знач, че тук има колеги занимаващи се с право, строителство и тн. Пиша тази тема с молба за консултация и съвет как да процедирам. Случаят е следния:
В непосредствена близост до блокът в който живея има запусната от много години къща. Къщата е много стара. Тухлена три етажна сграда с гредоред. Строена е 20-те години. Имам спомен от дете, че някога там живееха хора... Последните 15 години може би къщата е необитаема. Това което се чува в махалата е, че имота е спорен м/у наследници. Преди много лета се бяха заселили клошари вътре. Дойде един човек с банда яко майстори, опънаха ограда, завариха решетки и се изпариха. От тогава ни вест ни кост. Сградата се руши с всеки измила ден. Стените са се пропукали, покрива е пропаднал, гредореда се е изтърбушил, пада мазилка и керемиди, коминът се люлее от вятъра...
Проблемът е, че сградата е на точно два метра от двора в който си паркираме колите. Не е за сефте да сляза сутрин и по колата ми да има парчета мазилка. Не спирам да си мисля за двете момичета които нелепо загинаха под развалините на сграда в центъра на София преди няколко години... Страх ме е не само за автомобилът, а и за мен самият. В дворът ни постоянно влизат и излизат хора защото има ателие зад блока, ние си ремонтираме и мием колите там, децата на съседите си играят далеч от улицата и тн.
Днес хванах и наснимах проклетията:
Дилемата е аз ли се параноясвам излишно или имам основания да търся съдействие от властите? Към кои власти да се обърна и по какъв ред? Какво мога да очаквам евентуално от общината? (акт към собственика не ми върши никаква работа)
Ако има смисъл бих искал първо да сезирам отговорните власти и ако не сработи вече ще търсим помощ от пресата, но на този етап едва стартирам, та всякакви практически съвети ще са ми от полза.
Мерси