Здравейте момци.
Интересува ме някой дали се е качвал до езеро Окото на Рила с четириколесно превозно средство?
Другото което ме интересува е дали трябва разрешение от парк Рила да се качим до там с автомобил?
Ще съм много благодарен (а и не само аз) ако дадете разумни отговори на този ми въпрос, щото тва дето трябва да се качи до там е бая тежичко.

Окото на Рила?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- veritas
- Капитан пустиняк
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Окото на Рила?
Принципно колега знам че има милиция и без разрешение няма да ви пуснат 

нагоре съм виждал много багаж да се носи от керван с мулета. Тръгват около хижа-хотела или по ново му горната станция на лифта.
по чукарите единствено ATV или мотор може да се промъкне, друг е въпроса, че е забранен всякакъв подобен транспорт, освен ако не си издействате разрешение от някого, ама как става тази работа не ми е ясно.
по чукарите единствено ATV или мотор може да се промъкне, друг е въпроса, че е забранен всякакъв подобен транспорт, освен ако не си издействате разрешение от някого, ама как става тази работа не ми е ясно.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:..друг е въпроса, че е забранен всякакъв подобен транспорт, освен ако не си издействате разрешение от някого, ама как става тази работа не ми е ясно.
Разрешителното е лесна работа

За мулетата и аз се сетих, ма ртрябва да видя кой ги предлага тия мулета
следи от каквато и да било гума никога не съм виждал
пък и незнам от къде ще се промъкне тоя джим, колкото и да е джип. Мулетата от горната станция на лифта, има конюшни и тн. Според мен това ви е решението.
http://www.sinia-planeta.com/BG/okoto.html

http://www.sinia-planeta.com/BG/okoto.html

Колега, не цапай планината с някакъв джип, моля те. И без това с тоя лифт горе вече има достатъчно боклукчии. Върви(ако не си ходил), разходи се, порадвай се и после разкажи. Доколкото знам е забранен всякакъв транспорт дори по пътя от х.Пионерска до х.Седемте езера, доставките на продоволствие се извършват с лифта. Познай защо.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стига се с кола до една бариера, като и до нея пътя не е слънце, на някои места G класи изпитват затруднения. След нея има път до новата хижа, от там нагоре предполагам че има начин, но не знам до колко е проходимо возилото, с което имаш идея да се катериш нагоре. А иначе задължителнто трябва разрешение, най-вероятно от управата на парка. Успех.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ALESYZ написа:.. Върви(ако не си ходил), разходи се, порадвай се и после разкажи. ...
Отивам, разходжам се.. Само да те помоля ако може екипировката ми от около 50-60 кила на човек ТИ да я закараш до езерото.. Пък аз ще си ходя след теб
Не отивам там да цапам, а да изследваме езерото. Никой нищо лошо не иска да направи на планината. Разберете го
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
с две думи с кола не може, поне аз не знам как
както не може и в другите нац паркове
скубич
лифта от банята и пеша или коне
както не може и в другите нац паркове
скубич
лифта от банята и пеша или коне
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
скуба, решението е мотор или атв
а ако така или иначе имаш резрешително да се гмуркаш в езерото, попитай тоя който го е издал с какво да стигнеш до там...

аз май ще се потретя, но за мен решението е едно единствено: Муле! Нищо не оправдава навлизането на АТВ в тази част на планината. Ако толкова са фатални тези около 2 часа, може да се вземе хеликоптер!
До мулетата може да се избира м/у лифт и джип, в момента чак до хижата пътя е разрит от булдозер и джиповете се качват без проблеми до горе (за съжаление
)
До мулетата може да се избира м/у лифт и джип, в момента чак до хижата пътя е разрит от булдозер и джиповете се качват без проблеми до горе (за съжаление

Жалко, имаме едно място, красиво, просто приказно - и давай с джипа. Ами след теб и други като тръгнат. То не стига че природа не ни е останала, ама и тово което имаме го съсипваме.
Според мен НИЩО, ама абсолютно нищо не оправдава гаврата с природата. Като имате багаж - ето, колегите предложиха - лифта, мулетата....
Много ми се иска да споделиш, колега, като получиш разрешение, защото знаем че при добро желание у нас всичко е възможно. Защото тогава лично ще се обадя на де що има природозащитни организациии, медии и т.н. Изследването на природата не означава нейното разрушаване.
Според мен НИЩО, ама абсолютно нищо не оправдава гаврата с природата. Като имате багаж - ето, колегите предложиха - лифта, мулетата....
Много ми се иска да споделиш, колега, като получиш разрешение, защото знаем че при добро желание у нас всичко е възможно. Защото тогава лично ще се обадя на де що има природозащитни организациии, медии и т.н. Изследването на природата не означава нейното разрушаване.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Викторе до Окото не можеш да стигнеш с кола..., то даже и с АТВ не съм сигурен че ще стане, единия вариант е от Паничище с уазка или нещо по проходимо и да не ти е много жал за него, се качваш до новата хижа,(виждал съм разни Ровери и МЛ качени горе,ама МЛ-а си беше пробил резервоара, мисля че имаше и колега от форума с голф кънтри който се беше катерил натам) и от там с кон или с магаре, каквото намериш, това най-пряко и лесно, можеш и от Рилския манастир да се качиш и през Раздела под Вазов връх да се пуснеш надолу до Окото.
Иначе не страшно катеренето с раници тежки, аз съм мъкнал 80 кг. раница от новата хижа до х. Иван Вазов, като за разнообразие качих и вр. Отовица. Единствения по голям зор е след новата хижа, малко по стръмен баир и след като си изкараш джигера и фасовете след това е по-лесно.
Иначе идеята ти страшно ми харесва, аз съм го правил това, но предо 12-13 години, трябва да има един мобифон на дъното
Иначе не страшно катеренето с раници тежки, аз съм мъкнал 80 кг. раница от новата хижа до х. Иван Вазов, като за разнообразие качих и вр. Отовица. Единствения по голям зор е след новата хижа, малко по стръмен баир и след като си изкараш джигера и фасовете след това е по-лесно.
Иначе идеята ти страшно ми харесва, аз съм го правил това, но предо 12-13 години, трябва да има един мобифон на дъното

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Aneto написа:Жалко, имаме едно място, красиво, просто приказно - и давай с джипа. Ами след теб и други като тръгнат. То не стига че природа не ни е останала, ама и тово което имаме го съсипваме.
Каква гавра бе пиленце?
Да не би да отиват да копаят или да секат? Да строят или да замърсяват?
Защо се излагате като пишете тъпотии? Аман от псевдо природозащитници!
Какво да кажем за скапаните туристи които мърлят в пъти повече? Скиорите, ПСС-то с техните моторни шейни, рактраци, хеликоптери и тн?
Мога да ти кажа, че скубата е видял през живота си много повече природа от колкото можеш да си представиш и амбициите му са чисти и безкористни. Този човек не е поредния 20 годишен сульо който да отива да сере на лакатник...
Ще помоля хрисимите "природозащитници" да си гледат фикусите на балкона и да не пишат глупости без да са запознати с нещата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”