Съединяване на два .AVI файла+ субтитрите към тях

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съединяване на два .AVI файла+ субтитрите към тях

Мнениеот pit » Чет 26 яну 2006 14:01

Здравейте,имам един филм DivX който е на два диска.Искам да съединя двата файла+субтитрите в един общ във формат DVD.Работата става ако филма е на едно CD..но когато са две CD-та?...съединявам двата видео файла,ОК но субтитрите??..и двата файла CD1.sub и CD2.sub започват да броят кадрите от нула....дублира се всичко.Как да си съединя субтитрите :?

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Чет 26 яну 2006 14:08

Намир си WinAVI, инсталираш си и пакета K-lite като е важно да избереш DirectVobSub. Пускаш WinAVI избираш че ще правиш DVD филм т.е. направо да ти го конвертира в MPEG-2, от настройките си избираш на какво качество ще бъде после пускаш да конвертира. Първо единия диск после другия. Като свършиш с конвертирането имаш вече двата диска на филма с "вградени в тях" субтитри. След това с VirtualDub отваряш първия диск, добавяш и втория диск (ще се ориентираш по менютата). След това в настройките за компресията му избира Direct Stream Copy и за звука и за видеото за да не чакаш пак да компресира филма а само да го копира в нов файл. След това Save As Avi и си готов.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 26 яну 2006 14:13

Mного удобна и елементарна програмка е DivX Subtitles Editor. Зареждаш първия файл. След това с бутона Append subtitles зареждаш втория файл. Намираш първия му ред и маркираш първата стойност на тайминга. Отгоре в опциите за редактиране на субтитри намираш полето Add frames. В него въвеждаш броя frames на първия видео файл (който предварително си погледнал във GSpot) като задължително маркираш Start at current row и щракаш бутона. Запазваш субтитрите, желателно в SubRip-формат (.srt) за по-добра съвместимост с повечето конвертиращи програми.

Edit:
Вместо WinAvi в последно време ползвам VSO DivxToDVD 2 1.99.19. Преимуществото на тази програма е, че субтитрите не се вграждат в самия филм, а се добавят като отделен поток в бъдещото DVD и могат да се зареждат по желание като при "истинските" DVD-та. Освен това субтитрите и аудиопотока може да се наименуват (English, German, Bulgarian и т.н.).
За тази програма е задължително субтитрите да са в SubRip-формат (.srt). Конвертирането трае с около 30% по-дълго в сравнение с WinAvi, но поне за мен това не е от значение.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 26 яну 2006 15:02

Аз пък с WinAvi има вероятност и ДВД-то да ти насича, аз си преебах 2-3 диска с него и затова си ползвам VSO Divx2DVD. Иначе за субтитрите просто вторите трябва да ги отместиш с броя фреймове на първата част от филма. Примерно целия филм ти е 100 фрейма, cd1.avi ще ти е около 50 фрейма и даваш на cd2.srt всички субтитри да изостанат с 50 фрейма. Това става с всяка програма за редакция на субтитри.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 26 яну 2006 16:12

За субтитрите не съм зглобявал ама съм чувал за DivX Subtitles Editor и май я имах някъде. За Видеото става много лесно и с Virtual Dub. Лесна е за работа безплатна е и ако двата файла са една компресия няма никакви проблеми. Само ще трябва задължително да са качени и кодеците.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 27 яну 2006 3:18

Аз такива екстри си правя с DVD lab pro , всичко си има , как да ги съединиш двата филма , и как да вкараш суб. и накрая даже ти ги записва на DVD , има я в арената , а във форума на арената , даже има как се работи с нея ,
успех мога да ти пожелая само

Върни се в “ОФФ-Топик - други”