Въпрос за ибей

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Въпрос за ибей

Мнениеот feikot » Сря 29 юли 2009 19:49

Здравейте колеги,има ли начин да има измамник в ибей ( естествено че има начин,но дали е възможно да се разбере )
Сега ще Ви кажа за какво питам.Харесах си едни фарчета.http://cgi.ebay.com/ebaymotors/98-00-VW ... ccessories
И го питах пича колко струва доставката до България.Отговори ми,но писмото на пощата ми дойде,все едно той ме пита.
Както и да е.Изтече срока на фаровете след 4-5 часа,и аз на другия ден като исках да ги видя,и кликнах на линка, ми излезе invalid item.Това ме кара да мисля че хич го няма тоя папурко.Има 5974 фиидбека,от които доста са неутрални и отрицателни - 73 отрицателни,49 неутрални и 6162 поситивни.

А предния път като го гледах ми се стори че има 0 фиидбека.

На писмото в пощата ми като цъкна на респонд,да му отговоря,ми отваря моите фиидбеци.Изображение

В менюто писма в сайта,нямам получени от него.Това мога да го разбера-писал ми е от мейла,не от ибей. Но не ми е като текст,ами като писмо от ибей
Та се чудя сега дали да ги поръчвам тия фарс,или не.Ама много ми легнаха на сърцето,а да пия студена вода за 5 стотака,не искам да става.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Re: Въпрос за ибей

Мнениеот anger » Сря 29 юли 2009 20:20

Възможно е да е измама, но по - добре потърси същите фарове в английския или немския ибей. С тези ще си навлечеш беля на главата - мито, ДДС, цял ден мотане в митницата, декларации и т. н.

П. С.: Нормално е, след като изтече срока и ти не си печелившия да не може повече да видиш страницата. А, и, да - някой път така идват писмата - зависи продавача как му е кеф да ти отговори. Аз така един го бях заплашил, щото не ми отговаря, а той човека ми писал, ама кой да чете, където трябва...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 29 юли 2009 20:45

Е добре де, тия стоки които са от САЩ каква е процедурата с тях ??? Трябва да ходя по митници и да попълвам декларации какво е що е ? Така ли ? Защото всички стоки които са идвали до сега при мен, са идвали директно в пощата.Отивам и си вземам каквото ми е пратено,че и ЛК не ми искат.

Защо така правят със стоките от США ?

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 29 юли 2009 20:48

Ако е над 50 $ с транспорта се ходи на митница.
Един път съм го ял така с един ксенон.
Пък така от ЕС ти идва вкъщи, ако ще да е колкото ще пари :)
Явно досега си купувал дреболии, та затова ти е идвало вкъщи.
А и митница се минава не само от США, ами от всички държави извън ЕС.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 29 юли 2009 21:06

Телефон за 300 $.Но като се замисля чайника го беше писал 80 май,или 36.То доста неща съм поръчвал,но наистина вписват някакви минимални суми.Тия хамериканци сигурно са примерни и няма да излъжат.Явно за това така се е получавало.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 29 юли 2009 21:40

Да, ако се пише като подарък за малка сума, няма грижи. Но иначе е доста занимавка, а и допълнителен разход (мито, ДДС, печат на декларация).

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 29 юли 2009 21:41

Подарък е всеки път,но цената наистина не си спомням ,а и не пазя пликовете но си спомням че едната наистина беше към 80 $

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 29 юли 2009 21:44

Същите стоки ги има в английския ибей. Аз като си поръчах парктроника оттам викам еее, Англия - качество, това - онова. Но като дойде тук се оказа, че е Мейд ин Чайна фор някой си ин Ингланд. Наистина качеството е отлично, но пак от Чайна е тръгнало...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 29 юли 2009 21:47

Всичко е от там,едно време слави разправяше един виц - ..... и като вдигнах опашката на кравата и там пишеше мейд ин чайна. Така че,стига да има куалитат контрол,нема значка къде е !

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 29 юли 2009 21:53

Тоя скрийншот, дето си го пуснал, е от майла ти, а не от ибей, нали? Ако да, то ти си му пуснал майл, на който той е отговорил чрез елементарен майл, на който той е направил TOFU (топик горе, пълен цитат на твоя майл отдолу) - ясно се вижда на снимката. Твоя мейл клиент(абв препдполагам) интерпретира хтмл отговора му като уеб страница, затова на тебе графично ти се струва, че майла е от ибей.

А иначе за фаровете: аз от такива мизерници не купувам - неговия фийдбак 1:1 като pattern е фийдбак на човек, които продава стока, която я няма налична, и я купува с пари от току-що продадени стоки. Един вид пирамида. Характерното за тези продавачи е 4 или 5 цифрен фийдбек и 95-99 % позитивни, които обаче са прекалено малко, ако човек търгува професионално. Негативните най-често в такива случай са по повод на забавена доставка или грешна стока.

Аз бих зарязал.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 29 юли 2009 22:05

Може и да си прав,за това послушах колегата който ми препоръча ко.ук и намерих аналогично същите фарове.Но се чудя дали няма да стане така че да са настроени за тяхното движение и десния да свети надолу а левия да гони катеричките.За нашето трябва да са обратно ,нали?
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-VW-PASSAT-B5- ... 286.c0.m14

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 30 юли 2009 0:08

"...and suitable for right hand drive cars."

съвместими с коли с десен волан....Както и да се тълкува това (в смисъл не значи "изключително и само за десен волан")

Върни се в “ОФФ-Топик - други”