Обаждане на 112.. уникални глупаци!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Обаждане на 112.. уникални глупаци!

Мнениеот Vizor » Сря 26 авг 2009 8:52

Прибирам се към къщи и гледам на спирката на Опълченска и Пиротска 2 патерици подпряни на оградата на градинката и полу на оградата и полу в градинката лежи жена на около 60-65 години. Обаждам се аз на 112 защото всички гледаха глупаво и нищо не правеха.
Та разговора протече по следния начин долу горе:

- Извинете може ли да пратите една линейка на Пиротска и Опълченска на спирката защото има една жена с патерици, която лежи неподвижно.
- От къде се обаждате?
- От спирката... (можех да и кажа, че се обаждам от Самсунг-а си и не виждам какво толкова и е зор като и съобщавам, че явно има пострадал (може би) човек)
- В какво състояние е жената?
- Ами или спи доста дълбоко или е в безсъзнание?!?
- Ами побутнете я малко и проверете.
- Изобщо чухте ли, че има патерици до жената (2 на брой).. от къде да знам в какво състояние е и дали няма да направя още по-зле нещата?!?
- Добре господине.. проверете и ми кажете!
- Ама госпожо.. аз за това ВИ се обаждам да пратите лекар да провери защото аз определено не съм лекар и нищо не мога да ви кажа повече от това, което вече ви казах!
- От къде се обаждате?
- (тука вече видно поядосан) Вземете листче и химикалче! ууууллллиииицаааа ПИРОТСКА и уллллииииццаа ОПЪЛЧЕНСКА! Записахте ли?
- Да. Кой се обажда.
- (казах си 2-те имена и в същото време покрай мен мина една патрулка, от която полицайте погледнаха жената и си продължиха бавната разходка)
- Добре де защо не отидете да проверите в какво състояние е жената? На колко години е?
- Може би около 60-те и пак ви казвам.. Жената е почти по лице на земята! Ако я обърна и и е наранен гръбнака.. за убийство ли ще ме съдите после? Може ли да кажа в съда, че вие сте ме накарали?
- (оная вече тотално ядосана започна да ми вика по телефона как може такова нещо и как така не мога да проверя в какво състояние е)
- (прекъснах я малко сопнато) ..извинете.. ако не си харесвате работата защо не отидете да продавате закуски в някое училище примерно? (тука се сетих за тази реклама http://www.vbox7.com/play:0422a5ca )
- Добре господине ще пратим линейка. (И ми затвори)

112.. хех..
чаках на спирката около 30 минути
по едно време жената се събуди и се поразмърда (попсува) и пак заспа като половината и крака висяха надолу. Говореше нещо доста несвързано.. линейка не дойде.
Ами.. дано на никой не му се налага да разчита на тоя номер...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Обаждане на 112.. ебати глупаците!

Мнениеот blinder » Сря 26 авг 2009 8:59

Визорски това е ясно доста отдавна, изобщо не се учудвай.
Наистина да не се налага на някой да ползва услугите на тоя "спешен" телефон.
Сещам се и Боби с13 имаше такава случка скоро, момчето изтичало до паркинга, където му е колата и закарал майка си до болницата.Явно има ЯКИ задръствания в столицата посреднощ и ликейката макар спешиалния си режим на движение, неможе да пристигне навреме...а дали изобщо знае, че трябва да ходи някъде :?:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 26 авг 2009 9:02

хах.
като катастрофирах на цариградско храних един дебил от 112.
викам има птп-известете кат че задръстваме движението, в лявата лента на цариградско сме. посока пловдив, веднага след хотел плиска. дотука , мисля че на всеки стана ясно точно къде съм се ударил! да ама не и на льольо...
къде сте по точно?
след плиска-виждам хотела, не повече от 100-200 метра сме от него.
коя посока?
пловдив.
до кой блок сте? (!??!)
викам-не знам бе човек! в лявата лента на цариградско съм-кое не разбра? да пресека целия булевард ли искаш сега, за да ти кажа пред кой блок съм???
ми да-провери. и затвори...!
лелеееее откачих! :mad:
пак звъня.
оня-пак същия.
викам:
ей! (цитирам абслоютно дословно!) не ми затваряй, защото ще те намеря и ще стане много лошо! току-що катастрофирах бе тъпанар! не ме пращай да изследвам квартала, а ми прати тъпите куки!
пяна ми хвърчеше от устата!
при което оня най безочливо ми заяви да не съм му крещял...нищо не можел да направи...
и пак затвори.
е те така.
112...

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 26 авг 2009 9:09

Веднъж пред мен блъснах колоездач (доста силен челен сблъсък) Всички се струпаха да гледат а аз почнах да търча да търся табела как се казва улицата и на кой номер се случва инцидента чак след това звъннах на 112 и явно бях първия обадил се и успешно преминал изпита им за ориентация. За съжаление такова е положението със спешния ни телефон, да не ти се налага :roll:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 26 авг 2009 9:13

Извадки от статия от електронна медия:

Според закона записите от обажданията на телефон 112 се пазят три години, като те могат да се използват и в процеса на различни разследвания. Има текст от закона, според който длъжностните лица, включително операторите на телефона, ще носят санкции, ако не изпълнят задълженията си по този закон. Те са между 200 и 500 лв., ако не подлежат на по-тежко наказание.Тел.112 приема сигнали на граждани.Oбаче никъде не е записано в какъв срок трябва да реагират съответните сили.Операторите в центровете са с ранг младши и главен специалист. Първите получават заплата около 280-300 лв., а вторите 350 лв. Към това получават по 2 лв. на ден за тонизираща напитка, ако са дневна смяна, и по 2.50 лв., ако са нощна. Освен това нощното дежурство им се е заплащало по 10 стотинки на час до 1 юли и по 25 стотинки на час след това. В същото време тези хора работят по 12 часа на дежурство, част от тях са с по няколко чужди езика.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 26 авг 2009 9:19

На мен са ми вършели работа пък.
Реагираха бързо и адекватно преди време, когато почти всяка вечер им се обаждах по повод един малоумен съсед - пияндур-чалга-нинджа-терминатор.

А също и няколко пъти за спешна помощ, но тогава нещата бяха почти неспасяеми...

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 26 авг 2009 9:23

кво значение има колко вземат, да си сменят професията като не им харесва, там ли си трябва да си вършиш работата. аз съм звънял на 112, на спирита в Бургас ме бяха запушили, обадих им се към 2 посред нощ, беше любезно момчето и нямаше проблеми с ориентацията, каза пращаме патрул, аз седях не повече от 10 мин, патрулка не дойде, ама един излезе и се измъкнах, та ги оставих да си проверят без да знам кога са отишли, не останах с лошо впечатление, очевдино е до оператор

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 26 авг 2009 9:25

не знам кой и какво им плаща, но предполага се че щом им звъня-значи не съм си легнал в хола с питие пред телевизора да релаксирам и ми е скука...
има понятия като стрес, шок и прочие... а ако съм някой, дето му е лабав ангела и ми се плете езика бод зад игла и джак дъ рийпър почти ми е заврял сатър в задника-фо праиме? те трябва да минават обучение как да се държат и най вече какво да казват, за да успокоят хората и най бързо да пратят който трябва. в крайна сметка са диспечери-нищо повече! праща кола в тая посока, докато е с мене на телефона и после доизяснява в ефир дет' се вика. не да ме праща мене да си търся сам патрулка.
къде си бе? там и там. я иди през 2 преки вдясно има патрулка-таман се обадиха че са си допили кафето... а в другата и после вляво има линейка...ииии баси късметлията дет' си днеска! вчера един го пратихме от красна поляна до хаджи димитър, че там беше най близката патрулка...
:screwy :banghead:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 26 авг 2009 9:31

миналата седмица им звънях да съобщя за луд на пътя :) реагираха си се прилично ...

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Сря 26 авг 2009 9:31

viewtopic.php?f=60&t=125655&hilit=%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89
Същата работа....телефон 112 явно е било като всичко останало "всяко чудо за 3 дни"

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 26 авг 2009 9:45

Tyan написа:миналата седмица им звънях да съобщя за луд на пътя :) реагираха си се прилично ...

:sly :sly :sly

Иначе от филмите по Reality TV се вижда как трябва да се държи един оператор..... :?

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 26 авг 2009 9:52

Реагират тия от 112, ама някак странно.
Миналата година се случи така, че трябваше да ги викам, ползвам гсм-а си.
- Обаждам се от Нац. спортна академия, на ул.Гургулят
- Приеха обаждането
След 3 минути - те звънят на мобилния ми!!!! :shock :shock
Въпросът който поучавам е:
- А бихте ли обяснили къде е ул.Гургулят и от къде да мине нашата линейка??????
Шок!!!!

На три мнути пеша е Първа градска!!!!!!!!!!!!! Аз до там да бях изтичала! Само дето човека не знаехме дали да го местим и какво да правим, все пак не сме лекари.
Верно, за десетина минути дойде линейка, ама поне на операторите да им качат един гугл мапс та да знаят коя улица у софия къде се намира, а не някой да им обяснява по телефона.
Така че от тогава малко се съмнявам в тяхната "компетенция"

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 26 авг 2009 9:55

Де*а не знам защо като има наистина сериозен проблем реагират като идиоти, а като е някаква глупост реакциите им са светкавични. Имам и пример:

От моя офис в бизнес парка се вижда Малинов и от другата страна на булеварда има строеж. Гледам аз пред строежа едни 10 мургави симпатяги по сред бял ден вадят един дебел кабел в стил "Дядо вади ряпа" от шахтата. Нито са в работно облекло, нито около тях има някой който да прилича на технически ръководител няма и сервизана кола паркирана близо до тях. И реших да сигнализирам за странната случка на прослувутия 112. Вдига жена:

- Добър ден.
- Добър ден.
- Намирам се в Бизнес парк София в сграда 8 и виждам (горспоменатата случка на гореспоменатото място).
- Господине може ли имената ви?
- (Представям се). последва можеби единствения тъп въпрос:
- Вие ходихте ли да ги питате...?
- (!?&@#&?!) Не! Пък и не виждам причина да го направя!
Девойчето явно се стресна:
- Ами благодаря ви за обаждането, ще изпратим някой да провери.

2 мин по-късно имаше патрулна кола на мястото. В крайна сметка се появи някакъв с гащиризон в зелено и жълто (най-вероятно служител на "Мега Ел") с някакви бумаги Полицаите ги провериха и си заминаха.

И 10 мин след обаждането ми си бяха свършили работата и "Дядо" продължи да "вади ряпа".

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 26 авг 2009 10:47

blinder написа:Визорски това е ясно доста отдавна, изобщо не се учудвай.
Наистина да не се налага на някой да ползва услугите на тоя "спешен" телефон.
Сещам се и Боби с13 имаше такава случка скоро, момчето изтичало до паркинга, където му е колата и закарал майка си до болницата.Явно има ЯКИ задръствания в столицата посреднощ и ликейката макар спешиалния си режим на движение, неможе да пристигне навреме...а дали изобщо знае, че трябва да ходи някъде :?:

брат, бъркаш. Но ако можех тогава да оставя майка ми щях да изтичам вместо да ги чакам 50мин

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 26 авг 2009 10:53

Явно трябва да имаме късмет да попаднем на читав оператор.
Защото ако ни вдигне такъв като на Визи и Васко си бало майката.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”