Колеги,
питането ми е мнооого OFF ама знам, че тук мога да намеря съвет за всичко.
Питането ми е дали някой може да препоръча психолог, психотерапевт или психоаналитик (да не се бърка с психиатър) в София.
Благодаря предварително.

психолог
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: психолог
А, и да кажа отново (то не че всички не сме за там)- не ми трябва психиатър 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Психиатърът е с медицинско образование и се занимава предимно с тежки психични разтройства - психози, мании или деменции. Понякога психиатърът лекува чрез психотерапия, но по-често използва лекарства, в някои случаи се стига и до електрошок.
Психотерапевтът е с психологическо образование и се стреми да промени мисленето, убежденията, навиците и поведението на хората с психологични проблеми. Психотерапевтът не използва лекарства, а лекува чрез психотерапия. С помощта на психотерапията хората могат да преодолеят своите страхове, неврози, депресивни или натрапливи мисли. С други думи психотерапевтът се занимава с по-леки проблеми в сравнение с психиатъра и с по-тежки проблеми в сравнение с консултативния психолог.
Консултативният психолог има психологическо образование и чрез практични съвети и консултации помага на хората да се справят с неизбежните житейски проблеми и емоционални кризи. Консултирането може да е индивидуално или групово. Най-често то е в помощ на семейни двойки, деца или родители, които търсят помощ ори решаването на психологичните си проблеми.
Психоаналитъкът е всъщност психотерапевт , който използва един от многото видове психотерапии, а именно - психоанализата.
/взето от друг форум/
Психотерапевтът е с психологическо образование и се стреми да промени мисленето, убежденията, навиците и поведението на хората с психологични проблеми. Психотерапевтът не използва лекарства, а лекува чрез психотерапия. С помощта на психотерапията хората могат да преодолеят своите страхове, неврози, депресивни или натрапливи мисли. С други думи психотерапевтът се занимава с по-леки проблеми в сравнение с психиатъра и с по-тежки проблеми в сравнение с консултативния психолог.
Консултативният психолог има психологическо образование и чрез практични съвети и консултации помага на хората да се справят с неизбежните житейски проблеми и емоционални кризи. Консултирането може да е индивидуално или групово. Най-често то е в помощ на семейни двойки, деца или родители, които търсят помощ ори решаването на психологичните си проблеми.
Психоаналитъкът е всъщност психотерапевт , който използва един от многото видове психотерапии, а именно - психоанализата.
/взето от друг форум/
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Психиатър, тоест човек с мед. образование не изключва останалото и не е задължително да се занимава само с тежките случаи. Майка ми е психиатър, но се занимава и с групова психотерапия, психодрама и хипноза. За съжаление практикува в Сливен и няма как да ти помогне, но пък ако трябва ще питам за някой читав колега тук в София
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mladvampirTDI написа:Колеги,
питането ми е мнооого OFF ама знам, че тук мога да намеря съвет за всичко.
Питането ми е дали някой може да препоръча психолог, психотерапевт или психоаналитик (да не се бърка с психиатър) в София.
Благодаря предварително.
http://www.centarpliska.com/
Аз ходя заедно със жена ми там, заради проблеми със голямата дъщеря тинейджърка

За това което ходих, ми помогнаха. Не че сега нямам пак проблеми, то тинейджъра измисля все нови и нови глупости да свърши...
На мен също ми препоръчаха да ида там, на сеансите имаш чувството че все едно само си говорите и нищо полезно, защото няма конкретни неща от сорта" сега се прибираш и правиш това и това, после реагираш еди как си" повече те изслушват и леееекичко те насочват в правилната посока на мислене и ти сам откриваш всъщтност как да се справиш с проблема

..на други места, където са по-известни, примерно ако идеш при психоложката която беше на "Биг Брадър" цената е мисля 50лв.,поне така беше преди..
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
каква е връзката на този психолог с VW и VWClub.bg? За подобни мнения има bgmama....
Последна промяна от Pichaga на Вто 22 дек 2009 16:49, променено общо 1 път.
Причина: а че темата е на 3 месеца и ти лично я оспамваш...такива въпроси ги задавай на лични АМАН
Причина: а че темата е на 3 месеца и ти лично я оспамваш...такива въпроси ги задавай на лични АМАН
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Stoi написа:каква е връзката на този психолог с VW и VWClub.bg? За подобни мнения има bgmama....
Предполагам същата като "Жорката спечели сървайвър"
На мой много добър приятел майка му е психотерапевт. С медицинско образование е. Но не знам дали приема частни посещения, щото си работи на пълен ден. Ще питам и ако приема ще ти пиша на ЛС
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
познавам Младия Вампир и гарантирам че всичко си му е наред на човека

Stoi написа:каква е връзката на този психолог с VW и VWClub.bg? За подобни мнения има bgmama....
Стой сега...каква е идята да извадиш тема отпреди 3 месеца и да зададедш точно този въпрос?!? Пиши ми на ЛС и нека не се отклоняваме от темата, моля - тя може да е ценна за бая народ.
- Pironski
- Автомобил: VW Golf II GTI 8V
- Двигател: PB
- Контакти:
Майка ми е "заместник директор-психолог" и все съм се чудел как така се оправя с другите деца,ама с мен и сестрами ела да видищ кфо беше
Като си спомня само колко закачалки съм изял
то затова и сега няма каде да си закачи палтото 

Като си спомня само колко закачалки съм изял

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти: