Момиче пострада по време на състезанието в Кюстендил.
В този момент тя се намира в Пирогов. В стабилно състояние без опастност за живота.Направена и е една операция по спешност и вече е напално контактна.Първата операция струва 1800лв
Има множества счупвания и разкъсно контузни рани,предстоят и още операции и продалжително лечение ,за което е необходима финансова подкрепа.
За момента има нужда и от кръводаряване!
НЕКА ПОМОГНЕМ НИЕ СМЕ ЕДНО ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО!
Помощите ще се сабират по тази сметка BG21FINV9150100175769
Сметката е в ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
титуляр е неиният приятел Владимир Иванов
момичето се казва Зинайда Ненчова Наиденова

Важно: Момиче пострада по време на състезанието в Кюстендил.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: Важно: Момиче пострада по време на състезанието в Кюстендил.
Каква кръвна група е момичето знае ли се ? Ако не с друго поне с това може да помогнем(надявам се) !
-
- Автомобил:
- Двигател:
групата и е 0 отрицателна.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Леле много лошо.И с тази кръвна група ако няма налична трудно ще се намери,това е достарядка кръвна група.До колкото знам само човек с такава група може да дари за нея.Аз съм нулева положителна,ако има нужда някой да драсне едно лично, ще дам веднага
-
- Автомобил:
- Двигател:
ok станал е сакатлък, ама тая наща държава вече и за лечение ли спря да плаща, кви са тия операции по 2000 лева за спешен случай.
не ме разбирайте погрешно, не знаех че така стоят нещата, нали уж плащаме осигуровки, данъци и т.н
не ме разбирайте погрешно, не знаех че така стоят нещата, нали уж плащаме осигуровки, данъци и т.н
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Може ли да се дарява от други групи, чувал съм, че може да заменят.. Поне така беше за момичето от офроуд форума..
нулева може само нулева, в малки количества може и с различен резус фактор(положителна или отрицателна)... поне така ни учеха по биология 

- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
МОЖЕ да се дарява всякаква кръв(група) ,дава се бележка и оттам докторите си знаят. А ,че държавата ни е едно голямо недоразумение ,"Това го знае всяко хлапе" 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
0 отрицателна приема само същата група, а 0+ дава на всички, а приема само 0+. Аз съм 0+, но все пак ще си пусна едно изследване.
change написа:
Съжалявам ако момичето действително е пострадало тежко, но като лекар и познаващ системата искам да изясним някой неща:
1. Момичето не е ли здравно осигурено?
2. Дори и да не е при тежки спешни ситуации лечението е безплатно дори за чужденци!!
3. Защо и на кого са заплатени тези 1800 лв.? /имайки в предвид горното/ и има ли някакъв документ за това?
4. Пиша това защото примерите за „дарете за болния са много” и парите потъват незнайно къде.
5. Колегата има само 4-поста във форума. Някой познавали го?
Ако ви се дарява кръв правете го на воля. Дори и да не послужи за конкретния човек, от нея се правят други субпродукти които могат да се съхраняват дълго и да спасят много човешки животи/ не само при ПТП но и родилки ,хемофилици, различни анемии - особено при възрастни хора и т.н
В този момент тя се намира в Пирогов. В стабилно състояние без опастност за живота.Направена и е една операция по спешност и вече е напално контактна.Първата операция струва 1800лв
Има множества счупвания и разкъсно контузни рани,предстоят и още операции и продалжително лечение ,за което е необходима финансова подкрепа.
Съжалявам ако момичето действително е пострадало тежко, но като лекар и познаващ системата искам да изясним някой неща:
1. Момичето не е ли здравно осигурено?
2. Дори и да не е при тежки спешни ситуации лечението е безплатно дори за чужденци!!
3. Защо и на кого са заплатени тези 1800 лв.? /имайки в предвид горното/ и има ли някакъв документ за това?
4. Пиша това защото примерите за „дарете за болния са много” и парите потъват незнайно къде.
5. Колегата има само 4-поста във форума. Някой познавали го?
Ако ви се дарява кръв правете го на воля. Дори и да не послужи за конкретния човек, от нея се правят други субпродукти които могат да се съхраняват дълго и да спасят много човешки животи/ не само при ПТП но и родилки ,хемофилици, различни анемии - особено при възрастни хора и т.н
-
- Автомобил:
- Двигател:
Познават ме момчетата от Кюстендил несъм драскач по форумите....Не аз набирам срествата за момичето а организаторите на състезанието....Горното го копирах от тема на друг форум пусната от организатора на състезанието... http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=351300 Ето малко повече инфо. Колега чесно казано се обидих малко от написаното дали някои ме познава но се пак си прав в даржавата която живем ни кара във всичко да се съмняваме.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
valsn написа:...
Колегата повдига много уместен въпрос ...
С риск да затвърдя титлата си - заключвам.
Нека @change се свърже с мен на ЛС и може да се отключи, ако намерим начин да сме сигурни, че не става дума за измама ...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”