въпрос за Allianz застрахователи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

въпрос за Allianz застрахователи

Мнениеот besniaa » Сря 26 авг 2009 8:44

Имам въпрос за ЗД Allianz... Искам да направя каско там, на автомобил над 10год (11 по-точно).. Интересува ме - при евентуална щета как се процедира - вкарват автомобила в определен сервиз, посочен от тях или аз го карам някъде, а те поемат щетите според оценката... Въпроса ми е провокиран от това, че сервиза, с който работят в града не е с много положително мнение като качество и време...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за Allianz застрахователи

Мнениеот Aneto » Сря 26 авг 2009 10:03

А ти провери дали изобщо застраховат над 10 годишни коли. Май точно Алианц имаха някакво ограничение, може да не е точно десет години, но има такова. Спомням си, понеже аз като купих колата най-напред при тях отидох и ми отказаха, при тях имам само автоасистанс за 25 кинта на година. Но отказаха да ми направят каско.

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Сря 26 авг 2009 10:07

правят и на много над 10 годишни!На мен ми обадиха 450 лв при оценка на 3800 :lol: на петнадесет годишен голф

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Сря 26 авг 2009 12:08

дотук хубаво, ама ме интересува въпроса със сервиза как стои :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 26 авг 2009 12:42

Специално за Allianz не знам какви са условията, но при повечето застрахователи за по-старите коли се плаща по експертна оценка, а след това си я правиш където искаш.

Последна промяна от Winner25 на Сря 26 авг 2009 22:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Сря 26 авг 2009 21:24

айде, дайте акълец ;)

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 26 авг 2009 23:38

ако искаш да ползваш "доверен сервиз" или да ти плащат по "фактури" при ликвидиране на евентуални щети може да си направиш каското в дзи, условието е застрахователната премия да е над 400 кинта

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Чет 27 авг 2009 0:59

ако имам проблем (тенекеджийски) искам да използвам услугите на някой от 3-4 набелязани... но не и този, с който работят Allianz... а на тях се спрях като фирма, защото ми харесват условията и цените им... за ДЗИ конкретно в града не мога да кажа хубава дума, а напротив... за една обикновена бланка за двустранен протокол, която трябваше да взема спешно от тях ми изгубиха 3 часа, въртене около 20км и търпене на просташкото им отношение, сякаш са собственици...

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 27 авг 2009 8:46

Виж са колега-да кажем че имам наблюдения над Алианц...
По ред на написаното от тебе-ще ти застраховат колата, но цената няма да е много приятна.
Щети изплащат когато всичко си е както трябва- демек протоколи и прочие. При 10 годишен автомобил никой няма да те праща в доверен сервиз- вариантите са или фактурна стойност или експертна оценка.
При фактурната стойност обаче има един тънък момент- ще ти признаят фактурата, ако сумата е ДО цената на сервизите с които те работят (демек доверените сервизи). Ако я надвишава няма да платят повече от това което биха платили в доверен сервиз (щото ти може да си донесеш и фактура от Порше БГ за ремонта, ама....). Та от всичко изброено за мен най-добрия вариант си остава експертна оценка. Имам 2 коли застраховани при тях и бих казал че сумите които изплащат по експертна оценка покриват на 80-90% цената на ремонта в нормален сервиз (а аз държа да знам кой ми прави колата и как). В някой случаи дори може да си на +!

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Чет 27 авг 2009 8:48

neon написа:Виж са колега-да кажем че имам наблюдения над Алианц...
По ред на написаното от тебе-ще ти застраховат колата, но цената няма да е много приятна.
Щети изплащат когато всичко си е както трябва- демек протоколи и прочие. При 10 годишен автомобил никой няма да те праща в доверен сервиз- вариантите са или фактурна стойност или експертна оценка.
При фактурната стойност обаче има един тънък момент- ще ти признаят фактурата, ако сумата е ДО цената на сервизите с които те работят (демек доверените сервизи). Ако я надвишава няма да платят повече от това което биха платили в доверен сервиз (щото ти може да си донесеш и фактура от Порше БГ за ремонта, ама....). Та от всичко изброено за мен най-добрия вариант си остава експертна оценка. Имам 2 коли застраховани при тях и бих казал че сумите които изплащат по експертна оценка покриват на 80-90% цената на ремонта в нормален сервиз (а аз държа да знам кой ми прави колата и как). В някой случаи дори може да си на +!

Ей това е информация, която търся... Много ти благодаря за точния и изчерпателен отговор! :beer

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 31 авг 2009 9:30

няма смисъл твоята кола в алианц
стара е за тях
не плащат добре за такива коли