Справедлива цена - допитване ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
nmarinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Справедлива цена - допитване ?

Мнениеот nmarinov » Чет 16 юли 2009 16:14

Здравейте колеги,

предстои ми скоро закупуване на апартамент, в него има монтирана кухня + електроуреди. Всичко е ново, но уредите са монтирани преди доста време и съотвеното гаранционният им срок е през изтичане, продавача остави на мен да реша каква би била справедливата цена според мен и да предложа нещо. Посъветвайте ме как да я калкулирам , на мен ми се върти нещо от около 25% надолу от цената на ново с гаранция............

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Справедлива цена - допитване ?

Мнениеот chefito » Чет 16 юли 2009 16:17

Кажи марките на уредите....ако са някакви китайчета...или турчета....по-добре бутай с поне 40-50% защото животеца им не е много дълъг...ако е качествени уреди едни 30% ми се виждат разумни....

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 16 юли 2009 16:24

Въпросът ти е доста индивидуален.
Зависи дали цената на апартамента за теб е достатъчно ниска за да се прежалиш и за тези уреди.
Маркови ли са,доколкото в наши дни може да се говори за марки и качество или са мейд ин гаража отсреща.
На теб ще ти трябват ли всички тези неща,харесва ли ти дизайна на кухнята и би ли ползвал нещо,от което друг е ял,правил си е ядене и т.н........
Аз например,като сменях апартамент смених изцяло оборудването на банята и тоалетната,нищо че бяха на 3 месеца.Просто там където друг е вършил физиологичните си нужди,щом ще е мое не ме кефи идеята да споделям чужди спомени. mhihi mhihi
А за да не бъда съвсем офф,направо говори за едни 50 процента.Следгаранционното обслужвне в България е филм изпълнен с много драми и екшън.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 16 юли 2009 16:26

jordanpar написа:Следгаранционното обслужвне в България е филм изпълнен с много драми и екшън.

Напълно съгласен и дори ще допълня, че в цял свят е така...затова просто хвърляш и ново... :да:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 16 юли 2009 16:35

40-50% сам реши надолу,ако му изнаса,ако не да си ги взема и си купи нови с пълна гаранция,защото къв к** е след гаранционния ремонт немам думи mhihi

nmarinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmarinov » Чет 16 юли 2009 17:00

кухнята е чисто нова както и уредите и не са ползвани, проблема е че някой от тях са вградени, пералня , фурна и т.н . Има и ясна индикация че след демонтажа от страна на фирмата продавач ще си скубя косите с поломената кухня, като олюпени плотове, фурнири и т.н

Уредите са фагор, горение и конеляно, излизат около 2700лв по оферта - хладилник с малка камера, вградена печка, отделно 2 газови котлона + 2 електрически + някакъв абсорбатор

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 16 юли 2009 17:08

Fagor и Gorenje са сравнително качествени и според мен ще изкарат...сваляй им на тях с по 40%....конелиано други колеги да споделят....

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 16 юли 2009 17:12

Значи си малко пред свършен факт да си я оставиш в този вид.А и ти една лоша марка не спомена.
Насочи си усилията за 50 процента оценяване на оборудването,в крайна сметка края на гаранционния срок щом наближава,в сервиза не ги интересува колко време от закупуването си ползвал уредите или те просто са стояли,а дали все още са в гаранция или не.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Чет 16 юли 2009 17:15

nmarinov написа: излизат около 2700лв по оферта

Колко хиляди лева даваш за апартамента, че ти е останал проблема в тези 2700лв :roll:
Като са чисто нови какъв е проблема? И сам да си ги купиш от магазина пак може да са с производство 2007-2008 и да ти се развалят след 2 години,когато и тази гаранция ще е отпаднала. Ако цената на апартамента е изгодна го взимай без да го мислиш толкова на дребно :wink: И жив и здрав да си го дооборудваш по твой вкус Изображение

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 16 юли 2009 17:18

eos написа:.
Като са чисто нови какъв е проблема? И сам да си ги купиш от магазина пак може да са с производство 2007-2008 и да ти се развалят след 2 години,когато и тази гаранция ще е отпаднала.

50 процента спестени от 2700 лева са добра добавка за закупуване на по-добър телевизор,озвучителна уредба или друго.Аз лично никога не съм бягал от 1350 лева.А и датата на гаранционния срок започва да тече от датата на закупуване ,а не от производство на даден уред.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 16 юли 2009 17:52

nmarinov написа:кухнята е чисто нова както и уредите и не са ползвани, проблема е че някой от тях са вградени, пералня , фурна и т.н . Има и ясна индикация че след демонтажа от страна на фирмата продавач ще си скубя косите с поломената кухня, като олюпени плотове, фурнири и т.н

Уредите са фагор, горение и конеляно, излизат около 2700лв по оферта - хладилник с малка камера, вградена печка, отделно 2 газови котлона + 2 електрически + някакъв абсорбатор

2700 към момента ли е тази цена ? защото само за малък хладилник (вграден ли е), с печка, котлони и НЯКАКЪВ абсорбатор (а това си е важно да е хубав) ми се вижда много дебела цена към днешна дата ... незнам, аз си мисля за нещо около и под 1000 лева, нови от същите марки (освен ако не е някоя дизайнерска серия на Горение) би следвало да си ги купиш за до 2000 лева (като ги вземеш наведнъж от 1 магазин) ... бих платил до 50% от сегашната им цена.

Демонтажът не би трябвало да доведе до поломване, както ти индикират от фирмата, по скоро на продавача не му се занимава с демонтажа им :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 16 юли 2009 22:26

nmarinov написа:Уредите са фагор, горение и конеляно, излизат около 2700лв по оферта - хладилник с малка камера, вградена печка, отделно 2 газови котлона + 2 електрически + някакъв абсорбатор

Тоя продавач да вземе да се разходи по магазините и да провери колко излиза в момента този набор от уреди понеже на мен тези 2700 ми се струват абсурдни за това което описваш ! Да не отварям сайта на някой магазин за техника но мисля че за 1500лв ще се обзаведеш със нови от не по-лоши марки ! Повече от хиляда лева аз не бих дал в никакъв случай а демонтажа може да го извърши всеки средно грамотен човек с малко подръчни инструменти без никакви последствия за мебелите-те се прецакват при монтажа а не при демонтажа :!:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 16 юли 2009 22:37

50% офф от цената, както са предложили колеги по-горе е добре.
Само един съвет малко в друга посока - не би ли трябвало продавачът да обяви цена, за това, което продава, а не ти да гадаеш?! :roll: Тези колко са стрували като са купени не играят ... Ако иска, да си ги взема, ти ще си купиш нови, с гаранция, дори и да са за малко повече пари. Да не говорим, че уредите за вграждане са с горе-долу стандартни размери, което означава, че нови биха паснали почти без проблем.
И един сходен пример - преди време мои приятели купуваха апартамент. Искаха им 2000 лева за цялото! обзавеждане без уредите. В крайна сметка се договориха за 1000 лева за обзавеждането на цялата детска стая, поръчково от естествен масив, почти ново. Така че ...

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 17 юли 2009 7:43

...........
..............моето мнение че уредите са хубави марки особено Гореня и Фагор,за Конелиано нищо неказвам,така че преспокойно мое му дадеш 1,2-1,4кач пара,сам си прецени,ако почне се дърпа директно да си ги взема и точка. :Mr Green Fun

Последна промяна от MITKO_DVD на Съб 18 юли 2009 10:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 17 юли 2009 10:54

Горене и Фагор са читави марки/особенно първата и особенно моделите за вграждане/ ,обаче тва няма нищо общо с цената.Прецени колко работа ти жършат и така ги оцени /виж ако си копуваш нови/по твои избор/ колко ще ти легнат/ и раздели цената на две.Тва че са вградени не е никва грижа/те са с стандартни размери/ - единствено като смяташ ти за колко би ги купил гледаи вградени щото са по-съпи.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”