пак доказано) земята е в процес на смяна на магнитните си полюси. след няколкостотин години север ще е юг и обратното... в скалите са доказателствата-магмата, в момента на втвърдяването си "запомня" някак (нямам представа как точно-геолозите да кажат) магнитния "подпис" на деня и часа на втвърдяването. взети са проби, които доказват че преди около 600 000 години сегашното положение е настъпило. абе гледайте повече дискавъри ченъл.
и престанете със смехотворните евтини опити за популизъм моля!

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:оооо, я стига!![]()

- gogomoto_rs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!!!! много потребители ще изгасят лампите си .... едва ли компутри и телевизорите си ....

днес може да си изгася фаровете на колата
колко луди хора има,да измислят всякакви глупости
най интересното е ,че и по нова телевизия вървят реклами

колко луди хора има,да измислят всякакви глупости
най интересното е ,че и по нова телевизия вървят реклами

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е само за лампата - гасим я. Ама компутуро - не.
Васил е напълно прав, с един час нищо няма да стане. Просто всички трябва да имаме съзнание и изградени навици, но това скоро не виждам как ще стане.
Земята няма да ни търпи още дълго да се мотаме по нея - ще се прочисти от нас.
Васил е напълно прав, с един час нищо няма да стане. Просто всички трябва да имаме съзнание и изградени навици, но това скоро не виждам как ще стане.
Земята няма да ни търпи още дълго да се мотаме по нея - ще се прочисти от нас.

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Много е кофти, като чета мненията на хора, които уж са умни и интилигентни или поне претендират за такива, защото ако му кажеш противното е ясно, че ще се обиди.
Не разбирам как все още може над 80% от хората, които имат компютри да са толкова ограничени.
Извинете, но вие не живеете ли на тази планета? Е да, по-готино е като си хвърляш фаса през прозореца, нали? Ама то един фас, голяма работа.
Простичко е. Престанете да гледате другите и мислете с това, което на раменете ви.
Не разбирам какво точно ви пречи в случая.
Как ще се стигне до някъде, ако не се тръгне от някъде?
Не разбирам как все още може над 80% от хората, които имат компютри да са толкова ограничени.
Извинете, но вие не живеете ли на тази планета? Е да, по-готино е като си хвърляш фаса през прозореца, нали? Ама то един фас, голяма работа.
Простичко е. Престанете да гледате другите и мислете с това, което на раменете ви.
Не разбирам какво точно ви пречи в случая.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
ostavime написа:...

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:
точно.
затова и написах мнението си.
претенции нямам, и не се обиждам лесно също...

ostavime написа: Много е кофти, като чета мненията на хора, които уж са умни и интилигентни или поне претендират за такива.
колега нали си правиш сметката ,че не е начина да се спре тока за един час.
ами ако много хора го направят,следващия път ще искат цял ден да седим без ток и така докато се върнем в 16 век.
аре не се занимавай с глупости и си гледай кефа пред компа на лампа

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Yamaha_R1 написа:ostavime написа: Много е кофти, като чета мненията на хора, които уж са умни и интилигентни или поне претендират за такива.
колега нали си правиш сметката ,че не е начина да се спре тока за един час.
ами ако много хора го направят,следващия път ще искат цял ден да седим без ток и така докато се върнем в 16 век.
аре не се занимавай с глупости и си гледай кефа пред компа на лампа![]()
Ако прочетеш написаното от теб, ще разбереш, че си си отговорил. Не искам да влизаме в излишни спорове, но вие сте против, без да имате ясна позиция защо. Аз ще ти подскажа.
Кой ще иска да спреш тока за цял ден или седмица? Някой кара ли те? Заставя ли те на сила? Пречи ли ти на теб или някой друг по какъвто и да било начин? Съмнявам се.
Те? Кои са те? Те не сме ли ние? Какво искат те? Нищо.
Ние трябва да се замислим, това е идеята или поне както аз я разбирам. Да ти светне една лапмичка в главата и да мислиш как разходваш енергия, вода и всякакви блага.
Не бъдете такива прагматици. И не изпадайте в крайности.
колега ти трябва да ми схванеш мисълта.
сега никой не ме кара но и това време може да дойде.
ако отделяме внимание на всяка една агитация за каквото и да било.
аз никога не оставям да свети крушка когато не ми е нужна и много държа да не се хъби излишна ел-енергия.
но да ми казват ,че ще спася земята с моя киловат-два който ще спестя.
а същевременно има толкова много по съществени неща.

сега никой не ме кара но и това време може да дойде.
ако отделяме внимание на всяка една агитация за каквото и да било.
аз никога не оставям да свети крушка когато не ми е нужна и много държа да не се хъби излишна ел-енергия.
но да ми казват ,че ще спася земята с моя киловат-два който ще спестя.
а същевременно има толкова много по съществени неща.

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
но вие сте против, без да имате ясна позиция защо
Някой може и да е без ясна позиция, но каква е твоята? Разгледал ли си други позиции за да ги сравниш. Лично аз открих три различни теории за затоплянето и тази класическата не ми допадна много. Не е зле човек да се поинтересува и да сравни някои реални данни и тогава да пише теории, защото така може да разпространи неумишлено(или умишлено) неверни неща и да помага на хора които най-малко ги е грижа за затоплянето или каквото там било. Това се нарича манипулация и много добре работи в БГ управлявана от "политиците".
А според една друга теория това е като да запалиш една свещ в къщи и да чакаш да се стоплиш от нея...
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
И аз нищо няма да гася!
Само където в предишната тема като се опитах да обясня това което казва Васето получих предупреждение от модератор
Само където в предишната тема като се опитах да обясня това което казва Васето получих предупреждение от модератор

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Подкрепям адаша.
Мога да кажа какво ще стане с всеки ТЕЦ или АЕЦ.Тъй като няма да има потребление на електричество и турбините ще започнат да въртят почти на празен ход,ако се случи това,то работниците в съответния ЕЦ ще изпуснат парата в атмосвера зада може да запазят съоръженията.
Като се има в предвид че една турбина има 90% КПД то изпуснатата пара ще е повече енергия от тази дето ще Ви изгорят крушките у вас.
Като се има в предвид,че добрите хорица по ТЕЦ-овете са се отпуснали в тоз час то може да има и катастрофални последици за някой от тях.
Мога да кажа какво ще стане с всеки ТЕЦ или АЕЦ.Тъй като няма да има потребление на електричество и турбините ще започнат да въртят почти на празен ход,ако се случи това,то работниците в съответния ЕЦ ще изпуснат парата в атмосвера зада може да запазят съоръженията.
Като се има в предвид че една турбина има 90% КПД то изпуснатата пара ще е повече енергия от тази дето ще Ви изгорят крушките у вас.
Като се има в предвид,че добрите хорица по ТЕЦ-овете са се отпуснали в тоз час то може да има и катастрофални последици за някой от тях.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”