.....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото съм запознат, сметките на МТел са застраховани в някаква мутренска фирма, за събиране на задължение! Това го имай в предвид и ако имаш да им дължиш пари, ще си ги взема рано или късно. Даже имаше някакъв препортаж по телевизията за тази фирма за събиране на задължения. Управителя и тогава се похвали, че са събрали 80% от неплатените сметки към мтел.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
щом са от 4г. 99% си осъден, като съдебните разходи са около 200лв.+
лихви няма.
Наистина сметките са застраховани и се събират от специализирана фирма която се занимава само с това...
На твое име нищо не можеш да вземеш от М-тел, докато не се платят

Наистина сметките са застраховани и се събират от специализирана фирма която се занимава само с това...

Последна промяна от evgenyh на Нед 22 яну 2006 20:23, променено общо 2 пъти.
evgenyh написа:щом са от 4г. 99% си осъден, като съдебните разходи са около 200лв.+лихви няма.
Tука нещо грешите. Първо за такава сума няма да почнат да го съдят-фирмите които събират задълженията са на процент от събраното и след като изпратят писмото със заканата за съд в което пише че освен сметката ще платите и съдебните разноски- 85% от хората плащат и не се занимават да търсят и съдят малките длъжници - защото администррирането на тази операция им струва повече от събраните средства. те разчитат на ефекта на сплашването и си връщат 85% от неплатеното. Другото което знам е че съдебните разноски (имам впредвид държавните такси) са процент от сумата закоято те съдят - не може да те съдят за 100 лева , а таксата да е двеста. В случая ти си изряден - няма кво да ти кажат - е вярно не трябва да вземаш нищо на твое име от МТел - ама кво -нали имат конкуренти.

-
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.9 TDI
МТел
musura написа:Доколкото съм запознат, сметките на МТел са застраховани в някаква мутренска фирма, за събиране на задължение! Това го имай в предвид и ако имаш да им дължиш пари, ще си ги взема рано или късно. Даже имаше някакъв препортаж по телевизията за тази фирма за събиране на задължения. Управителя и тогава се похвали, че са събрали 80% от неплатените сметки към мтел.
Фирмата която събира тези пари се казва "Кредит реформ"или е немска или австрииска.Със сигурност преди да предприемат стъпки за дело трябва да получиш "писъмца" с които ще се опитат дате стреснат.Но си мисля че няма да останеш непотърсен.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”