За чародейките, врачките, гадателките.....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За чародейките, врачките, гадателките.....

Мнениеот didko » Нед 05 юли 2009 10:07

или там както се самоопределят.
Интересно ми е какво ви е мнението за тези хора, помагат, вредят или просто ти изсмукват и последното левче без грам срам.
Ето каква е предисторията: мой много близък приятел има сериозен здравословен проблем с разширени вени на крака и най вероятно е имал или има тромб. Както сами се досещате посетени са различни "светила" от родната медицина, но без резултат, всеки изписва различни лекарства и ..... (понеже българина не е религиозен, а суеверен - чука на дърво,поплюва,вярва на гледачки на кафе. Нищо чудно,че телевизионните баячки имат такъв успех) се е свързал с някаква гледачка от тв предаване която "преглежда" в Драгалевци :shock
Може би и защото не може да се разчита на добро здравеопазване,нито на психологическа помощ… знам ли. Направо не знам как да постъпя, да правя опити за разобеждаване, да го оставя да опита :banghead:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Re: За чародейките, врачките, гадателките.....

Мнениеот vesellin » Нед 05 юли 2009 10:22

Колега, аз също съм с разширени периферни вени на левия крак под коляното и някакъв тромбофлибит(едно топче, което пречи на вените и ги притиска). Оперираха ме преди 3 години във ВМА - София при Доц. др. К. Гиров - Началник клиника по сърдечно съдова медицина. Проблема при мен е че разширените вени са ми вродени, а не са се развили в последствие и сега започна пак да ме боли крака и трябва да се оперирам пак за да се отстранят остатъците, които не са изрязани при първата операция. Мисля да изчакам максимално време (доктора ми каза че не е наложаща все още операция, но започне ли да ми се подува и зачервява крака - трябва да реже).
Казвай на твоя близък да ходи да се реже и да забравя за бабини деветинини и лекарства.
Пил съм какво ли не от 15 годишен насам. Всякакви лекарства, баба ми чете вестник Лечител... там какво ли не се изрежда за вените, били са ми едни "склерозиращи" инжекции за забавяне на разширението, но няма отърване докато не се изрежат.

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Нед 05 юли 2009 10:43

Здравей колега благодаря за отговора, можеш ли да ми дадеш координати на твоя лекар (може и на л.с.), виждам че си останал доволен. Току що го питах и със сигурност не е ходил при Доц. др. К. Гиров

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 05 юли 2009 12:55

"Ангио", медицински център
Специализиран център по съдова хирургия и ангиография
Адрес: ул. Георги Софийски 3, ВМА - поликлиника, ет. 1, кабинети 28 ­ 35
Тел.: 922-58-55, 922-52-58, 922-59-09, факс: 958-63-81
Ангиографски изследвания: Диагностични и интервенционални рентгенологични методи за диагностика и лечение на артериални и венозни заболявания.
Организиране и провеждане на профилактични медицински прегледи съгл. Наредба № 3 на МФ.

http://www.medguide-bg.com/mc/angio/index.html
В интернет има много материали и статии за доц. Кузман Гиров. Ратършувайте се или направо идете на преглед. Малко е трудно с часовете за преглед, защото е много търсен, но с повече търпение става.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 05 юли 2009 15:05

21 Век говорим за врачки и гадатели....колеги, моля ви.... :screwy

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 05 юли 2009 15:24

Всички врачки на Сатурн!

Една от най-честите измами в БГ. Врачуване, разваляне на магии, екстрасенси, магове, гледачки и всякаква паплач. В най-общи линии хора без грам срам и с известни познания и усет в областта на психологията. Наричат се още народи лечители, но не трябва да се бъркат с народната медицина (билкова и тн.)
Разчита се предимно на обезверените тежко болни хора и техните близки, лековерни и наивни люде и тн.

Аз не бих отишъл освен със секира death

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Нед 05 юли 2009 15:42

Аз не искам да ходя на такива неща,първо защото може да ме излъжат нещо и само да си огорчявам живота,второ защото ако ще ми се случва нещо то ще се случи със или без врачуваме
Не всички обаче искат да забогатеят от това,знам тука за един дядка в Смолянско който гледа на кафе и бил познавал много неща и така.....той казва "Колкото дадеш"
И пак казвам нито вярвам,нито искам да ходя на такива

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Нед 05 юли 2009 15:49

Докато има балъци, ще има и тарикати. Лошото при тия врачки е, че ходат в повечето случаи тежко болни хора, за които и това е някаква надежда. Не знам какъв долен човек трябва да си, да правиш пари за сметка на човешкото здраве.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 05 юли 2009 17:26

Я се огледайте какво става в БГ.
Цялата държава е болна и от 19 години едни и същи се редуват да лекуват милиони от нас.Днес е поредния ни избор за лекуващи лекари.Как мислите,ще има ли ефект??Кои са балъците в случая????
Та сега да се кахърим за разни знахари и гадатели.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Нед 05 юли 2009 20:17

chefito написа:21 Век говорим за врачки и гадатели....колеги, моля ви.... :screwy

Тренирам си аз баскетбол скачам и стъпвам на криво на левия крак. До там добре стъпвам си няма оток няма кой знае болка за момента нормално.
Баща ми идва с колата и ме кара в някаква къща близо до града. Влизам аз вътре един "ВРАЧ" плюе на крака и почва да маже една мазна храчка. И ми казва спокойно и ми кълчи крака на 2-3-4-9 посоки докато не се чу едно ПУК но много силно. Човека вика
- Хааааа готово ставай тръгвай всичко е ок.
Какво ходене крака ми стана като тиква любеница. От там болница вътрешен кръвоизлев, скъсани някакви неща, спукан на 2 места крак, 3 месеца гипс.

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Нед 05 юли 2009 21:48

Моят син също беше играл баскетбол и беше стъпил така накриво,измолиха ме да го откарам там на една баба която на прага на вратата го настъпи (сина ми преди това неможеше да си стъпва на крака) и след като го настъпи бабата(само го докосна)пееше там някакви нейни си,на другия ден синът ми взе да си стъпва и на следващи вече си ходеше :shock незнам дали беше от тази баба :shock

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 06 юли 2009 7:44

didko написа:или там както се самоопределят.
Интересно ми е какво ви е мнението за тези хора, помагат, вредят или просто ти изсмукват и последното левче без грам срам.

има хора измежду тях, които наистна имат дарби и помагат много
покрай тях обаче има доволно много измет самоопределили се за надарени и пакостят до безкрай.........

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 06 юли 2009 10:06

абе че има някои необясними неща, има - отпреди е имало шрачки и гледачки, сега що да няма? :wink:

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пон 06 юли 2009 10:32

Само една слаба и болна психика може да вярва в подобни неща :screwy Вие неразбирате ли, че неможе да има такива хора ве.Неможе да има хора който знаят на всички какво ще им се случи само на тях си непознават.Как ще обяснат това много ми е интересно.Това са такива шарлатани, че нямам думи просто и незнам защо този народ се връзва на тези неща.Неможе да има такива хора който да знаят какво ще се случи и какво ти се е случило това обезмисля живота това противоречи на всички реално около нас.Няма и неможе да има такива хора разберете го!

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пон 06 юли 2009 10:54

Лично аз ,не вярвам във врачките и тем подобните неща . Не вярвам за себе си и не бих отишла ,някой да ми хвърля боб и да ми предскаже бъдещето. Каквото е писано ,това ще се случи .
Въпреки всичко си имам едно наум ,защото доста познати са се обръщали към хора с такива сподобности и са оставали доволни .
За мен е малко измищльотина ,не мога да приема такива хора да изкарват пари ,гаврейки се със здравето на хората примерно.
Със сигурност съществуват и такива ,които имат някаква дарба ,но определено не съм настроена позитивно към това .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”