Бягство в Канада

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Бягство в Канада

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 22:07

Интересувам се знае ли някой как стоят нещата с миграцията към Канада защото ако тук непотръгнат нещата след време може оттам да поствам.Гледам че tyo си стяга куфарите за ГДР :).Доста положителни отзиви чух за канада. казват че там имало много българи.Вярно че се бачка здраво, но и хубави пари се изкарват.Ако някои може да даде инфо ще съм му много благодарен :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 яну 2006 22:11

Надявам се колегата tyo да отива по работа в Германия, а не за емиграция :)

Трябва да се бачка тук, че иначе всеки емигрирал ни връща една крачка назад, това са сума пари потрошени за образование, здравеопазване и т.н. и накрая наготово им се цопваме на чуждите работодатели, да им бачкаме хем повече от тяхните работници, хем за по-малко пари, хем всички наоколо винаги ще ни приемат за чужд...

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 22:19

Хората са казали икономията е маика на мизерията. Да посмислим в перспектива - Бг влиза в ЕС. това СВЕТЛО събитие е съпроводено с дългогодишна криза и приятен икономически срив, при който голяма част от населението духа боба и остава без работа защото малкият частен бизнес няма да просъществува дълго. друг плюс е дигането на данъците до изравняване на ЕС стандарта. заплатите едва ли ще се повишат особенно, наи вероятно ще стане като с германия 1 марка = 1 евро или 1 лев = 1 евро.Наслаждавайте се на светлото бъдеще ! patriot

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 яну 2006 22:23

Никой не говори за икономия :)
Много си черноглед, ама щом си мислиш, че в Канада те очакват с отворени обятия, да им станеш някой началник ...

Понякога си мисля даже, че емиграцията както е зло, така за мен е голямо добро :) примерно в моя град почти не останаха ИТ специалисти и съответно цената ми се вдига ... а бъдещето е в услугите, с китай по производство и цени неможе да се борим, ма акъл да даваме сме Но.1 :)

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 22:25

не съм черноглед а съм реалист :?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 16 яну 2006 22:34

musura написа:
всеки емигрирал ни връща една крачка назад, това са сума пари потрошени за образование, здравеопазване и т.н.

Не съм много съгласен. Не пренебрегвай факт че почти всеки емигрирал праща по някой лев на блиските си в българия, реално по този начин той влива парици в нашата Държава и и се отблагодарява за грижите които тя е положила за него.
Аз съм против емиграцията..като гледам по БТВ това предаване другата България и ми става мъка, обаче там винаги казват - Еди каде си има еди колко си Българи, и като се замислиш, 1/3 от тях да пращат по 20 Евро на месец ( а те го правят със сигурност) на близки в българия, това пак са няакви постъпления:) :?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 яну 2006 22:34

Стана малко чат тука, ама да ти кажа - докато има хора ще има и бизнес - който оцелее ще оцелее, останалите ще ги погълнат големите компании, но едно е ясно още от сега- работата ще става повече, не по-малко!

Незнам откъде ти е инфото, какво се случва с държавите приети в ЕС, но виж статистиките примерно за Полша- за миналата година са Но.1 в Европа по продажби на нави автомобили на глава от населението!!! Поляците са си купили повече нови коли от Германците! И как го постигат това с това евро и със фалирал малък бизнес?

Мислиш ли, че на бай Пешо, който продава семки на улицата, ще му фалира бизнеса, като влезем в ЕС?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 яну 2006 22:37

zaro написа:Не пренебрегвай факт че почти всеки емигрирал праща по някой лев на блиските си в българия...

Влива парици, които отиват за повишаване на цените на недвижимите имоти, реално погледнато. Защото всеки така наречен емигрант, се надпреварва да купува имоти в БГ за да препечели някой евро отгоре и затова, тези които работим в БГ условяи сме принудени да плащаме по 800-900 евро на кв.м. в провинцията за офиси ...

Отделно с тези "парици" които изпращат на роднините си, само стимулират мързела, особенно на 18-20 годишните. "За какво да бачкам за 300 лева, като батко ми праща 100 лири от Лондон всеки месец ..."

Последна промяна от musura на Пон 16 яну 2006 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бягство в Канада

Мнениеот CellNet ™ » Пон 16 яну 2006 22:38

Golf3User написа:.....

Бягай бързо и колкото се може по далеч.
Говоря абсолютно сериозно, доста хора във форума не знаят за кво иде реч в Северозападна България :?

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 22:41

CellNet ™ написа:
Golf3User написа:.....

Бягай бързо и колкото се може по далеч.
Говоря абсолютно сериозно, доста хора във форума не знаят за кво иде реч в Северозападна България :?

Най накрая някои да ми влезе в положението :roll:
а на Бай Пешо нема да му фалира бизнеса, но само да тикажа че всички малки фирмички които прозвеждат хранителни продукти ще фалират + тва няма да можеме да вариме ракия :evil:
П.П. www.bgcanada.com пише доста интересни работи но са доста обемисти и докато ги прочета ще ми порасте брада.явно утре ще чета на спокоиствие защото саита на канадското посолство е на англииски и сега не ми се кьорави и мисли да превеждам.

Последна промяна от Golf3User на Пон 16 яну 2006 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 16 яну 2006 22:47

Дано някой във форума ти даде точен съвет как да емигрираш за Канада :!:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 яну 2006 22:57

Golf3User написа:всички малки фирмички които прозвеждат хранителни продукти ще фалират + тва няма да можеме да вариме ракия :evil:

Е това не е истина :) хората ни в Либия, където бесят за варене на ракия, си варят от портокали и си поркат, ти ми говориш, че в БГ няма да можем ... :)
И не е сигурно, че малките производители на хранителни продукти ще фалират - просто никой не може да ме убеди, че германският хляб ще е по-евтин и повече продаван от българският в БГ :) Или пък лютеницата ... или пъстармата ... :) просто бахура няма да го тъпче бай мангау в някой неизвестен гараж с мръсните си ръце, а ще става в стерилен цех с модерно оборудване ...

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пон 16 яну 2006 23:10

Golf3User написа:Интересувам се знае ли някой как стоят нещата с миграцията към Канада защото ако тук непотръгнат нещата след време може оттам да поствам.Гледам че tyo си стяга куфарите за ГДР :).Доста положителни отзиви чух за канада. казват че там имало много българи.Вярно че се бачка здраво, но и хубави пари се изкарват.Ако някои може да даде инфо ще съм му много благодарен :wink:

Виж сега, ако тръгнеш сам да емигрираш(без да имаш роднини там) е трудно, а дори и да имаш, пак не става.........брат - сестра не може да изтегли, сестра - брат също...братовчеди и т.н да не говорим........
Най-лесния начин който се сещам е за обучение, записваш се като студент в някой университет в Канада и така, примерно Торонтсткия е един от топ 5 във света ако не се лъжа. :wink:
Недостатъка е , че трябва да извадиш доста прилични суми......от порядъка на 5 цифрено число за семестър, можеш и с по-малко да минеш ако искаш в някакъв колеж да отидеш......
Ако ме питаш за съвет, най-добрия вариант е този, защото докато учиш можеш да работиш.......

Всъщност пиши ми на лични, ако наистина решиш да действаш, мисля че мога да ти помогна..........

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 17 яну 2006 9:35

Аз това което знам е че във френскоговорящата част на Канада е по-лесно да се емигрира, защото-о-о-о... бе бали му мамата защо - нещо от типа на че са по-малко и че имат повече територийки, ама те са по-на-майната си и никой не иска да ходи там. Бе накратко - проучи го това и ако наистина е така - тръгвай на уроци по френски.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 17 яну 2006 9:36

Колеги да не се отплесваме за и протиов работата в друга държава..
Ако някой има кво да казва по отношение на канада.. да го казва, да не стане като една скорошна тема....
не искам да съм като "будната съвест", ма да не *сираме темата на колегата "І

Върни се в “ОФФ-Топик - други”