Каско & грабеж
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Каско & грабеж
Мисля си по един такъв казус - оставяш си колата на сервиз за по-продължителна операция примерно половин ден. Съответно не може да увиснеш на 1 стол да чакаш да я оправят, а си отиваш. Повечето подобни места както и автомивките имат навика съвсем безгрижно да паркират колите отпред с ключ на таблото. Ако стане фал и я откраднат какво става с каското? Ще признаят ли кражбата или ще ти кажат "ключа е бил на таблото, така че няма да платим - оправяй се със сервиза"?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Каско & грабеж
Мисля, че това е голяма греда.. съдиш ги тях.. друг начин няма
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Каското няма да ти покрие кражбата и сервиза ако ти се опъне ще има гори гори сервизче 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Това с ключовете винаги ми е било интересно
Аз имам 2, но моите са обикновенни и не ми е проблем да си направя колкото искам. Как ще разберът дали ключа е бил там

Аз имам 2, но моите са обикновенни и не ми е проблем да си направя колкото искам. Как ще разберът дали ключа е бил там

Winner25 написа:Това с ключовете винаги ми е било интересно![]()
Малко на доверие и евентуално ще ги сравняват. Освен това самия ключар ще се озадачи ако си правиш ключ без да може да го пробва на колата. Поне по нашия край ключарите не са много така, че като нищо могат да ги наобиколят и да питат.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Един написа:Winner25 написа:Това с ключовете винаги ми е било интересно![]()
Малко на доверие и евентуално ще ги сравняват. Освен това самия ключар ще се озадачи ако си правиш ключ без да може да го пробва на колата. Поне по нашия край ключарите не са много така, че като нищо могат да ги наобиколят и да питат.
с обикновенни ключове ще стане , но с по новите с чипове май нема да стане и най много да пиеш една студена вода от пароструиката
hooligans написа:с обикновенни ключове ще стане , но с по новите с чипове май нема да стане и най много да пиеш една студена вода от пароструиката
Какво няма да стане с чиповете - да ги излъжеш с дубликат ли? Нали ако имаш резервен ще се копира от него и ще е същия.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Като си правиш каското просто казваш, че имаш един ключ. Елементарно е.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
така е , но не всички ядат доматите с колците
след като колата я няма, значи е открадната, никъде в договора с тях не пише, че ако е открадната от сервиз, не се брои, + това те откъде знаят че двата ключа, които им показваш са точно от нея. Това просто е още едно глупаво и недомислено изискване към целият комплект от такива.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Еми затова всеки трябва да се замисли какво обявява като си сключва застраховката...........
Ключове и дистанционно - винаги (-1бр.).
Имало е и случаи, когато човека си губи ключ и дистанционно и после му крадат колата - гредааа

Имало е и случаи, когато човека си губи ключ и дистанционно и после му крадат колата - гредааа
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
yoan4o написа:Еми затова всеки трябва да се замисли какво обявява като си сключва застраховката...........![]()

В интерес на истината там където аз съм си мил колите никога не са ги оставяли отключени, камо ли с ключовете на таблото!!!!

neon написа:В интерес на истината там където аз съм си мил колите никога не са ги оставяли отключени, камо ли с ключовете на таблото!!!!
Сигурно имат едно наум. Аз пък съм попадал на доста сервизи където ти я паркират отвън и ключа на таблото. Все пак мисля, че се води "добросъвестна" постъпка от страна на собственика, т.е. оставил си е колата и от негова страна е изрядно. Това че в сервиза/мивката са проявили немърливост не е негова вина. В идеалния случай може да му платят каското и да си търсят компенсация от сервиза. Да се изкажат правните специалисти най-добре. Ясно е, че особено в тая криза едва ли има застраховател да го направи, освен ако нямаш застраховани още 5 коли при тях.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”