Най-накрая дойдоха фар. и стоп.--Оплакване от митница СФ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Най-накрая дойдоха фар. и стоп.--Оплакване от митница СФ

Мнениеот Exell » Вто 07 фев 2006 17:32

Значи днес се връщам от работа и гледам най-накрая дошло известието да ида до пощенска станция 97 за да си взема нещо :applause: :applause: ... на колетно гише. Зарадвах се , че най-накрая са дошли фаровете и стоповете и , че няма да плащам мито и да се разкарвам до митницата а ще си ги взема от там. Първо 2 часа не можах да разбера къде е това колетно , защото никъде в интернет няма информация кой номер в кой квартал е...както и да е , след няколко разговора с познати разбрах , че е долу в Мусагеница до нас. Паля колата щастлив и хоп там....лелката ми дава ДРУГА бележка с която да отида до МИТНИЦА СФ :evil: :evil: . Хмммм паля (това става в 15:30) и отивам право на централна гара , оставям колата на платен паркинг и влизам в сградата. На бележката ми пише , че мога да си взема колета до 17:00 . В 16:00 бях там и влизаме с лелката в стаята с кашоните и гледаме и търсим 10 минути. Намерихме ДВАТА кашона (подчертавам 2-та) и излизаме пак до гишето . Отваряме единият и стопчетааААаа :lol: :lol: . Здрави , лъскави . Тя тръгва да отваря втория и ми вика... "Охооо ама те два КОЛЕТА ли са?" ми викам "Аз лелче десет минути два кашона мъкнах ти са ме питаш дали са 2???" . И тя ... тцтцтц и ся кво ще правим, не може днес да си ги получите , защото го няма човека дето изработва митническите докумети!! Ми викам на бележката пише , че до 17:00 мога да си получа колета , що тъй... и тя ми това е за тези , за които не е нужно да се обработват документи. И си изсъхнах , утре пак там и мисля да си ги взема най-накрая , а и банката работила до 15:00 (трябва в нея да си платя ДДС и МИТО общо 25 % :wink: )ама кой да ти каже? Та защо ли не съм приятно изненадан от нашите бюрократи , но все едно. :evil: :evil: :evil:
Утре като си ги взема , монтирам и поствам снимки... а и продавам Фаровете ми двусекционни на 1 месец за 80 лв. и стоповете ми малко са грозни , но им искам пак 80 лв. + бонус оригиналните ми (пукнати) изцяло червени. :arrow:

Потребителски аватар
Boxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boxer » Вто 07 фев 2006 17:53

личен опит: дай 10 лв на ръка и няма да плащаш нищо. :wink:
инак пратките се получават на пощенската станция при митницата

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Вто 07 фев 2006 19:10

Boxer написа:личен опит: дай 10 лв на ръка и няма да плащаш нищо. :wink:
инак пратките се получават на пощенската станция при митницата

Аз също подкрепям колегата по-горе.

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Вто 07 фев 2006 19:15

за съжамение в наш'та любима татковина парите дирижират парада.това да се дадат пари хенд то хенд не е лошо но замисляте ли се че по този начин насърчавате тия хора да взимат :)
нали знаете: не е луд тоя дето яде баницата/зелника а тоя дето му го дава :?

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Най-накрая дойдоха фар. и стоп.--Оплакване от митница СФ

Мнениеот gas » Вто 07 фев 2006 19:28

колко левове в крайна сметка, ще ти излезнат двата кашона :?: :roll:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 07 фев 2006 19:56

Добре бе, нали ти казах да се правиш на ударен.... казваш й че сега за 60 евро обща стока мито ще плащаш???? Айде стига такива.... по принцип не би трябвало да обмитяват неща до 100 евро стойност....

Ма трябваше да се правиш на куха лейка както ти казах..... :roll:

Потребителски аватар
iceberg

Мнениеот iceberg » Вто 07 фев 2006 20:16

prj57 написа:Добре бе, нали ти казах да се правиш на ударен.... казваш й че сега за 60 евро обща стока мито ще плащаш???? Айде стига такива.... по принцип не би трябвало да обмитяват неща до 100 евро стойност....

Ма трябваше да се правиш на куха лейка както ти казах..... :roll:

Не се дължими митни сборове само ако пратките са ниско стойностни т.е. до 45 евро или тяхната равностйност в друга валута. което ще рече $50. Във всички други случаи се плаща 5% мито /стоки с нетърговска цел, щото иначе ако ти ги тарифират на осветителни тела за автомобили митото е повече/ върху фактурната стойност и ддс върху сумата от фактурата и митото.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 07 фев 2006 20:17

gas написа:колко левове в крайна сметка, ще ти излезнат двата кашона :?: :roll:

Aми по 340 лв. единият :wink:

prj57 написа:Добре бе, нали ти казах да се правиш на ударен.... казваш й че сега за 60 евро обща стока мито ще плащаш? Айде стига такива.... по принцип не би трябвало да обмитяват неща до 100 евро стойност....

Ма трябваше да се правиш на куха лейка както ти казах..... :

Не става , имам записано на колко пари са застраховани 180 $ всяко..... :twisted:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 07 фев 2006 20:50

Е значи са го променили.......ПАК.....щото явно малко пари са гушили :evil:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 08 фев 2006 16:27

Кога са го променили на $50? Миналия месец последно получавах колети и бяха разделени на две имена за да са под $100 единия. Застраховките съответно по $95 и нямаше мито.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 08 фев 2006 16:29

[quote="Exell"][/quote]

Пусни по една снимка отпред и отзад на колата с новите фарчета и стопове да я видим тая прословута оптика, да ли си заслужаваше всичкото чакане и ядове. :twisted:

Потребителски аватар
iceberg

Мнениеот iceberg » Сря 08 фев 2006 19:28

Sunny написа:Кога са го променили на $50? Миналия месец последно получавах колети и бяха разделени на две имена за да са под $100 единия. Застраховките съответно по $95 и нямаше мито.

Чл.667. (1) Допуска се безмитен внос на пратки, съдържащи стоки с незначителна стойност, които се изпращат от друга държава до получател, намиращ се на митническата територия на Република България.
(2) (изм.,ДВ,бр.94 от 2003 г.) Като "стоки с незначителна стойност" се считат стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 евро или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка.
(3) Не се разрешава безмитен внос на:
1. алкохол и алкохолни напитки;
2. тютюн и тютюневи изделия.

Чл.690.(изм.,ДВ,бр.94 от 2003 г.) При спазване разпоредбите на чл.691, 692 и 696 се допуска безмитен внос на стоки, съдържащи се в пратки, изпратени безвъзмездно от физическо лице, намиращо се в друга държава, до друго физическо лице, намиращо се на митническата територия на Република България, при условие че се касае за внос на стоки, нямащи търговски характер.
Чл.691. (1) (изм.,ДВ,бр.94 от 2003 г.) Безмитният внос по чл.690 се допуска за стоки, различни от посочените в чл.696, чиято собствена стойност не надвишава общо 100 евро или тяхната равностойност в друга валута.
(2) Когато се внася само една единствена стока, чиято собствена стойност надвишава нормата по ал.1, се заплащат митните сборове върху цялата стойност на стоката.
(3) Когато общата стойност на 2 или повече стоки надвишава нормата по ал.1, безмитният внос се допуска само за част от стоките, сумата от собствените стойности на които не надвишава тази норма.
Чл.692. За стоките, посочени в приложение No 64, безмитният внос за една пратка се допуска само до количествата, посочени в колона 2 на същото приложение. Количества над посочените в колона 2 не могат да ползват нормата за безмитен внос по чл.691.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”