измамници
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- radi_laif
- Автомобил:
- Двигател:
измамници
Здравейте колеги преди няколко дена две лица дойдоха в офиса ми предлагащи земеделска земя за продажба на обща стойност 14000 хиляди лева направих проверка в служба вписване и там не установиха да има продажба и съответно им ги платих на пълномощно с предварителен договор и разписка но впоследствие се установи че лицата идвали в офиса ми са били с фалшиви лични карти знам че възможността да се издирят е нулева подал съм жалби където трябва но все пак сме доста хора и във форума ще се опитам да прикача снимките им ако някой може да помогне мерси предварително
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: измамници
Съжалявам за случката, дано ги хванат от полицията.
Как се разбра че личните им карти са фалшиви, в последствие явно е станало, толкова ли са добри копията?
Как се разбра че личните им карти са фалшиви, в последствие явно е станало, толкова ли са добри копията?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен много лесно си се хванал на глупава измама
- radi_laif
- Автомобил:
- Двигател:
не мисли така при условие че в общинска служба са им изкарали скици, характеристики на имотите и даначни оценки а и в съда не излиза продажба
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Този долния го даваха по новините
по същата схема е продал чужд апартамент в София
по същата схема е продал чужд апартамент в София
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ок, аз не искам да се заяждам, извинявай
Обаче ако в службата по вписвания не е излезнала информация за предварителни покупко-продажби на земите, а ти си купил земята с чисто удостоверение, не трябва ли да проявиш претенции към самата Агенция по вписвания?
Опише малко по- подробно какво ти се е случило, защото не разбрах напълно врътката на тия

Опише малко по- подробно какво ти се е случило, защото не разбрах напълно врътката на тия
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
До колкото разбрах по новините,
тея маймуни набелязват чужд имот, който всъщност изобщо не се продава,
откриват личните данни на собственика, правят си необходимите фалшиви документи
( лична карта с името на собственика и тяхна снимка и нотариален акт или пълномощно например ) и съответно продават чуждия имот.
Нито агенцията по вписванията, нито нотариуса могат да ги хванат.
Явно трябва от МВР да направят сайт, в който срещу ЕГН да излиза снимката на човека иначе не виждам как могат да ги спрат.
( лична карта с името на собственика и тяхна снимка и нотариален акт или пълномощно например ) и съответно продават чуждия имот.
Явно трябва от МВР да направят сайт, в който срещу ЕГН да излиза снимката на човека иначе не виждам как могат да ги спрат.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
zdrash написа:Явно трябва от МВР да направят сайт, в който срещу ЕГН да излиза снимката на човека
Това никога не може да стане заради защитата на личните данни.
По скоро трябва да се направи една национална единна информационна система за имотите, и да имат достъп само регистрирани лица, като нотариусите например. Също така те да имат собсвен код и да се знае кой, кога и какво е гледал там, защото както знаеме има и недобросъвестни нотариуси.
- radi_laif
- Автомобил:
- Двигател:
колега точно така както го описваш на този георги егн-то е същото ама човека не е той а колкото до служба вписване правих два пъти устна справка ама на георги по егн не излиза нищо само една аренда продажбата е вписана но лицата от снимките са знаели че истинския георги вече не е сред живите починал е преди два месеца и реално наследниците са собственици
- radi_laif
- Автомобил:
- Двигател:
То си има имотен регистър но по егн се проверява не е въведено още търсене по имот във всички служби мисля да подам жалба и срещу нотариуса заради тази клауза : След като се уверих, че продавача е собственик на описаните имоти и са изпълнени особените изисквания на Закона, съставих този нотариален акт. Актът се прочете от страните и след одобрението му се подписа от тях и от мен – Нотариуса, но дали носи наказателна отговорност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
zdrash написа:До колкото разбрах по новините,
Добра схема са направили гадовете мръсни. С фалишивата лична карта не можеш да ги хванеш по номер в сайта на МВР, Агенцията не е в грешка, нотариуса също.
Единствената слабост е начина, по който ти се представят. Ако в моя офис влезне непознат и тръгне да ми продава нива или каквито там земеделски площи, направо го гоня, ако ще на 30% от цената да ми го продава.
съжалявам за случилото се
можеш ли да сложиш по-добри копия на документите, защото от цялата работа май само снимките им са реални ?
/ а преди време някои хора от форума се чудеха какво толкова страшно има, ако ти разберат личните данни ... това е само единият от вариантите/

можеш ли да сложиш по-добри копия на документите, защото от цялата работа май само снимките им са реални ?
/ а преди време някои хора от форума се чудеха какво толкова страшно има, ако ти разберат личните данни ... това е само единият от вариантите/
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Въведох ЕГНтата на 2мата тук:
http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_1_15_out.asp
И на единия ЕГН е невалиден, а на другият е без данни за осигуряване.
Тез измамници винаги са една крачка напред.
http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_1_15_out.asp
И на единия ЕГН е невалиден, а на другият е без данни за осигуряване.
Тез измамници винаги са една крачка напред.
- radi_laif
- Автомобил:
- Двигател:
е как да ги гоня те всички клиенти са ми непознати с недвижимите имоти е така не купуваш от познати
-
- Автомобил:
- Двигател:
eddyman написа:zdrash написа:До колкото разбрах по новините,
Добра схема са направили гадовете мръсни. С фалишивата лична карта не можеш да ги хванеш по номер в сайта на МВР, Агенцията не е в грешка, нотариуса също.
Единствената слабост е начина, по който ти се представят. Ако в моя офис влезне непознат и тръгне да ми продава нива или каквито там земеделски площи, направо го гоня, ако ще на 30% от цената да ми го продава.
Поправка- в сайта на МВР при проверка по номер на лична карта излизат невалидни документи. Можел си да ги хванеш по фалишивите лични карти бе колега.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”