Ще правят Перник сметище!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Ще правят Перник сметище!!!

Мнениеот Даскала™ » Сря 22 фев 2006 10:08

Еваларката на ба'т Бойко.Нестига че сме промишлен град па и оше.Кво си вика я тея там радиоактивните няма да им се отрази и боклука на София да си хвърляме там.Обаче не са уцелили града и хората с които да си правят експерименти.Опитаха се и тировете да прекарват през Перник - не стана.Най-много некой сакътлък да стане сега
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 22 фев 2006 10:14

bleh1 bleh1 bananarock bananarock
Невярвам да сипят боклука на центъра на Перник, вероятно ще има сметище извън града.
dark

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 22 фев 2006 10:16

Ако разбираш 1 км от жилищен блок извън града,аз не го разбирам :evil:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 22 фев 2006 10:22

По-този въпрос винаги ще има конфликти... Така, че най-добре да не се караме и спориме за глупости... :roll: Мисля, че това не е правилното решение..., да се направи сметище до ПЕРНИК.. Нищо не пречи боклука да се извозва далече от населени места..., не вярвам да няма такова място..., но както винаги интересите на няко хора са преди всичко...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 22 фев 2006 10:25

абе нали фабрика за балиране и енергийна ефективност от боклука и по евтино парно заради инсталации дето горят или такм каквото го правят.... пак ли кьорфишеци ???
бах-не е добре!
откъде-накъде па в перник да го извозват?

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Сря 22 фев 2006 10:39

.. пичовееее ... фабриката за преработка на отпадъците е 100% чиста и т.н. .. всичко зависи от технологията .. аз съм консултант на търговското представителство на една от фирмите които имат интерес да правят такава фабрика .. технологията им е същата като тази във Виена .. а там е в центъра на града .. :wink: ... лощото е че по стар български обичай става .. каквото винаги е ставало .. ".. дай тука едни ХХХХХ евро и ще видиме ..." ... и накрая парите за инвестиции отиват за рушвети .. прави се нещо дето криво ляво работи .. ама не отговоряло на 90% от изискванията ... карай .. за толкова пари .. толкова .. 8)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 22 фев 2006 16:57

В Холандия си опаковат балите слама по същата технология както ние тука боклука, и говорят глупости. Не мога да разбера как мойе да обясняваш на хората колко е екологично чисто и дрън дрън при положение че те го виждат с очите си. А тоя завод защо не се направи някаде , в район с висока безработица, за да се подсигурят работни места...... защото се оскъпява транспорта и безбожно високите такси смет няма да стигнат най вероятно:(
А Даскале не знам дали си виждал като тръгнеш от перник за софия през планината и след Мошино срещу входа на мината някаде има една отбивка за наляво и една огромна табела От тея със звездичките с пари от европеиците дето се слагат, та на тази табела пише "депо за отпадъци лот 3" не знам си какво . Имаш ли представа каква простотия ще се прави там че на мене ми е доста чудно. Да не са почнали някое депо за химични отпадъци или сметище или де да знам какво ???

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 22 фев 2006 17:02

Някой ходил ли е на площадката за балиране в Кремиковци?Аз само минавах от там,зверска воня.Показваха и в Австрия и в Белгия но там хората работиха по бели престилки...тук отново нещо е спестено и местните да му мислят.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 22 фев 2006 19:26

Maks написа: и местните да му мислят.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Сря 22 фев 2006 20:39

zaro написа:А Даскале не знам дали си виждал като тръгнеш от перник за софия през планината и след Мошино срещу входа на мината някаде има една отбивка за наляво и една огромна табела От тея със звездичките с пари от европеиците дето се слагат, та на тази табела пише "депо за отпадъци лот 3" не знам си какво . Имаш ли представа каква простотия ще се прави там че на мене ми е доста чудно. Да не са почнали някое депо за химични отпадъци или сметище или де да знам какво ???

Това трябваше да е фабрика за преработване на отпадъци и работеха усилено в началото, направиха някви огромни площадки, обаче май са свършили парите и от известно време не работят. Ще мина някой ден да видя дали са почнали да работят или пак някой си е източил парите...

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 22 фев 2006 21:07

rado_mit написа:.. лощото е че по стар български обичай става .. каквото винаги е ставало .. ".. дай тука едни ХХХХХ евро и ще видиме ..." ... и накрая парите за инвестиции отиват за рушвети .. прави се нещо дето криво ляво работи .. ама не отговоряло на 90% от изискванията ... карай .. за толкова пари .. толкова ..

правилно, така става и ще продължава да става за съжаление на българския народ

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 22 фев 2006 21:39

Ето една фабрика за изгаряне на отпадаци в центъра на градчето Darmstadt на
30-тина километра от Франкфурт.
Изображение

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 23 фев 2006 11:03

Пък и пътя София-Перник ще вземат да оправят :-)
Че иначе боклуците ще се разпилеят още на караулката :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Чет 23 фев 2006 11:19

е аз какво да кажа като вече направиха такава плащадка близо до нас и там ги балират,нито пътя оправиха нито нищо :evil:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 23 фев 2006 11:41

Maks написа:Някой ходил ли е на площадката за балиране в Кремиковци?Аз само минавах от там,зверска воня.Показваха и в Австрия и в Белгия но там хората работиха по бели престилки...тук отново нещо е спестено и местните да му мислят.

.. ами как няма да е зверска воня .. като тази технология е приложима при разделно събиране само .. а тука за по евтинко .. и по бързичко .. само пресата и опаковачката ... всичко накуп .. и след 10 дни балата започва да се надува щото вътре с станало /.. няма просто такава емотика ../ .. имаше два случая буквално да се взривят балите .. и от тогава ги карат да ги дупчат ..
.. естествено .. през дупките изтичат едни такива неща ..... :horror: .. просто не е истина .. и смрадта е ... мамаааааааааааа .. :horror: :horror: :horror: ..

Върни се в “ОФФ-Топик - други”