Колеги, в Пежо форум се подписва "Петиция против регистрацията на коли с десен волан".Предлагам я на Вашето внимание:
http://bgpetition.com/protiv_desnite_volani/index.html
Аз подписах,докато не е станало късно!
Основните ми доводи са:
1.Всички автомобили с дясна дирекция с оригинални фарове, карани в Бг, заслепяват вечер.
2.Водача има нулева видимост при изпреварване. Изпреварването на TIR с такава кола е опит за умишлено убийство на отсрещния.
3.Автомобилите с дясна дирекция може да се внасят за резервни части
4.Автомобилите с дясна дирекция може да се регистрират, след като в орторизирани сервизи се приспособят за нашето движение.
Компромис с живота на други хора няма да направя. С моят, поради естеството на работата ми - може, той вечно е на върха на ножа.
А наистина много ми е смешно, като видя горд собственик на такъв автомобил, изпъчил гърди и се радва, че има бляскъв автомобил. Барабар Петко с мъжете...
Истината, че тези автомобили са около 50% по-евтини и достъпни. В Царево вече има 3-4 от тях в циганската махала.

Петиция против регистрацията на коли с десен волан
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Re: Петиция против регистрацията на коли с десен волан
И аз съм крайно против такива извратени МПСта.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Аз пък не съм против. Аналогично би било да се направи петиция против кабриолетите.
Вие хора всички проблеми ли си решихте та тръгнахте колите с десен волан спирате?
Вие хора всички проблеми ли си решихте та тръгнахте колите с десен волан спирате?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kiril_bulgaria написа:1.Всички автомобили с дясна дирекция с оригинални фарове, карани в Бг, заслепяват вечер.
3.Автомобилите с дясна дирекция може да се внасят за резервни части
тези 2те ако може да са ти някакъв довод

първото в сервиза за 2 мин се променя.
а за второто

няма да я подпиша...то си е мое мнение и никой не го иска аама щом си пуснал темата ще го дам...
като са 50% по достъпни ще си купя по-нова и по-висок клас кола вместо да си купя някой кошник с ляв волан.
няма да ти е проблем изпреварването ако сме като нормална държава и от София до морето ти е магистрала нали?а и малко или много всеки има един инстинкт за самосъхранение и по-рядко ще се засилва да изпреварва когато няма видимост...
не че с "нормални" коли рацерите не предприемат самоубийства постоянно ама аре...щом си решил че не са опасни те нека волана ти е виновен

Аз също не считам за редно регистрацията на такива автомобили в БГ. Още повече ако е вярно това което са написали в самата петиция, че в целия ЕС само в БГ е разрешено? Най-малкото трябва да се вземат мерки, доколкото знам на тези автомобили в Европа им е забранено да се движат без специални лепенки на фаровете, което да направляват светлината, така че да не заслепяват.
категорично са опасни за движението - трябва да се забранят час по скоро !!!!
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Все тая,
ако човек може да кара все тая.
Аз съм против, не ми пречат, но НЕ бих се занимавал с подобна .. хитрина. Всеки си преценява. Като искаш по нова и висок клас кола си купуваш такава. Като не можеш да си я позволиш започваш да работиш повече и така....
ако човек може да кара все тая.
Аз съм против, не ми пречат, но НЕ бих се занимавал с подобна .. хитрина. Всеки си преценява. Като искаш по нова и висок клас кола си купуваш такава. Като не можеш да си я позволиш започваш да работиш повече и така....
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Аз подписах.
Наистина смятам, че не трябва да се прави компромис с това.
Ако има статистика, че заради автомобили с обратна дирекция има сериозен % ПТП в България, съм съгласен.
. Да ме прощавате, но т.2 не е никакъв аргумент(да забранят ксенона по добре), за т.1 по-става, но там си е до задкормилното устройство.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Статистика няма.А и тва, че били забранени в цяла Европа също не е вярно.
Няма да я подпиша, макар, че не карам кола с десен волан а и не планувам да карам.
Задкормилното устройство е причината за ПТП-тата не мястото на волана
Няма да я подпиша, макар, че не карам кола с десен волан а и не планувам да карам.
Задкормилното устройство е причината за ПТП-тата не мястото на волана

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Нещата са доста елементарни 
1. Коли с обратна дирекция се регистрират не от вчера и не само в БГ.
2. Наистина няма статистика за ПТП-тата причинени от обратната дирекция.
3. С тая петиция освен да си сипете личните данни насам натам друго няма да направите
4. Аргументите посочени в петицията меко казано ИЗДИШАТ
5. Да искате това е аналогично да искате забрана на задното предаване защото колата е по неустойчива и зиме и на мокро по-трудно се овладява
Чудя се дали да пусна петиция срещу тази петиция...

1. Коли с обратна дирекция се регистрират не от вчера и не само в БГ.
2. Наистина няма статистика за ПТП-тата причинени от обратната дирекция.
3. С тая петиция освен да си сипете личните данни насам натам друго няма да направите

4. Аргументите посочени в петицията меко казано ИЗДИШАТ

5. Да искате това е аналогично да искате забрана на задното предаване защото колата е по неустойчива и зиме и на мокро по-трудно се овладява

Чудя се дали да пусна петиция срещу тази петиция...

groznika написа:5. Да искате това е аналогично да искате забрана на задното предаване защото колата е по неустойчива и зиме и на мокро по-трудно се овладява![]()
Чудя се дали да пусна петиция срещу тази петиция...![]()
![]()

- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Аз подписах.

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Няма да подпиша! До сега кола с десен волан не ми е пречела.. не ми пречи .. и няма да ми пречи и за напред
Карат в пъти по внимателно.. в пъти по-внимателно от всичките паляци на пътя.. защото знаят че са различни и че е по-трудно.. оглеждат се.. зяпат повече в огледалата..
предпочитам ги пред джигитите с бмв-та дето дрифтят на всеки завой!
няма да подпиша! не ми пречат!
Карат в пъти по внимателно.. в пъти по-внимателно от всичките паляци на пътя.. защото знаят че са различни и че е по-трудно.. оглеждат се.. зяпат повече в огледалата..
предпочитам ги пред джигитите с бмв-та дето дрифтят на всеки завой!
няма да подпиша! не ми пречат!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Цялото движение, знаци, маркировка, пътища, кръстовища...абе абсолютно всичко е градено и изчислявано върху една основна константа, а именно положенито на шофьора. Група бригадирчета /берачи на домати, ягоди и прочие зарзават и плодове/ започна да вкарва английски кошове, които иначе отиват за скраб и тук се появи друга група мечтатели за прекрасни лъскави коли /за мен умопобъркани/, които започнаха да пазарят тези дробове само и само да избият комплекса.
Грозник, дай направо да обърнем шофьора да гледа назад? Закво му е да вижда пътя?
Опитваш се да защитаваш теза и намираш някакви аргументи, но дори на теб самият ти е пределно ясно, че не е максимално сигурно да седиш от грешната страна.
Петиции не подписвам и не ме интересуват. Иска ми се хората да проявят повече разум.
п.с. Вчера бях свидетел на такива свинщини направени от наглед интелигентен човек с едно лъскаво ново фордче с обратна дирекция, че ако бях малко по бабаит бих слезнал и собственоръчно да му забия волана от правиланата страна....
Грозник, дай направо да обърнем шофьора да гледа назад? Закво му е да вижда пътя?
Опитваш се да защитаваш теза и намираш някакви аргументи, но дори на теб самият ти е пределно ясно, че не е максимално сигурно да седиш от грешната страна.
Петиции не подписвам и не ме интересуват. Иска ми се хората да проявят повече разум.
п.с. Вчера бях свидетел на такива свинщини направени от наглед интелигентен човек с едно лъскаво ново фордче с обратна дирекция, че ако бях малко по бабаит бих слезнал и собственоръчно да му забия волана от правиланата страна....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”