Предложение за инициатива

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
V.Nanovski
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: abf
Контакти:

Предложение за инициатива

Мнениеот V.Nanovski » Сря 17 юни 2009 12:10

Здравей колеги!
Всеки ден четем и слушаме колко зле е движението в големите градове. И все чакаме някой да ми го оправи ами няма да стане на готово от някъде трябва да се тръгне. Нека Ние да направим първата крачка. Да направим инциатива за толерантно поведение на пътя и примерно да се направят стикери и тн. Пък може да видят и другите хора от нас и да се включат. Пък дано променим нещо!
Споделете вашите мнения и предложения или ми избиите бързо идеята от главата :)

One
Автомобил:
Двигател:

Re: Предложение за инициатива

Мнениеот One » Сря 17 юни 2009 12:13

аз съм ЗА
със стикер определено ще се оправят нещата

абе, има си закони има и строги санкции за неспазването им

няма обаче орган, който да ги прилага всъщност има , но той предпочита вместо да глобява за държавата да го прави за себеси и съответно в условията на конкуренция - цените са му по добри :)

закон за държавния служител трябва
всичко друго е бош-лаф

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 17 юни 2009 12:45

V.Nanovski написа:Здравей колеги!
Всеки ден четем и слушаме колко зле е движението в големите градове. И все чакаме някой да ми го оправи ами няма да стане на готово от някъде трябва да се тръгне. Нека Ние да направим първата крачка. Да направим инциатива за толерантно поведение на пътя и примерно да се направят стикери и тн. Пък може да видят и другите хора от нас и да се включат. Пък дано променим нещо!
Споделете вашите мнения и предложения или ми избиите бързо идеята от главата :)

Колега, няма лошо в това. Колко подобни стикери имаше... "Не карам Пил ","Обади се,като стигнеш.." и т.н
Те нищо не променят. Повечето хора си ги лепят и пак си правят каквото искат.
То си зависи и от самия човек. Дори да си налепи цялата кола, ако е идиот и е опасен на пътя...няма да се промени.
One го е казал много добре. :да: Има си закони и който не ги спазва да има санкции. Това е работа на полицията, която за жалост е свикнала да печели от нарушителите.
Дано се оправят нещата, че наистина движението е безумно... особено в София :?

V.Nanovski
Контакти:

Мнениеот V.Nanovski » Сря 17 юни 2009 12:52

то това е ясно аз и без стикер си спазвам правилата за движение. Идеята ми беше ако може да стенем с малко по - добри утре като тръгнем за работа, а не докат стигнеш до работа и вече нямаш нерви :|

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 17 юни 2009 12:54

И аз съм си мислел за нещо подобно много пъти, но за съжаление фенката и One са прави. Нищо няма да се постигне с едни стикери...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 17 юни 2009 13:01

Колеги софиянци, ясно е че със стикери нищо няма да се промени, но имам въпрос за метрото. В някои доста натоварени квартали се появи метро...интересно ми е какъв беше ефекта? Има ли поток в метрото? Улиците поизпразниха ли се? Забравиха ли колите си за ходене до работа някои хора?

/ако в Пловдив имам бърз, чист и качествен транспорт, никога не бих се качил на талигата, при положение, че тук движението е доста по леко от София и не може и сравнение да става/

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 17 юни 2009 13:04

chefito написа:Колеги софиянци, ясно е че със стикери нищо няма да се промени, но имам въпрос за метрото. В някои доста натоварени квартали се появи метро...интересно ми е какъв беше ефекта? Има ли поток в метрото? Улиците поизпразниха ли се? Забравиха ли колите си за ходене до работа някои хора?

/ако в Пловдив имам бърз, чист и качествен транспорт, никога не бих се качил на талигата/

:bowdown :bowdown :bowdown за метрото. Аз живея в ОК- 2, и сега стигам по- бързо на работа. По- малко са колите. :drinking:

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Сря 17 юни 2009 13:10

Култура ми Янко.Преди всичко ние си нямаме култура за шофиране,та после полицията ни е виновна.Тези полицаи да не сме ги научили ние да взимат рушвети.Колко репортажа даваха със заловени полицаи и кво правят преместят ги от една карулка в друга и всичко е ОК.След може би 3-4 поколения има вероятност от нас да станат ХОРА

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 17 юни 2009 13:11

chefito, ефекта поне до Септември докато не пуснат целия лъч не е добър. Спецялно за Младост бих казал че потока от коли се увеличи и "Неделните" шофьори почнаха да карат през седмицата, и съответно движението се натовари. Като го пуснат целия лъч зарязвам колата, мятам се на метрото и за 15мин съм на работа без похабени нерви. А вечер като се прибера паля колата и отивам където искам без трафик и скъсани нерви.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 юни 2009 13:16

за мен метрото е супер удобно :)

от младост до мимас на графа стигазм за 10 мин да хапвам мазни дюнери с картофки :)

иначе кога го вържат (обещават на есен) метрото младост с люлин може да се очаква осезаем ефект

V.Nanovski
Контакти:

Мнениеот V.Nanovski » Сря 17 юни 2009 13:17

метрото е много хубаво нещо, ако имаше метро от нас до работа никога нямаше да се кача на колата, но поради факта, че няма и няма да има, с колата ми е по - бързо и доста по комфортно от колкото с градския транспорт.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 17 юни 2009 13:18

Какви са цените на картите/билетите?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 юни 2009 13:19

chefito написа:Какви са цените на картите/билетите?

биутче - уефче :)

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 17 юни 2009 13:20

V.Nanovski написа:то това е ясно аз и без стикер си спазвам правилата за движение. Идеята ми беше ако може да стенем с малко по - добри утре като тръгнем за работа, а не докат стигнеш до работа и вече нямаш нерви :|

Много искам да съм добра, да карам бавно и спокойно... по правилата.
Като ме видят в Голф 2... жена... не изпускат да ме засичат и освиркват, ако спра на пешеходна пътека и пусна някой и т.н
Принуждават ме да ставам лоша :roll: После, като ги свия и им покажа, че е лошо да се ебават с жена ме гледат, като отровени.
Винаги съм добра.... до момента в който започват да прекаляват. Имам непоносимост към простаци, тарикати и наглеци !
За да ми е хубаво от сутринта тръгвам по-рано, за да си запазя нервите и да избегна хората, които са се успали и бързат за работа.

Ох, ако метрото ми беше близо и ми вършеше работа с удоволствие щях да го ползвам :)
В квартала се очаква метро чак към 2015-та :cry:

V.Nanovski
Контакти:

Мнениеот V.Nanovski » Сря 17 юни 2009 13:21

билета за метрото е 1 лева ученическите и студенските карти са по 7лв за един месец а обикновените карти са 23лв

Върни се в “ОФФ-Топик - други”