Аз съм в Психо-Термичен Шок :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аз съм в Психо-Термичен Шок :)

Мнениеот Tyan » Нед 12 фев 2006 18:10

Та след дълго време вярна служба реших да заменя сървъра във фирмата в която работя :) Още от самото начало тръгна не на добре.... :) Като се започне с това че си поръчах дънна платка не АТХ а BTX форм фактор...... 10 години откакто се занимавам с комп
три такава необмислена покупка не съм правил..... както и да е върнах дъното защото не си намерих кутия и охлаждане за BTX..... (всъщност нищо особено слотовете са на обикновенното място на процесора а той както може би се досещате е на мястото на слотовете ... разменили са ги
:)
Изображение

Та сглобих си машината, стабилен просесор, доста памет, фортрон епсилон,райд 5 като освен него новата информация се архивира автоматично на друга машина по мрежата.... шукарийка .....
и мигрирах си базата данни дето е 2 гигабайта и помни от преди 3 години какво са правили хората с картите си ...(за картов сървър става въпрос) сложих си дейтабейс енджин, оправих си пермишъните (поне така си мислех) пуснах всичко работеше супер тествах със 6 стотинки от картата, пуснах мониторинг на физическите параметри на сървъра ... абе перфектно работи всичко ... докато не реших и слава богу да проверя дали аджаба терминалите дърпат ъпдейтната информация от сървъра ..... е не се,не дърпат, не се ъпдейтват седят си с информация от петък и хората могат да си харчат парите само за едни и същи неща, терминалите си седят с информацията дето са я дръпнали от стария сървър, ама от новия не дърпат тоест пишат на сървъра кой колко е изхарчил от сметката си ама не искат да четат ..... това е патологично глупава ситуация .. т.е пермишините са ми добре но нещо съм забравил да шарна, .... единственото различно нещо е файловата система..... май сега отивам да се наям и да гледам порнич :).....

сега ми хрумна да хвана да го направя да четат от единия и да пишат на другия :)

АБЕ ИМА ЛИ СМИСЪЛ КАТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НАЛИ СМЕ В БЕЗТЕГЛОВНОСТ :)

Потребителски аватар
Drago_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drago_M » Нед 12 фев 2006 20:19

Инсталирай в дясната си ръка 5 кг. чук.
Удари с него палеца на лявата си ръка. ( за инициализиране )
Започни да ъпгрейтваш компа с честота 1Hz.
Когато процеса приключи и се успокоиш - купи си нов.
(Дано докато четеш тези щуротии да ти е дошла по-добра идея)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”