Преглед и еконорми или връщат ли от кат при повече емисии?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Преглед и еконорми или връщат ли от кат при повече емисии?

Мнениеот wili98 » Чет 26 яну 2006 17:39

www.renault-bg.com написа:Не можах да мина на преглед днеска.
На колата нищо и няма, всичко си й е на ред.
Не отговаря на еконормите въведени от тази година. За инжекция - 0,3 не знам какво. А тя горката 0.55.
Пълен инжекцион, ландата работи, свещи "триточкови", катализатора си на мястото.
Ония от сервиза ми се смеят - така е като си с френска кола. На руските нормата била 2.5 -3.0
После споделиха че било от бензина, бил кофти българския, а ония от КАТ преписали нормите от Германия за нови коли - Опел.
След мене и един нов Лексус май беше - 3 годишен, първи преглед, и той не мина. Майтап.
А аз кво - да ходя до Германия да сипя бензин ли Rolling Eyes

иначе това е точният адрес
http://www.renault-bg.com/forum/viewtop ... sc&start=0

На някой да му се е случвало, и да знае за какво става въпрос... тия гадове да не са внедрили Euro 4 като задължително без да кажат?

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 26 яну 2006 17:45

Ами според мене тези цифри дето ги е писал колегата от рено форума са процент или нещо такова на вредните емисии. Ако горивната смес е богата и нямаш катализатор със сигурност няма да ги покриеш. Затова двигателят трябва да е загрял когато се измерват тези показатели.
Баси м...та ако са ги пуснали тези изисквания.Да знам да не махам катализатора.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 яну 2006 17:50

Хааа смятай ние без катализатори кво да правиме ,няма да караме ли ???

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 26 яну 2006 17:52

Хм...досега моноинжекциите изобщо не ги мереха.
Ако е вярно това ,което четох в темата в другия форум :shock .

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 26 яну 2006 17:56

Ами не съм сигурен ама мисля че дори и без катализатор да си, ако двигателя работи добре (т.е. има добро изгаряне и не е багата гориваната сместа) пак ще покриеш нормите.
Един колега ми разправяше за миналата година че са го върнали пак заради някакви показатели.Ходил при някъв човек дето доста им разбирал на карбораторите (става въпрос за ЛАда) и му го направил да покрива нормите.а този човек му казал, че ако двигателят позволява може да се смъкнат доста но щяло да се отрази и на вървежа на колата.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 яну 2006 17:57

FELIPE написа:Хм...досега моноинжекциите изобщо не ги мереха.
Ако е вярно това ,което четох в темата в другия форум :shock .

Е дано ,но все пак сме в България и всяко нещо е препоследно

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 26 яну 2006 18:16

Вчера минах на преглед и не мериха никакви газове.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 26 яну 2006 18:17

Интересно ми е, ако съм с газова уредба и без катализатор и ми кажат, че не покривам нормите когато автомобила работи на бензин, а аз им кажа, че го карам само на газ. Какво ще последва. :roll:

Това ме вкарва в размисъл дали да махам катализатора или да изчакам.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 26 яну 2006 18:29

Айде моля ви се не се излагайте с тия газове! Ако в София са толкова стриктни и си нямат друга работа ами ръчкат на хората по аспусите елате на гости в провинцията,стига колата да прилича на нещо изобщо няма да се качи на канала а направо попълват документите и заминаваш! Та нали ако всичко се проверява както трябва до 1год по улиците ще останат само коли до 3години щото дотогава не минават на преглед :evil:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 26 яну 2006 18:30

niikoo_1 нии с тебе и по този въпрос говорихме.Ами колата се проверява на горивото вписано в талона, т.е. на гориво зададено от завода производител. Никой не го интересува на какво караш.
Аз почвам доста да се чуда какво да правя. Незнам дали ще е възможно да си сваля катализатора ама така че по-късно (примерно само за проверките) пак да го сложа???
То иначе и маоята мина само с проверка на светлините. Хората и бяха познати и минах само проверка светлини и спирачки.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 26 яну 2006 19:01

което за пореден път щени накара да правим магарии
Таман си казвам абе да вземат да затегнат прегледите, то в един момент, се оказва, че кола 2004 година няма да мине еконормите, щото има "само" Евро 3, доколкото си спомням в германия трябва да покриваш Евро 2 за коли, и Евро 3 за камиони.. А ако имаш Евро 4, намаляваш данъците :)

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 26 яну 2006 22:09

Миналата събота минах на преглед в СБА. Всичко прекарват през компютър и замерват газовете. При норма 0.5 (не разбрах точно какво) резултата беше 0.29. С махнат катализатор съм. Ядосах се само за това, че на пожарогасителя пишеше годен до 2009 г., а ме накараха да платя, за да ми сложат стикер!

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 26 яну 2006 22:21

Това дето всички не сте го разбрали е нивото на СО (въглероден оксид)
На всяка една диагностика ви (го) вкарват mhihi газ анализатора за да се измери нивото на СО и да се разбере дали колата изгаря добре това дето ни продават за гориво. Тъй че всяка една нормално-работеща кола ще мине прегледа, имайки предвид че максимално допустимите норми са далеч над нормалните

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 27 яну 2006 8:31

Много отдавна минават колите на "газова диагностика" едно приятелче имаше Форд Орион 84-та 1.6 карбуратор .... ония преди три години като мушнаха сондата отзад щяха да паднат ....!!!! Онези му бяха дружки на техническия преглед и го пуснаха ... ма сега като гледам са почнали сериозно да го взимат в предвид ..... аз ще си махам катализатора ... той дрънчи .... и никаква работа не върши в моя случай:)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 27 яну 2006 10:59

аз ходя при едни маниаци, които от 2-3 години ми мерят гЪзовете, става дума за голфа, и тогава разбрах за тия норми, но мисля че беше за СО и то 0.5 беше макса, квото и да значи....колата даде 0,3 ли 0,4 ли, ония викат ти си на газ, не можаха да повярват, че е толкова, опела обаче не са го мерили-едно и също място???
иначе са тъпи парчета и се заяждат на макс, ама аз ходя нарочно, че нещо ако има да го хванат...мазохист, като си плащам 25 искам да работят

Върни се в “ОФФ-Топик - други”