Колеги, моля ви, помагайте! При толкоз хора във форума навярно има някой който да се занимава с печат.
Моля ви, ако знаете евтина и коректна печатница за отпечатване на 5 до 6 книги по около 160 стр. всяка, на обемна хартия, корица с УВ лак, тираж 500-1000броя. Имам предпечат.
Трябва ми просто да намеря най-изгодната оферта.
Дори да не е от София - стига да докарат книгите тук, няма да има проблем.

Търся печатница за книги - помагайте
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Търся печатница за книги - помагайте
Последна промяна от Aneto на Пон 27 апр 2009 12:35, променено общо 1 път.
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Re: Търся печатница за книги - помагайте
Колежке, има много печатници, които принципно правят книги с такива параметри, но този тираж 5-6 бр. ти усложнява сериозно ситуацията, ако мога така да се изразя...
Почти няма печатница, която да се съгласи да ти отпечата такава бройка, понеже принципно при тях нещата започват от 100-150 бр. да кажем минимум
Говоря ти за конвенционален офсетов печат - листов и ролен. Единственият вариант, който ти остава поне според моите познания и опит, е да търсиш някакво студио за дигитален печат или рекламна агенция, която разполага с дигитални машини, само че там не знам дали ще могат да използват обемна хартия...
Принципно там се печатат гланцови, матови хартии и картони и стандартната офсетова хартия...
Извинявам се, че ти дръпнах тази лекция без нищо конкретно, но ако имаш някаква опция за по-голям тираж, примерно над 150 бр., веднага мога да ти кажа конкретни имена и места... Това е от мен, стискам палци!

Принципно там се печатат гланцови, матови хартии и картони и стандартната офсетова хартия...
Извинявам се, че ти дръпнах тази лекция без нищо конкретно, но ако имаш някаква опция за по-голям тираж, примерно над 150 бр., веднага мога да ти кажа конкретни имена и места... Това е от мен, стискам палци!

Колега, явно не съм се изразила правилно - книгите са 5броя, а тиража - в зависимост от това кое е по-изгодно - или по 500 или по 1000 броя всяка. Промених си предишното съобщение, надявам се сега да става ясно.
- chinadracon
- Контакти:
Аа, разбирам, разминали сме се по трасето
Аз реших, че това е тиража. Е, в такъв случай на първо място бих ти препоръчал МУЛТИПРИНТ - Костинброд. Те са силни конкретно при печат на книги с мека подвързия /а твоите са такъв тип, доколкото разбрах, +UV-лак, разбира се/. Пускам ти линк към сайта, но добре е да търсиш направо връзка с лицето Ивайло Иванов, който им е главен технолог и най-добре ще те ориентира с оферти. Малко е несериозен
, но е най-компетентен от всички там намиращи по отношение на оферти. Преди да се обадиш, систематизирай си следната информация:
ТЯЛО НА КНИГАТА - хартия - обемна/това ти е ясно/най-често използваната е 55 г/см2; цветност - само черно предпополагам, но ако има някоя цветна страница, трябва да го кажеш задължително; размер на страниците в мм - обрязан/т.е.краен/ и необрязан формат; брой страници - това също го знаеш.
КОРИЦА - хартия/т.е.картон/ какъв грамаж - г/см2, гланцов или матов като кажеш задължително, че ще има UV-лак /гланц или мат/, твоя случай предполагам ще е с гланцов лак. А и освен това цветност на корицата - варианти 4+0 цвята/т.е.цветна корица от лицевата страна само/, 4+4/цветна корица и от двете страни/ и т.н.
и ТИРАЖ разбира се. Питай ги и за двата варианта, 500 и 1000 бр. примерно. Те ще направят калкулации и ще ти дадат оферта.
Ами това е за момента, дано да съм ти от полза. Знам и доста други като имена, но мисля, че за такъв тип продукция МУЛТИПРИНТ добре ще се справят. Имат и транспорт до клиента, което естествено малко оскъпява нещата, но това са вече допълнителни истории. Основното е това, което написах.
Успех и стискам палци!
http://www.multiprint.bg

ТЯЛО НА КНИГАТА - хартия - обемна/това ти е ясно/най-често използваната е 55 г/см2; цветност - само черно предпополагам, но ако има някоя цветна страница, трябва да го кажеш задължително; размер на страниците в мм - обрязан/т.е.краен/ и необрязан формат; брой страници - това също го знаеш.
КОРИЦА - хартия/т.е.картон/ какъв грамаж - г/см2, гланцов или матов като кажеш задължително, че ще има UV-лак /гланц или мат/, твоя случай предполагам ще е с гланцов лак. А и освен това цветност на корицата - варианти 4+0 цвята/т.е.цветна корица от лицевата страна само/, 4+4/цветна корица и от двете страни/ и т.н.
и ТИРАЖ разбира се. Питай ги и за двата варианта, 500 и 1000 бр. примерно. Те ще направят калкулации и ще ти дадат оферта.
Ами това е за момента, дано да съм ти от полза. Знам и доста други като имена, но мисля, че за такъв тип продукция МУЛТИПРИНТ добре ще се справят. Имат и транспорт до клиента, което естествено малко оскъпява нещата, но това са вече допълнителни истории. Основното е това, което написах.
Успех и стискам палци!
http://www.multiprint.bg
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Питай колегата Geleto на лс.. Може да изпусне темата 

- chinadracon
- Контакти:
ISRalien написа:Питай колегата Geleto на лс.. Може да изпусне темата
Мда, нека и други колеги да кажат, моето е само един от вариантите...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”